Recenzie Mara Dyer. Transformarea de Michelle Hodkin

20615138_153125865264498_1683573213_o

Titlu: Mara Dyer. Transformarea

Autor: Michelle Hodkin

Editura: Trei

Anul apariției:2016

Număr de pagini:512

Disponibilă: Trei 

Tell me what you see. Because I don’t know what’s real and what isn’t or what’s new or different and I can’t trust myself, but I trust you.”

Cât de mult am așteptat cel de-al doilea volum al seriei Mara Dyer. Numai bine a apărut și ce-al de-al treilea volum și pot să citesc noile aventuri ale protagonistei noastre. Am citit pe nerăsuflate acest volum pentru a afla noile evenimente din viața Marei Dyer.  Am rămas fără grai când am termiat primul volumul, iar pe acesta m-a uimit la fel de mult.

Dacă nu știți despre ce este primul volum, am o recenzie pe blog aici și puteți să treceți să vedeți ce se întâmpla în prima carte a seriei. Iar dacă nu știți ce se întâmplă în al doilea volum, descrierea este următoare:

Mara Dyer a crezut că poate fugi de trecut.
Dar nu poate.
A crezut că problemele sunt doar în mintea ei.
Dar nu sunt.
Nu-și imagina că, după tot ce s-a întâmplat, băiatul pe care-l iubește încă ascunde niște secrete.
S-a înșelat.
Povestea ei merge mai departe, iar alegerile pe care va trebui să le facă sunt teribil de grele. Spre ce se îndreaptă Mara Dyer de data aceasta?
 Cartea se citește foarte ușor, pentru cei care au parcurs primul volum știu că vor citi un roman palitant , plin de acțiune și noi aventuri cu protagoniștii noștri. Însă pentru cei care nu știu ce să facă și nu vor să aleagă această serie pentru o o citi, vă spun că regretați amarnic.
Mara Dyer. Transformarea reprezintă evoluția personajului eponim al romanului (pentru cei care ați dat bacul anul ăsta știu ce înseamnă acest cuvânt, pentru cei neinformați, puneți-vă la învățat).  Parcurgem împreună cu Mara noi aventuri alături de cei apropiați acesteia. Pot să spun că doresc cu ardoare să citesc volumul final al seriei să văd ce se va întâmpla cu personajele principale.
 Îmi este foarte greu să vorbesc despre al doilea volum al seriei deoarece mă tem să nu dau vreun spoiler sau să încep vorbi despre anumite secvente care se leagă cu primul volum al seriei. Însă pentru cei care vor să citească această recenzie să o facă cu încredere deoarece nu vor găsă nici un detaliu semnificativ din acest volum.

 

Intriga și ideea aestei cărți îmi pare foarte ingenioasă. Îmi place că autoarea știe să ne introducă în lumea ei plină de lucuri periculoase și nebune.Felul cum scrie despre gândurile și pățanile protagonistei îmi place enorm, deoarece ne putem da seama cum se simte o persoană după ce își pierde cei mai buni prieteni și află că s-ar putea să fie diferită de celalte persoane dragi ei.

Evoluția personajului Mara Dyer este vizibilă față de primul volum al seriei, devine mai sigură pe persoanele care o înțeleg și încercă să-și facă dreptate. Persoanele apropiate nu o cred în privința anumitor lucruri pe care trebuie să le descoperiți chiar voi. Astfel încât protagonista noastră este neliniștită și mereu căzută pe gânduri și alături de prietenul ei încearcă să rezolve aceste probleme.

Michelle Hodkin este o autoare care știe să te țină în priză. Nu te lasă să ieși din paginile cărți ei până nu află ce s-a întâmplat cu pesonajele. Stilul este plin de suspans și delicatețe,cu o descrie foarte bine realizată și cu idei ingenioase. Autoarea știe să ne țină în suspan cu răsturnările de situție și acțiune complexă.  Cel mai mult mi-a plăcut la această carte cum autoare a împletit acțiunea cu suspansul, horror-ul cu romance-ul, iar răsturnările de situație cu evenimente pe măsură.

Apucați-vă de seria Mara Dyer pentru că este o serie care merită și trebuie să se afle pe rafturile bibliotecilor voastre. V-o recomand cu drag.

„Ca și în prima carte a seriei, Mara Dyer. Începutul, cititorii se vor îndoi de sănătatea mintală a Marei, vor tinde să aibă încredere în psihologi și să pună sub semnul întrebării bunele intenții ale lui Noah. Iar deznodământul va fi cu atât mai neașteptat.” – Booklist
„Plină de suspans, romantică și cu o atmosferă ce alternează între vis și realitate, Mara Dyer. Transformarea e o poveste zguduitoare.” – School Library Journal
Cu respect,
Florinela
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s