Recenzie Pădurea fermecată de Enid Blyton

_187018_1_1429127430

Titlu: Pădurea fermecată

Autor: Enid Blyton

Editura: Herg Benet

Anul apariției:2015

Număr de pagini: 290

Disponibilă: Diverta

Sus, in varful Copacului Departarilor, crestea o creanga piezisa. Joe se catara pe ea si privi in jos – dar nu deslusi nimic, pentru ca intreg pamantul era acoperit de o pacla alba si groasa. Deasupra capului sau se intindea un urias nor alb, despicat doar de inalta creanga care se pierdea lumina purpurie. 

Ce repoș să aduc la adresa acestei cărți? Ce să vă spun despre ea? Cum să vă determin  să o citiți ? Cum să vă fac să credeți că este o carte extraordinară din toate punctele de vedere? Cum să vă spun că o să vă amintească foarte mult de basmele copilăriei voastre? De fapt de toate basmele care ne-au fermecat viața și amintile copilăriei?

N-am cuvinte să vă descriu ce am simțit pe parcursul acestei cărți. Mi-am amint cu drag, despre perioada copilăriei, când mama îmi citea cu atâta gingășie poveștile lui Creangă, Grimm, Slavicii, Andersen, Ispirescu și mulți alți care mi-au umplut copilăria de bucurie. Și mai ales când am intrat cu pași mărunți în primele basme citite de mine, care îmi dăinuie și acum în minte cu aceeași bucurie și acum.

Pădurea Fermecată este romanul care vă deschide porțile spre o lume de mult apusă. Vă va aduce din nou pe meleagurile copilărei când  zburdați fără griji, însă într-un mod mai modern, un stil de scriere impecabil și ilustrați pe măsură. Nu o să regretați că ați cumpărat această carte care este  pur și simplu genială.

Credeai că ai citit toate cărţile cu minuni, toate cărţile despre copaci fermecaţi şi păduri misterioase? Stai să vezi ce găsesc cei trei fraţi – Beth, Frannie şi Joe – în pădurea de lângă noua lor casă!

Pregăteşte-te să întâlneşti cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia… în buzunare!

Crezi că totul se opreşte aici? Nicidecum: deasupra Copacului Depărtărilor se deschide un drum către noi tărâmuri – cum sunt Tărâmul Luaţi-Poftiţi sau Tărâmul Zilelor de Naştere –, mereu altele şi altele, de la care nu ştii niciodată ce s-aştepţi.

Şi cum crezi că ajung înapoi, jos, cei trei copii? Nicicum altfel decât prin lunecuş-alunecuş, un tobogan construit în trunchiul copacului!

Ia-poftim şi citeşte ca să afli toate peripeţiile ineditelor personaje!

Am intrat cu pași mărunți și tremurători în lumea construită de Guid Blyton , crezând că cartea nu îmi va plăcea  ,însă m-am înșelat. Am descoperit un univers care era ascuns într-un colț foarte important a inimii mele. O lume plină de fantastic, de bine, de prinț și prințese, cartea asta a reușit să-mi amintească cu drag de primele lecturi ale carierei mele de cititor.

Cu cât pătrundeam mai adânc în acțiunea cărți  cu atât îmi dădeam seama de o lume construită impecabil, de o performanță uluitoare a scriitorilor care nu i-am citit nicodată și mai ales de tentația de a citi în contiunuu și de a afla ce se întâmplă cu personajele.

Guid Blyton creează o atmosferă de basm aparte . Autoarea aceasta scrie impecabil și cu un stil care îți rămâne în suflet. Atât de mult îmi place cum Guid Blyton deapănă întâmplările celor trei copii. Încât nu știu cum să îmi mai ocup timpul până la apariția celui de-al doilea volum a seriei care îl aștept cu sufletul la gură.

Îmi place foarte mult la aceast roman componența lui. Fiecare capitol are un titlu sugestiv, care prezintă un personaj sau unde se v-a petrece acțiunea romanului.Însă, cel mai frumos la acestă carte sunt ilustrațiile acesteia care sunt introduse la începutul sau sfârșitul unui capitol, care sugerează ceva anume și acest lucru este structurat, imaginile fiind construite în alb negru dând un farmec aparte cărții.

Dar, cel mai mult m-a fascinat la personajele principle este că sunt pasionate de lectură. Ce e mai frumos decât să citește despre personaje care au aceeași pasiune cu tine? E absolut genial, vă spun că vă da o stare nemaipomenită. Încetul cu încetul mi-am dat seama că pe tot parcursul romanului sunt prezente cărțile și universul care le încojoare, dându-i un farmec aparte.

În lumea construită de Enid Blyton o să descoeriți zâne, spiriduși , magie, iubire, cărți și multe alte lucruri care dau un farmec aparte lecturii și care reușește să vă intrige să citiți mai departe. Însă cel mai mult o să iubiți modul în care este construt romanul și subiectul abordat de către autoarea . Subiectul fiind unul care nu l-am mai întâlnit până acum și din cauza aceasta îi dă un plus. Însă pot să spun că se putea și mai bine, deoarece pe alocori sunt niște lucruri care m-au deranjat la lectură, însă s-a completat cu lucrurile care m-au uimit și care m-au intrigat și mai mult să citesc continuarea acestei serii pentru copii.

Recomand cu mare căldură  Pădurea fermecată de Enid Blyton orcărei persoane care dorește să-și amintească de copilărie, de peripețiile acesteia și de dorința de a citi cât mai mult.Magie, iubire, cărți, basme, zâne și spiriduși, ș.am.d. Aceastea sunt puținele lucururi care o să-ți placă la acestă carte frumos construită cât și la intrigă.

Copiii erau peste masura de incantati. Intr-un sfarsit, ajunsera in varf. Joe se sui cu grija cat putu de sus, pe ultima creanga, iar apoi se facu nevazut in lumina purpurie. Beth si Frannie il urmara. La capatul crengii se gasea, in prelungire, o scarita. Astfel strabatura copiii norul si, pana sa se dezmeticeasca bine, erau in bataia soarelui, pe un taram necunoscut si neobisnuit.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s