Recenzie Sclipind la ultimul vagon de Andreea Blându

IMG-20170326-WA0026

Titlu: Sclipind la ultimul vagon

Autor: Andreea Blându

Editura: Librex Publishing

Anul apariției:2016

Număr de pagini:236

Disponibilă: Librex

„Dar nu trecutul e cel care se întoarce, oamenii sunt cei care nu îl pot smulge definitiv şi îi caută neîncetat urmele, atunci când amintirea acestuia e prea profundă ca să mai fie îngropată.”

Sclipind în ultimul vagon nu este un simplu roman , nu este un simplu roman , este unul foarte profund prin modul în care este scris și a subiectului. Eu am citit romanul într-o lună și de fiecare dată trebuia să mă opresc la un anumit punct al lecturi pentru a înțelege mai bine ce voia să transmită autoarea.

Este un roman bun, o scriitoare care știe să scrie și cu siguranță pentru cei fascinanți de psihologie și celor care le plac cărțile mai profunde cărțile Andreei Blându sunt pe placul vostru.

Mai mult decât un roman de dragoste, Sclipind la ultimul vagon este o poveste sfâșietoare, intens psihologică, având în vedere introspecțiile și adevărurile atribuite personajelor.

Sunt explorate sentimente, fapte și atitudini care depășesc granițele rațiunii.

Iubirea devine un sentiment imprevizbil care reunește contradicții ce depășesc orice barieră.

El, bărbatul cuceritor, aflat între două lumi ale iubirii, dar, mai presus de toate, fixat în egoismul iubirii de sine, se va complăcea – totuși – în iubirea domestică.

Cealaltă, ideală, va rămâne un vis…

Ea, adolesecenta romantică, exuberantă, își trăiește sfâșietor, la maximum, prima iubire, paralel cu sentimentul apăsător că acela pe care îl iubește nemărginit, este, el însuși mărginit într-o căsătorie.

Sclipind în ultimul vagon reprezintă un roman al iubirii pierdute, a pierderi persoanei pe care o iubim din tot sufletul. A persoanei care reprezintă sufletul nostru pereche și cea mai potrivită pentru a petrece viața împreună și de a deveni o familie adevărată.

Cartea are două personaje în centru pe Nidia și Eric. Două persoane diferite dar care se potrivesc de minune. Însă diferența de gândire și modul de a percepe lumea îi face pe cei doi să se despartă treptat și să se înstrăineze unul de celălalt. Fiind o suferință foarte mare pentru cei doi.

Andreea Blându , poate ați auzit de acest nume sau poate nu. Un lucru trebuie să vă spun, dacă îi vedeți cărțile într-o librărie, trebuie să le cumpărați. Deoarece sunt cărți  scrise pentru un suflet rănit, care a trecut prin  multe întâmplări tragice și cel mai rău, a fost respins de persoana iubită.

Scriitura autoarea este impecabilă, după părerea mea.  Modul în care te captează rândurile și evenimentele , cu greu vei ieși din ele. Vei crede  cu siguranță că tu ești acel personaj , că tu ești cel rănit . Acest lucru este extraordinar. Atâta timp când găsești o carte cu care să te identifici , nu trebuie lăsată la o parte trebuie lăudată și promovată.

Din cartea Andreei trebuie să înveți că iubirea este profundă , că iubirea vindecă, dar uneori rănește. Că viața ne dă lovituri pentru a deveni mai puternici, să înțelegem ce oamenii minunați aveam lângă noi și nu  aveam voie să le dăm drumul. Nu trebuia să-i lăsăm să plece.

În final, vă recomand cu drag cartea Andreei pentru că merită și pentru că este o autoare cu viitor excepțional.

 

„-Spre dezamăgirea ta, află că nu vei scăpa de mine prea uşor. Ce părere ai?

-Poate că … nici nu îmi doresc să scap.

-Sună interesant … şi riscant … Nu crezi?

-Din momentul în care te-am sunat … am ştiut că sunt dispusă să îmi asum orice risc…”

Mulțumesc Editurii Librex pentru exemplar.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Un gând despre “Recenzie Sclipind la ultimul vagon de Andreea Blându

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s