Recenzie Marea călătorie a lui Amy & Roger de Morgan Matson

Titlu: Marea călătorie a lui Amy & Roger

Autor:  Morgan Matson

Editura: Epica

Anul apariției:2015

Număr de pagini: 400

Disponibilă: Epica

„Am lăsat aparatul jos și am rămas nemișcată preț de o clipă, savurând liniștea. Cu toate că ar fi trebuit, probabil, să fie înfricoșător să te afli la marginea unei autostrăzi pustii, nu era deloc. M-am simțit ciudat de liniștită.”

O carte extraordinară pentru vară, pentru cei care vor să călătorească, dar nu vor să obosească sau n-au timp pentru a călători atunci Marea călătorie a lui Amy & Roger de Morgan Matson este romanul perfect pentru a pleca într-o călătorie prin America (și care nu o să vă coste foarte mult). Pe mine m-a făcut să văd cu alți ochi călătoriile.

Am dorit de mult timp să citesc Marea călătorie a lui Amy & Roger dar niciodată nu mi s-a ivit niciodată ocazia pînă când am început o colaborare cu editura Epica și le mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată și pentru extraordinarele exemplare oferite spre recenzie.

Pentru cei care nu știu nimic despre cartea, descrierea romanului Marea călătorie a lui Amy & Roger este următoarea:

Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotărât să se mute în celălalt capăt al țării și are nevoie de Amy ca să aducă mașina lor din California în Connecticut. Există însă o mică problemă: de la moartea tatălui ei, din primăvara trecută, Amy nu a mai fost capabilă să se urce la volan. Cu această ocazie, intră în scenă Roger, fiul în vârstă de nouăsprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedește a fi neașteptat de atrăgător… dar are și el problemele lui de rezolvat.

Amy nu își planificase ca în această călătorie să cunoască oameni noi și să ajungă să se împace cu moartea tatălui ei.  Iar Route 50 – cel mai singuratic drum din America, Munții Colorado, câmpiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide, Graceland, casa regelui Elvis, nu făceau nicidecum parte din traseu. Dar pe măsură ce parcurg împreună acest drum, Amy descoperă că oamenii de la care așteptai cel mai puțin sunt cei de care s-ar putea să ai nevoie cel mai mult – și că uneori trebuie să trăiești momente de rătăcire ca să îți (re)găsești drumul spre casă.

Am citit romanul în câteva ore deoarece este o carte potrivită pentru vară și te va ajuta să te relaxazi într-o zi toridă sau ploioasă de august. Sau dacă vrei să călătorești în zilele geroase de iarnă în diferite locuri toride , care să-ți amintească de vacanța de vară, atunci trebuie neapărat să-ți cumperi Marea călătorie a lui Amy & Roger.

Personajele principale sunt Amy și Roger, parcă nu v-ați și voi seama din titlu. Cei doi vor porni într-o călătorie plictisitoare după părerea orcărui adolescent prin Europa, pentru a ajunge la mama lui Amy care s-a mutat în urmă cu câteva luni. Toate bune și frumoase până când cei doi se gândesc să facă un ocol și de acum începe adevărata distrație. Cei doi vor  petrece adevărate aventuri împreună.

Veți întâlni în acest roman diverse poze, chitanțe. playlisturi care vă vor face să citiți cu ardoare cartea. Vă  va ajute să intrați mai bine în lectura romanului, deoarece acesta fac parcurgerea romanului  mai frumoasă și te vor ajuta să înțelegi de ce personajele principale au ales să treacă prin acele locuri și să se abată de la traseul propriu-zis.

Vei simți că tu faci parte din poveste, că tu ești acolo cu protagoniștii în carte și că te plimbi prin toată America. Cu ajutorul pozelor și diferitelor chitanțe inserate vei simți că tu ai făcut acele cumpărături sau ai vizitat orașele respective , chiar dacă tu stai în casă și citești doar o carte.

Personajele sunt foarte bine conturate și au destule lucruri în comun, cum ar fi sunt apatici, ironici, nebuni, fericiţi atunci când îți dau seama cât de mult înseamnă o persoană care să te înțeleagă. Construiți amândoi diferit, dar veți realiza când de mult se potrivesc, chiar dacă cei doi se încăpățânează să observe acest lucru și să-și de-a seama prea târziu de sentimentele lor.

Autoarea știe să te captese în lectura cărți prin modul în care scrie și prin diferitele evenimente care le construiește. Te vei atașa de persoaneje. Deoarece sunt vesele, tipul de oamenii care te vor ajuta să treci peste probleme tale. Prin întorsăturile de situeție îți vei da seama că romanul este făcut să te ajute să te relaxezi și să înțelegi ce este imporatant în viața ta.

Pentru cei pasionați de aventură, de călătorii și diferite peripeții Marea călătorie a lui Amy & Roger este perfectă pentru a fi citită, într-o zi în care timpul vostru liber deoarece nu o s-o mai puteți lăsa din mână prin simplu motiv că vă va captiva.

„M-am oprit întrebându-mă unde au dispărut toate adjectivele, substantivele şi verbele mele. Domnul Collins nu ar fi fost deloc de acord cu asta.”

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s