Recenzie înAltă iubire #1 de Flavius Simion

17028743_646933628842323_2124787704_n

Titlu: înAltă iubire

Autor: Flavius Simion

Editura: Librex Publishing

Anul apariției:2017

Număr de pagini:158

Disponibilă: Librex

” Parcă orice emoție curge din cer, orice sentiment de dragoste sinceră vine numai de sus. Orice suflare dă slavă unei creații deosebite. Inspirăm dragostea lui Dumnezeu.”

Cartea lui Flavius am citit-o în decurs de  o lună. Poate vă întrebați de ce sau mai bine zis cum de n-am terminat-o mult mai repede. Deoarece această carte trebuie citită foarte lent după părerea mea , dar eu efectiv citeam 5-10 pagini pe zi și apoi o închideam și meditam la ce citeam și la cuvintele scrise de Flavius.

Cu greu poți vorbi despre cărțile lui Flavius, deoarece are darul să scrie cu atâta dăruire și pasiune, încât nu vei realiza când vei termina cartea și cât de bulversat vei fi după cei vei termina cărțile sale.

„Ţi-aş sugera, cititorule, să iubești persoana cu care-ți petreci diminețile. S-o iubești cu toată ființa. Și s-o prețuiești, da, s-o prețuiești precum o tonă de diamante. Ba nu, mai mult de atât. Nu e de ajuns, iar eu nu pot compara iubirea cu pietrele prețioase. E prea puțin, prea neînsemnat.

Nu te cert, ci îți spun doar că iubirea nu se cumpără și nici nu se compară. Eu am încercat totul. N-a mers. L-am mituit și pe Cupidon să reaprindă iubirea, dar era sleit de puteri și n-a reușit. Nu avea atâta forță cât să distrugă orgoliul ei. A murit și el, poate că până la urmă n-a fost niciun fel de iubire în ea. Sau poate că a fost prea multă… Nici nu vreau să mă mai gândesc, pentru că acest text este pentru tine.

Ca să iubești, frate. Iubește! Cu toate și de toate. Fără aer, cu pasiune și dor. Cu patos, ca și când mâine persoana iubită ar pleca și n-ai mai reuși s-o mai vezi vreodată.”

înAltă iubire este un fel de jurnal intim despre dragoste al unui bărbat tânăr. Cu exaltările și depresiile aferente, iubiri și despărțiri, trăiri intense și căderi în cel mai întunecat abis.

Cărțile lui Flavius transmit emoție sau mai bine sunt emoție pură. Mai ales înAltă iubire, te va urmări foarte mult după ce o vei citi. Te vei gândi încontinuu la ce este cuprins între paginile cărții lui Flavius. Vei realiza că  toate acele sentimente sunt parte din tine, că tu ai trecut prin acele întâmplări care ți-au marcat și ție existența și te-au ajutat să devii mai puternic.

Iubirea și efectele ei sunt frumos prezentate în cele 88 de texte care reprezintă trăirile naratorului în diferite momente ale vieții. Vei descoperi amintirii care îi dăinuie mereu în suflet, de care își amintește cu drag.  Despărțirile  îl afectează și ajută să se descopere pe el însuși, să devină mai bun , să nu mai facă aceleași greșeli când își va găsi persoana potrivită.

Cartea înAltă iubire te va ajuta să-ți ameliorezi durerile inimii, să te ajute să le cicatrizezi, să-ți dai seama că sunt și alte persoane în aceeași situație ca tine care suferă după o iubire trecătoare, până când îți vor cunoaște adevăratul partener, care îți va fi alături în orice moment al vieții tale.

Acest tip de iubire se găsește și vine la momentul potrivit, iar când o ai trebuie să știi că trebuie să n-o scapi, deoarece nu o vei mai găsi persoana potrivită de ați petrece viața cu suișurile și coborâșurile ei.

înAltă iubire reprezintă o carte plină de învățături care trebuie citită de orice persoană , de un adolescent care dorește să treacă peste prima despărțire sau un om trecut prin viață, pentru ai stârni amintirile primei iubirii .

Flavius Simion scrie pentru un  suflet rănit, pentru persoanele care nu știu cum să-și revină din amalgamul de sentimente pe care îi încearcă. Te vei regăsi în fiecare rând, vei simți că a fost scrisă special pentru tine, pentru a te vindeca. Putem vedea o evoluție a autorului , un devotament al acestuia pentru scris pentru tot ce e frumos  trebuie să-i citiți cartea și pentru asta îl felicit pe Flaviu și îi urez mult succes în continuare.

Dacă doriți o carte ușoară, care să vă ajute să vă regăsiți sufletul zdrobit faceți-vă rost de ea.

Despre univers nu am ce să vorbesc pentru că aș vorbi numai despre tine. Și m-am săturat să mi te amintesc. Acum ești doar gaura din inima mea.”
„Ești rana pe care nu vreau s-o vindec, pentru că asta ar însemna să te uit. Ce viață ar fi asta dacă n-ai fi lângă mine?”

Mulțumesc editurii Librex pentru exemplarul oferit și autorului pentru autograf.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s