Recenzie Asasin la feminin (Alina Marinescu #1) de Monica Ramirez

IMG-20170326-WA0044

Titlu: Asasin la feminin (Alina Marinescu #1)

Autor: Monica Ramirez

Editura: Librex Publishing

Anul apariției:2017

Număr de pagini:464

Disponibilă: Librex

„Lucrurile care ni se întâmplă sunt exact acelea care ne sunt menite.”

Asasin la feminin este primul volum seriei Alina Marinescu, vă anunț de pe acum că această serie este foarte bună și cu siguranță o s-o citiți în scurt timp. Deoarece este o serie care are spațiul acțiunii în perioada comunistă a României, aventuri  pline de adrenalină și ai parte de cei mai isteți agenți operativi români, pe care cu siguranță îi vei iubi.

Primul volum ne introduce în lumea nemiloasă a asasinilor și a agenților operativi perfecți care nu dau niciodată greș. Această lumea a spionajului și a asasinatului trebuie sa fie totul  perfect , nu se acceptă greșeli și nicidecum să te dai bătut. O lume în care se știe totul cu ajutorul departamentelor operative.

O iubire imposibilă, interzisă, din altă lume…

Alina Marinescu este o rebelă. A fost o rebelă înainte de recrutarea ei ca agent operativ, ramâne o rebelă și după. Acum însă, moartea face parte din viața ei de zi cu zi. Secțiunea Operațiuni Speciale o recrutează impotriva voinței ei și Alex Therein, bărbatul pe care crede că-l iubește, o transformă într-un asasin de elită. Dragostea este o noțiune abstractă pentru Alex, un bărbat cu un trecut întunecat și o expresie impenetrabilă, eficient de rece, care ucide pentru a putea supraviețui. Fără întrebări inutile. Alex nu este un bărbat real, ci mai degrabă o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Misiunea lui este să o seducă pe Alina, așa că o atrage în mod intenționat în lumea lui misterioasă și plină de senzații, prăbușindu-se emoțional pentru prima dată de la propria lui recrutare. Ca mentor al ei în timpul procesului de antrenament, trebuie să se confrunte nu numai cu atitudinea ei recalcitrantă, dar și cu responsabilitatea de a transforma o persoană inocentă într-o unealtă a morții. Cu toate acestea, cei doi sunt atrași unul către celălalt și relația paradoxală ură-iubire devine încă și mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubește Alex pe Alina cu adevărat?

Cartea este scrisă la persoana a treia , din perspectiva personajelor principale Alex Therein și Alina Marinescu. Prin ochii celor doi putem vedea cu exactitate evenimentele care se petrec în lumea agenților. Putem observa prin perspectiva lor o acțiune complexă și personaje foarte bine conturate și foarte convingătoare.

Mister, aventură și suspans. Aceste cuvinte cuprind cu exactitate evenimentele din carte. Vei dori cu ardoare continuarea  și cu siguranță când vei ajunge la finalul seriei vei dori o continuare sau măcar încă o carte bonus să vezi ce s-a întâmplat cu personajele tale preferate și cum o mai duc.

Stilul autoarei este unul foarte alert , care te va ține în priză, cu siguranță nu te vei plictisi când vei citi seria Alina Marinescu . De ce vă spun asta? Deoarece seria are o poveste de dragoste imposibilă, acțiune și adrenalină, iar aventurile personajelor principale sunt pe muchie de cuțit la fiecare misiune primită.

Personajele principale sunt foarte bine construite. Alex Therein un adevărat agent operativ, cel mia bun din generația sa. Nimeni nu-l poate doborî și orice misiune va primi , oricât de grea ar fi el cu siguranță o va îndeplini. Însă lumea este dată peste cap când o întâlnește pe Alina Marinescu, care îi va da peste cap principiile pe  care îl are.

Alina, o fată, care este recrutată pentru a deveni agent operativ, devenind un agent foarte bun care reușește să îndeplinească orice misiune la care este supusă. O fată deșteaptă, ambițioasă și visătoare , chiar dacă meseria nu-i dă voie să fie așa.

Pentru cei pasionați de cărți cu agenți secreți și multă acțiune trebuie să pună mâna pe seria Alina Marinescu.

-Cine ai fi dacă ai deveni dintr‑o dată liber? Ce‑ai face?

-Aş călători prin lume, răspunse aproape şoptind. Cu tine.

Alina îl privi surprinsă, neaşteptându‑se la un astfel de răspuns.

–De ce?

–Pentru că vreau s‑o văd prin ochii tăi, să‑mi aduc aminte cum era să am încredere în oameni. Vreau să mă uit la lucruri şi să le văd doar frumuseţea, nu să caut urâţenia care se ascunde sub ele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s