Recenzie În umbra pașilor tăi de Vitali Cipileaga

IMG-20170403-WA0026

Titlu: În umbra pașilor tăi

Autor: Vitali Cipileaga

Editura: Bestseller

Anul apariției:2016

Număr de pagini:250

Disponibilă: Bestseller

„Zâmbi larg, sincer și o recunoscu imediat – Paula era toată numai dragoste.”

Am citit cartea de debut a autorului intitulată De vorbă cu Emma în urmă cu ceva timp, cred că aproape un an. Cel mai mult cred că mi-a  plăcut  stilul de scriere a autorului și metoda de transmite a gândurilor și a sentimentelor. Astfel încât să fii foarte atent ce vrea să transmită și să te gândești în legătură cu lucrurile care vrei să le faci.

În urmă cu ceva timp autorul a publicat romanul În umbra pașilor tăi și mi-am dorit cu ardoare să citesc și cartea aceasta, fiindcă voiam să văd dacă acesta a evoluat atât ca stil ca scriere și mod de a transmite anumite sentimente. Și să văd diferențele dintre cartea sa de debut și romanul publicat ulterior, fiindcă e o diferență destul de mare între ele, după părerea mea.

Dacă nu știți nimic despre acest roman, descrierea lui este următoarea:

Lumea lui Theodor se prăbușește în momentul în care o pierde pe Paula într-un accident rutier. De aici încolo totul își pierde orice rost. Lasă cariera în advertising, se mută cu traiul și începe o nouă viață. Însă fără Paula aceasta e o suferință continuă.

Într-o căutare interioară profundă, Theodor învață să nu mai gândească doar la timpul trecut și acceptă noile provocări ale vieții. Însă ce va face atunci când noile realități se contopesc prea mult cu trecutul său? Iar gândurile și amintirile sunt tulburate de un șir nesfârșit de întâmplări?

Un roman psihologic despre pierderi, secrete și căutări. O poveste care te strânge puternic la piept, amintindu-ți încă o dată de adevărata putere a dragostei.

Pe mine m-a fascinat coperta romanului, chiar nu trebuie să vă apucați să citiți un roman din cauza coperți deoarece nu este setetic din punctul de vedere a unui cititor. Este superbă (deobicei cei de la Bessteler au coperți minunate). Coperta te introduce cumva în intriga romanului, pare ceva minunat, dar în același timp un lucru care i-a marcat pe personajele principale. Știu, știu pentru un cititor nu-i recomandat să judece cărțile după copertă, dar se mai întâmplă.

Cartea are ca punct de plecare un subiect delicat pentru fiecare om, deoarece reprezintă pierderea unei persoane dragi. Această persoană poate fi iubita, fiica/fiul sau altcineva foarte apropiat ție.

Autorul prezintă povestea de dragoste puternică, care trece peste orice barieră, timp sau spațiu. Iubirea adevărată poate fi răsplătită înzecit sau mai bine zis dragostea sinceră o găsești odată în viață și ea îți va dăinui mereu în suflet , chiar și peste ani. Chiar dacă aceea persoană va păți ceva foarte grav, cu siguranță dragostea care i-o porți o va simți mereu.

Romanul reprezintă o poveste de iubire, o poveste care va determina regasirea ta interioară, un roman în care alternează trecutul și prezentul, în care iubirea reprezintă un centru universal al personalității tale.

În umbra pașilor tăi reprezintă o carte dedicată celor care au suferit din dragoste, celor care și-au pierdut cel mai apropiat membru. Este o alinare pentru sufletul rănit. Cei care își doresc o carte ușoară pentru o perioadă grea din viața lor le recomand În umbra pașilor tăi pentru că această carte vă ajuta să vă alinați suferința și să vă reveniți cât și de cât din suferința voastă.

Vitali Cipilegea scrie ușor, simplu, însă prin modul prin care transmite sentimentele te va face să  te gândești cu adevărat la esența vieții. La ceea ce contează și ce merită să fie băgat în seamă. Vei învăța că adevăratele lucuriri ți se vor întâmpla la momentul potrivit și când nu te aștepți.

Theodor, un bărbat în toată firea își pierde iubirea într-un accident de mașină. Cu greu își va reveni după acest șoc, însă viața îți aduce la momentul oportun persoane care îl vor ajuta să trecă peste greutățile vieții. Așa a fost și în cazul acestui protagonist. Va învăța că viața e mai importantă și  că trebuie să treci peste evenimntele nefericite care ți le scoate viața în cale.

Vă recomand cu drag acest roman pentru că este un mod diferit de a înțelege problemele vieți și de a trece peste evenimentele tragice pe care le întâlnești la orice pas, Deoarece fiecare avem nevoie de un exemplu care să ne facă să înțelegem cât de imporatant să ne vedem de viață în continuare, chiar dacă n-am mai avea motive.

Timpul e prea puțin ca să-l trăim condiționat.

Poți schimba un om, iubindu-l. Iar alegând să iubești vei deveni nemuritor.

Mulțumesc Editurii Bestseller pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s