Recenzie Regii timpului de Laura Nureldin

19380134_456270548083974_1992153024709001216_n.jpg

Titlu:  Regii timpului

Autor: Laura Nureldin 

Editura: Herg Benet

Anul apariției:2015

Număr de pagini: 270

Disponibilă: Diverta

„Nu poți să mori acum. Nu așa se termină povestea noastră, dacă se va termina vreodată.”

Îmi place să citesc cărțile autorilor români, deoarece mă fascinează lumile pe care le construiesc și modul în care transpun în anumite situați personajele principale. De cartea Laurei am auzit foarte multe lucruri, bune sau mai puțin bune, dar pe mine descrierea m-a fascinant și a trebuit să-mi fac rost de cartea acesteia.

Pentru cei care încă nu știu nimic despre cartea Regii timpului, descrierea romanului este următoarea:

Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greșeală cu o mașină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viața ți-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin tradiție? Sau dacă ar trebui să iei de soț un rege pe care deja îl cunoști din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbești cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util? Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Și nu disperă, pentru că știe că propria ei personalitate este mai puternică decât niste hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau șocuri culturale de ambele părți. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar și… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.

Cu ce să încep și cu ce să termin?Sau cum să vă spun cât de mult mi-a plăcut acest prim volum al seriei , abia aștept să pun pâna pe cel de-al doilea volum și să văd noile aventuri ale personajului principal. Dar cred că mai am mult de așteptat, deoarece teancul de cărți de pe noptieră tot creste  și nu mai scade.

Am terminat romanul acum ceva timp dar n-am reușit să-i fac încă o recenzie din cauza  puținului timp pe care îl are mai are un elev care termină liceul. Însă pot să spun că această carte m-a ajutat să mă relaxez într-o perioadă încărcată.

Stilul autoarei este unul simplu, relaxant, perfect pentru a fi citit într-o zi de vară și pentru a te ajuta să te relaxezi atunci când ai un program încarcat. Glumele presărate la momentul potrivt și locul potrivit fac acțiunea un adevărat deliciu. Un stil și mod de a transpune personajele aparte.

Acțiunea se petrece pe două planuri unul în prezent, în viața agitată și nemuritoare a Los Angeles-ului și altul în Presia Antică. Autoarea alternează foarte  fain cele două planuri, prezentând într-un mod simplu, dar concins cele două lumi astfel încât să te facă să afli cât mai multe lucruri despre Xerses și tradițiile lumii lui și să te duci în Los Angeles să petreci momente de neuitat al[turi  de prietenii tăi.

Mora, o tânără ambițioasă, care știe ce vrea de la viață, energică, petrecătreață și veșnică pusă pe șotii. Însă este o pritenă adevărată , îți respectă promisiunile și îndatoririle, mereu cu capul pe umeri deoarece este o femeie cu propiul serviciu care reușește să se întrețină singură și refuză să fie ajutată să ajungă sus prin scopuri viclene. Îi place dreptatea și respectul pentru cei din jurul ei.

O cartea perfectă pentru vară, deoarece acțiunea se petrece în această perioadă. Având ca punct de plecare  călătoriile în timp, un lucru foarte interesant după părerea mea și care trebuie dezvoltat mult mai bine pe parcusul următoarelor volume. O iubire cu totul diferită, între doi oamenii care aparțin unor lumii diferite și vor trece prin adevarate aventuri împreună.

Fiind relatate și întâmplări din Persia Antică, întâlnim și comploturi iar totul devine mai palpitant de când Mora intră în cadru. Cum reușește aceasta să-i pună la punct pe slujbașii cei avizi de putere trebuie să descoperiți chiar voi, deoarece sunt prezentate într-un mod foarte spontan și foarte fain care te va face să râzi la ficare eveniment relatat.

Drept urmare vă recomand să citiți Regii timpului pentru o zi în care doriți să evadați din lumea înconjurătoare. Pentru a vă relaxa o zi la plajă sau la munte. Sau dacă sunteți fascinați de călătorii în timp și istorie . Eu vă recomand cartea pentru modul în care sunt încruțișate cele două lumi, total diferite dar atât de asemînătoare.

„…moleculele voastre s-au încurcat.
Nu alea care trebuie, gândi Mora, rânjind.”

Mulțumesc echipei Diverta pentru exemplarul oferit. Intrați pe site-ul celor de la Diverta și veți găsi reduceri foarte frumoase și prețuri mici la cărțile preferate.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s