Recenzie: Lumina dintre oceane de M.L. Stedman

IMG-20170407-WA0026

Titlu: Lumina dintre oceane

Autor:  M.L. Stedman

Editura: Polirom

Anul apariției:2017

Număr de pagini:360

Disponibilă: Libris

“Ai în urma ta o viaţă, o istorie şi am sentimentul că am intrat în ea prea târziu.”

O carte emoționantă. Nu sunt destule cuvinte pentru a vorbi despre romanul Lumina dintre oceane, dar vă îndemn să citiți chiar voi romanul deoarece prezintă viața unui soldat și a soției sale pe o insulă . Povestea celor doi este presărată de multe tragedii și bucurii.

Cei care vor să citească despre efectele unui război asupra unui om trebuie să citească această carte cei care vor să descopere cum e să-ți pierzi copii trebuie să pună mâna pe acest roman. Deoarece este o frescă socială a perioadei interbelice foarte bine realizată.

Dragostea cere totul

Acum si pe marile ecrane

Devenita bestseller, Lumina dintre oceane a fost desemnata cea mai buna carte a lunii august 2012 de Amazon.com, unanim considerata un debut spectaculos al scriitoarei de origine australiana M.L. Stedman.

Dupa patru ani de cosmar petrecuti pe fronturile Primului Razboi Mondial, Tom Sherbourne se intoarce in tara natala, Australia, angajindu-se paznic de far pe Ianus Rock, o insula aflata la distanta de o jumatate de zi de coasta. Izolati de restul lumii, Tom si frumoasa lui sotie, Isabel, incearca zadarnic sa devina parinti. Cind orice speranta parea pierduta, pe tarm esueaza o barca ducind un cadavru si un nou-nascut. Incalcindu-si principiile, Tom si Isabel decid sa pastreze copilul, considerindu-l un dar de la Dumnezeu. Dupa doi ani, cind se intorc pe continent, descopera ca hotarirea luata le-a schimbat iremediabil destinele.

Tom, un soldat în vârstă de 28 de ani  se întoarce în locurile natale , acesta se angajează ca paznic la un  far. Când ajunge pe insula respectivă, își întâlnește iubirea adevărată, persoana cu care va împărți grijile vieții. Vor trece pin multe evenimente nefaste ca amândoi să realizeze cât de  importantă iubirea dintre cei doi.

Iubirea dintre cei doi se înfiripă foarte frumos. Chiar dacă Tom încearcă s-o îndepărteze de el și de Ianus , Isabel nu se dă în lăuturi de la o viitoare viață dusă pe insulă. Viața lor este presărată de multe evenimente atât fericite cât și mai puțin fericite. Încercările sunt la fiecare pas  și îi încearcă pe soții Sherbourne, până când vor realiza că viața lor este incompletă unul fără altul.

De la jumătatea romanului vei învăța cât de important este să faci ceea ce trebuie. Trebuie să respecți legile firii și să încerci să nu faci viața altei persoane un calvar, deoarece poate vei cădea și tu în aceeași nefericită întâmplare. Dar din acest lucru putem învăța că fiecare plătim pentru faptele noastre , chiar dacă încercăm să le ascundem.

Autoarea scrie foarte fain , te captează prin perspectiva personajelor care suferă diferite tragedii. Prin perspectiva protagoniștilor vom observa din mai multe unghiuri evenimentele deoarece vom învăța de la ei ce trebuie să perfecționăm la noi, cum trebuie să ne comportăm cu copilași și partenerul de viață.

Alert,   plin  de pasiune și încărcătură emoțională, cuvintele perfecte care descriu  romanul Lumina dintre oceane. Este o carte care te va fascina și te va face să gândești despre lucrurile care ți se întâmplă și să te mulțumești cu tragediile din viața ta deoarece uni au lucruri care le-au făcut viața un adevărat calvar, fără să-și de-a seama.

Personajele sunt un exemplu pentru  noi. Trebuie să ne gândim de două ori înainte să acționăm, să luăm în considerare consecințele faptelor pe care le comitem, dacă merităm să facem acel lucru sau nu. Dacă vrei o carte emoționantă și plină de morală atunci romanul acesta este pe placul tău.

” Avem paradisul nostru. Cu soare şi ocean. Şi ne mai avem unul pe altul, ne aparţinem unul altuia. ”

” De pe urma războiului, Isabel învăţase ceva, şi anume ideea nu a lua niciun lucru ca pe ceva sigur, ideea că nu e bine să amâni ceva ce contează cu adevărat.”

Îi mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s