Recenzie Girl Online de Zoe Sugg

22510983

Titlu: Girl Online

Autor: Zoe Sugg

Editura: Epica

Anul apariţiei: 2015

Număr de pagini: 368

Acesta este și motivul pentru care am decis să încerc să scriu pe blog: am vrut să am un loc în care să pot spune cuiva exact ceea ce vreau, când  vreau și cum vreau. Să nu trebuiască să-mi fac griji că lucrurile pe care le spun nu sunt nemaipomenite, că mă vor face să par năroadă sau mă vor face să îmi pierd prietenii.

Cu siguranță ați auzit de Zoe Sugg alias Zoella a publicat cu ceva timp în timp cartea ei de debut Girl Online și este prima carte dintr-o trilogie. Pentru cei care o urmăresc și o apreciază entuziasmul a fost unul uriaș și dorința foarte arzătoare. Sinceră să fiu eu am citit-o foarte recent chiar dacă cartea este publicată de ceva timp în urmă.

Însă nu regret că am citit-o acum , niciodată nu-i prea târziu corect.? Și pot să spun că este o lectura perfectă pentru orice anotimp, dar cel mai mult vă recomand să o citiți  iarna sau vara, deoarece s-ar încadra perfect. De ce? Vă las pe voi să descoperiți. Ce farmec ar mai avea să vă spun unele evenimente care se potrivesc mănușă cu anotimpurile în care dorința de citit este mai arzătoare după părerea mea.

Penny are un secret.

Sub numele de Girl Online, Penny scrie pe blog despre cele mai ascunse sentimente ale ei, despre prietenie, băieți, familia ei țicnită și despre atacturile de panică ce începuseră să-i domine viața. Când lucrurile încep să se înrăutățească, familia ei o ia pe sus și o duce la New York, unde îl întâlnește pe Noah, un tânăr american chipeș care cântă la chitară. Fără de veste, Penny se îndrăgostește și surprinde fiecare clipă a trăirilor ei în cuvintele scrise pe blog.

Dar Noah are și el un secret. Unul ce amenință să-i distrugă lui Penny anonimatul și cea mai strânsă relație de prietenie… pentru totdeauna.

New York, visul celor pasionați de cultura americanilor, despre modul lor de viață vor fi super încântați să petreacă câteva ore în acest oraș minunat. Când Penny va urca în avion și va porni spre orașul visurilor ei cu siguranță veți sta cu sufletul la gură să vedeți cum arată orașul prin ochii protagonistei și prin ce metode îl descrie.

Eu sinceră să fiu m-a fascinat modul ei de a povesti evenimentele care s-au petrecut în orașul american, am intrat cu gândul să citesc câteva pagini. Însă numai câteva pagini am citit parcă și am ajuns la finalul povești, fără măcar să-mi dau măcar seama că am terminat romanul în câteva ore.

Pot să spun că m-am îndrăgostit de orașul New York văzut prin ochii lui Penny și aș dori poate într-o zi să-l vizitez. Poate îmi va plăcea la fel de mult precum am citit prin multe cărți care își au acțiunea în acest oraș.

Chiar dacă pare o carte cu anumite aspecte care se regăsesc în majoritatea cărților contemporane vă înșelați amarnic. Poate o să găsiți pe ici pe colo câte 2-3 clișee , dar o să le treceți foarte repede cu vedere, deoarece sunt nesemnificative și se compensează cu stilul relaxant și simplu, fiindcă la terminarea primului volum veți dori cu ardoare să citiți continuarea.

Girl online prezintă povestea unei bloggeriţe care trece prin multe sentimente contradictorii atunci când se decide să-și deschidă un blog . O adevărată aventură se pornește după deschiderea blog-ului pe care vă las să le descoperiți chiar voi, deoarece  nu ar mai reprezenta un farmec dacă v-aș spune ce s-ar întâmpla.

O carte care se citește super ușor, potrivită pentru o zi dogoritoare de vară sau pentru o zi geroasă de iarnă la gura sobei. Vă previn dacă o să vă placă și îi intrați în mreje cu siguranță nu o să o mai lăsați din mâna. O lectură relaxantă chiar și după o zi încărcată de la serviciu sau școală.

Mai ales finalul e super, vă v-a lăsa mască , dacă nu v-ați prins cine este Noah pe timpul lecturi și nu i-ați ghicit niciodată secretul,  finalul o să vă pună pe gânduri sau o să vă uimească. Și cel mai fain la carte este că dacă sunteți o persoană împiedicată, o să râdeți cu gura până la urechi când o să parcurgeți cartea, deoarece o să vă dați peste o persoană la fel de împiedicată sau mai împiedicată decât voi.

O carte care m-a ajutat să mă relaxez , presărată cu amuzament și puțin romantism. O carte care o să vă regăsiți printre pagini și care o să aștepți cu nerăbdare continurea .

„Asta este ceea ce îmi place cel mai mult la fotografii: cum reușesc să te ajute să păstrezi și să retrăiești la nesfârșit momente de fericire.

„Apoi însă m-am întrebat dacă nu cumva prieteniile sunt uneori precum hainele, iar atunci când nu te simți bine în ele, nu este din cauză că ai greșit cu ceva. Înseamnă doar că trebuie să mergi mai departe.”

„Câteodată trebuie să-ți înfrunți propriile temeri ca să-ți dai seama că, de fapt, nu sunt adevărate.”

Mulțumesc Editurii Epica pentru exemplar.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s