Recenzie O sută de nume de Cecelia Aherm

17439693_656878097847876_1701007743_n

Titlu: O sută de nume

Autor: Cecelia Aherm

Editura: All

Anul apariției:2016

Număr de pagini:320

Disponibilă: All

Dacă vrei să găsești adevărul, nu e nevoie să treci totul prin foc și sabie pentru a da la iveală o minciună, nici să faci ceva revoluționar – e suficient să intri în miezul unui lucru real.

Cecelia Ahrem este una din autoarele mele preferate, chiar dacă am citit doar trei cărți scrise de ea (P.S. Te iubesc , Mulțumesc pentru amintiri și O sută de nume). Dacă veți citi o carte scrisă de această autoarea cu siguranță veți dori să citiți orice va publica prin simplu fapt că romanele sale sunt cu adevărat minunate, după părerea mea.

O sută de nume este o carte care te va face să înțelegi cât de important este să te împaci cu tine însuți, că ești special și ai o poveste aparte. Că tu vei reuși să faci ceea ce ți-ai propus și nimeni nu te va trage înapoi deoarece acela este drumul tău.

Kitty este o jurnalistă care a dat de necaz. După ce și-a petrecut ultimii ani vânând subiecte savuroase, fără să țină cont de consecințe, se trezește în mijlocul unui mare scandal. Cariera ei este în pragul dezastrului, iar relațiile personale sunt testate până la limită.

Când prietena ei, Constance, cea care a îndrumat-o în carieră, zace pe patul de moarte, Kitty o întreabă care este povestea pe care și-a dorit mereu să o scrie. Răspunsul se regăsește într-o singură foaie de hârtie, o listă cu o sută de nume, fără alte note sau explicații. Era deja prea târziu să îi mai ceară lămuriri lui Constance. Kitty se hotărăste să rezolve acest mister și să își reclădească drumul în carieră, dar și încrederea în propriile forțe. Își asumă atunci misiunea aproape imposibilă de a scrie un articol, în mai puțin de două săptămâni, pornind de la misterioasa listă cu o sută de nume.

Ajutată de Steve, un prieten din facultate, şi de Bob, soţul lui Constance, Kitty porneşte într-o cursă nebună, încercând să afle ce îi leagă pe cei o sută de oameni. Cunoscându-i, descoperindu-le poveștile, Kitty începe să compună din bucăți un portret incredibil al vieții lui Constance și ajunge să își înțeleagă propria viață.

Cecelia Ahrem scrie foarte armonios, te fascinează prin cuvintele alese și metaforele iubiri, prin evenimentele care le conturează, dar mai ales prin temele abordate. Scrisul simplu, dar armonios mă atrage la cărțile acestei autoare. Mereu mă va fascina și îi voi citi cu mult drag orice carte tradusă sau în engleză.

În centrul acțiuni o avem pe jurnalista Kitty, care a făcut cea mai mare gafă din viața ei și acum trebuie să repare ceea ce făcut. Protagonista noastră este construită într-un mod foarte armonios și  complex. Cu siguranță vei învăța foarte multe de la personajul principal. Vei înțelege cât de important e să încrezi în tine și vei ajunge oriunde ți-ai propus.

Cartea are  rolul de a te face să înțelegi cât de interesantă este povestea ta de viață. Chiar dacă nu este  într-un articol al unei reviste de renume, chiar dacă nu ai un Oscar sau nu știu ce premiu,  povestea ta este importantă pentru cei din jurul tău, că ești special și fără ca tu să-ți dai seama prin modul tău a fi. Cu siguranță această carte este scrisă pentru a ne crește încrederea în noi.

Autoarea prin prisma acestor personaje vrea să transmită este că nu exteriorul omului contează , ci ceea ce are în sufletul. Bucuria sufletească și ce transmiți tu din interior este mult mai important, deoarece interiorul ne reprezintă, nu exteriorul, fiindcă de la un timp acesta va îmbătrâni , iar frumusețea exterioară nu dăinuie mereu, dar cea interioară da.

În concluzie când vei termina O sută de nume de citit vei zâmbi și vei realiza cât de importantă este lumea din jurul tău.  O carte plină de aventuri și de sentimente care trebuie să se afle pe rafturile bibliotecilor tale..

Fiecare persoană obişnuită are o poveste neobişnuită.S-ar putea să credem că nu suntem deloc remarcabili, că ducem o viaşţă  plictisitoare, doar pentru că nu ne ocupăm de chestii neobişnuite, nu ţinem prima pagină a ziarelor şi nu câştigăm premii. Dar adevărul este că fiecare face ceva fascinant, curajos-un lucru de care să fie mândru.În fiecare zi oamenii fac lucruri care nu sunt luate in seamă şi nu sunt sărbătorite. Despre asta ar trebui scris.Despre aceşti eroi pe care nu-i ia nimeni în seamă, despre oameni care nu cred deloc că sunt eroi , pentru că ei fac doar ceea ce cred ei că au de făcut în viaţă.”

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s