Recenzie In tempora de Andreea Blându

IMG-20170326-WA0021

Titlu: In tempora

Autor: Andreea Blându

Editura: Librex Publishing

Anul apariției:2016

Număr de pagini:260

Disponibilă: Librex

„Nu reuşeşti să pleci niciodată cu adevărat, din faţa uşii pe care ai închis-o cândva, crezând că trecutul poate fi uitat.”

In tempora nu este un simplu roman , este unul foarte profund prin modul în care este scris și a subiectului. Eu am citit romanul într-o lună și de fiecare dată trebuia să mă opresc la un anumit punct al lecturi pentru a înțelege mai bine ce voia să transmită autoarea.

Este un roman bun, o scriitoare care știe să scrie și cu siguranță pentru cei fascinanți de psihologie și celor care le plac cărțile mai profunde cărțile Andreei Blându sunt pe placul vostru.

In Tempora este romanul impresionant al unui drum deja parcurs, deja trăit și înțeles abia prin intermediul introspecțiilor. Lupta sfâșietoare împotriva timpului este surprinsă complex în toate aspectele devenirii personajelor.

Nostalgia copilăriei pierdute, farmecul adolescenței, revelațiile cu privire la propria identitate și resemnările în legătură cu destinul său… sunt analizate cu luciditate de către personajul principal, care își reîntâlnește prima iubire într-o lume dominată de trecerea ireversibilă a timpului.

„In Tempora” este un roman al regăsiri, fiind una dureroasă pentru ambele personaje. Este un amestec de bucurie și tristețe, ură și iubire, împlinire și decădere. Un roman care te va ține cu sufletul la gură și te va face să te gândești la lucrurile importante din viața ta care ți-au marcat existența.

Cartea are două personaje în centru pe Maia și Sergiu. Două persoane diferite dar care se potrivesc mănușă. Însă diferența de gândire și modul de a percepe lumea îi face pe cei doi să se despartă treptat și să se înstrăineze unul de celălalt. Fiind o suferință foarte mare pentru cei doi.

Andreea Blându , poate ați auzit de acest nume sau poate nu. Un lucru trebuie să vă spun, dacă îi vedeți cărțile într-o librărie, trebuie să le cumpărați. Deoarece sunt cărți  scrise pentru un suflet rănit, care a trecut prin  multe întâmplări tragice și cel mai rău, a fost respins de persoana iubită.

Scriitura autoarea este impecabilă, după părerea mea.  Modul în care te captează rândurile și evenimentele , cu greu vei ieși din ele. Vei crede  cu siguranță că tu ești acel personaj , că tu ești cel rănit . Acest lucru este extraordinar. Atâta timp când găsești o carte cu care să te identifici , nu trebuie lăsată la o parte trebuie lăudată și promovată.

Din cartea Andreei trebuie să înveți că iubirea este profundă , că iubirea vindecă, dar uneori rănește. Că viața ne dă lovituri pentru a deveni mai puternici, să înțelegem ce oamenii minunați aveam lângă noi și nu  aveam voie să le dăm drumul. Nu trebuia să-i lăsăm să plece.

În final, vă recomand cu drag cartea Andreei pentru că merită și pentru că este o autoare cu viitor excepțional.

“Pe mine nu mă va doborî niciodată un uragan, dar o adiere m-ar putea distruge oricând. Întotdeauna iluziile mărunte, aproape inexistente, acele amintiri aproape uitate, ascunse atât de bine în adâncul sufletului… întotdeauna acele bucăți minuscule din mine au avut asupra mea un efect mai puternic decât orice rațiune.”

Mulțumesc Editurii Librex pentru exemplar.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s