Recenzie Născută din fum și os de Laini Taylor

19120807_118318638757198_2339085691012513792_n (1)

Titlu:  Născută din fum și os

Autor: Laini Taylor

Editura: Epica

Anul apariției:2016

Număr de pagini: 400

Disponibilă: Diverta

„- Să te las să pleci, Karou, o să fie ca deschiderea ferestrei pentru un fluture. Nu poţi să speri ca fluturele să se întoarcă.”

Despre cartea Născută din fum și os am auzit foarte multe lucruri, am citit recenzii care o lăudau și mi-a fost recomandată de foarte mulți prietenii. Așa că m-am gândit să-mi fac și rost de ea, să văd ce se poate ascunde în paginile romanului. Dar când îți dai seama  că romanul este pe măsura recenziilor citite și a cuvintelor adresate, ce te faci?

Nimic, efectiv stai să savurezi romanul și să vezi ce se va întâmpla mai departe. Prin ce aventuri și tragedii sunt supuși personajele tale preferate. Iar când vei ajunge la finalul romanului vei dori cu ardoarea continuarea să vezi dacă se va întâmpla nou și pe unde vei mai umbla cu personajele principale.

Pe întreg pământul, urme negre de mâini, imprimate cu foc, apar pe mai multe porți. Sunt ale unor creaturi străine, înaripate, care s-au strecurat în această lume printr-o despicătură din cer.

Iar pe străduțele întortocheate, întunecate și misterioase ale Pragăi, o tânără elevă de la Liceul de Artă e pe cale să fie prinsă într-un crâncen război coborât din altă lume.

Ea este Karou. Își umple caietele de schițe cu portrete de monștri, care poate că sunt sau nu sunt adevărați. Obișnuiește să dispară în mod misterios pentru a îndeplini unele „comisioane”; vorbește multe limbi – nu toate omenești, iar părul ei, de un albastru aprins, chiar așa îi crește. Oare cine este ea? Întrebarea aceasta nu-i dă pace, dar este pe cale să afle răspunsul.

Când unul dintre străini – frumosul Akiva, chinuit de amintiri întunecate – dă cu ochii de ea, pe o alee din Marrakech (Maroc), rezultatul este sânge și explozie de lumină astrală, secrete dezvăluite și o dragoste cum numai în stele poate fi scrisă, ale cărei rădăcini sunt adânc împlântate într-un trecut nemilos și dureros. Va ajunge oare Karou să regrete c-a aflat adevărul despre ea însăși?

Praga, Praga ce frumos ești tu prezentat în acest roman. Cu câte iubire și pasiune ești descris, încât autoarea m-a făcut să te adaug pe lista orașelor pe care aș dori să le vizitez. Oricum pentru cei fascinați de romane fantasy această poveste o să-i lase efectiv fără cuvinte.

Karou, o fată aparent normală, dar este total diferită de colegii ei de liceu, din cauza evenimentelor la care participă. Nu doresc să vă spun mai mult deoarece vă las pe voi să descoperiți pe unde își petrece în viața Karou. Aceasta este o adolescentă isteață, puternică , imprevizibilă și ar fi mai multe adjective potrivite pentru a o descrie, însă nu mă mai întind și trebuie să descoperiți chiar voi. Ea reprezintă modelul viu că femeile nu sunt mai prejos decât bărbați și acest lucru este de admirat.

Akiva, un tânăr rece și dur , un războinic , un om care luptă cu propria soartă, al cărui dușman este chiar viața și destinul.  Ar ucide pentru cei dragi pentru ai proteja, ar ucide pentru cea mai importantă fată, fata cu părul albastru , pentru a sa Karou pentru a o proteja de primejdiile care o înconjoară și îi apar în cale la orice pas și în orice moment.

Povestea de iubire nu este una clasică, nu este specifică tiparelor cuplurilor din majoritatea romanelor proaste. Doi oamenii diferiți care provin din culturi și lumi diferite cum s-ar zice. Acționează împreună pentru a reuși să facă din lume un loc mai bun și să schimbe ceva. Iubirea lor este constructivă.

Acțiunea romanului este foarte complexă, ideea este originală , iar modul de scriere este absolut genial. Cu siguranță la acest roman nu te vei plictisi, deoarece autoarea te captează în roman, are intrigi, întorsături de situație și aventuri de neuitat.

Sper că editura Epica va publica și următoarele volume deoarece abia aștept să le citesc.  Pot să spun că abia aștept să-i văd coperta celui de-al doilea volum. Sper să fie la fel de superb la aspect cum este și primul volum.

În final vă recomand cu drag seria Născută din fum și os pentru o aventură care te va ține cu sufletul la gură. Vei descoperi lumi cu totul și cu totul diferite și vei înțelege că iubirea poate schimba viața unei persoane și uneori poate să facă lucruri nesăbuite.

,,În realiate, nu imaginația ei era nebunească, ci viața ei – părul albastru, Brimstone și restul. ”

 ,,A fost odată ca niciodată când un înger și un demon s-au îndrăgostit. Nu s-a terminat deloc bine.”

Mulțumesc Librăriei Diverta pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

Reclame

7 gânduri despre “Recenzie Născută din fum și os de Laini Taylor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s