Recenzie – „Zuzu” de Anida Lasto

Titlu: Zuzu
Autor: Anida Lasto

Comenzile se fac la adresa: anida.lasto@yahoo.com
-Tu vrei să mă iubești sau să mă omori?
-Lasă că vezi tu.
Zuzu este o carte a regăsirii, a înțelegerii de sine și a aceluia de lângă de tine. O carte pe care o vei iubi sau care îți va displace total. Acest lucru depinde de fiecare cititor și cum percepe el lumea autoarei.
În primul rând, trebuie să-i mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit și minunatul autograf , în al doilea rând îmi cer scuze că a durat atât de mult să fac recenzia cărții.

 

Nu aș răspunde de mine după o sticlă cu vin împărțită cu tine.

Zuzu și Zuzi , doi tineri care s-au cunoscut întâmplător pe un site de socializare. Încep să-și vorbească, încep să se cunoască, iar între cei doi se leagă o prietenie foarte strânsă, durabilă, care va rezista foarte mulți ani.

Vor trece peste multe etape împreună, reușesc să înțeleagă cât de important este să ai un prieten alături la care poți apela oricând și la orice oră.

Prietenia lor este presărată de dorința de a se întâlni, de a-și împărtăși sentimentele pe care și le declară unul altuia. Dar distanța și factorii din jurul lor îi împiedică să reușească să-și împlinească această iubire.

Însă speranța moare ultima, spune o vorbă din bătrâni, iar Zuzu și Zuzi încă speră că se vor întâlni, ca să se îmbrățișeze și să trăiască o poveste de neuitat, iar amintirile să dăinuie peste ani. Relațiile pe care le au în perioada prieteniei lor și le împărtășesc unul altuia.

Îți prezintă ce aspecte sau ce așteptări aveau de la acea persoană, fără ca ei să sesizeze, că de fapt se căutau unul pe altul. În persoana de lângă ei , îl căutau pe celălalt, voiau să uite unul de altul, să se regăsească în persoanele de lângă ei.

Modul în care scrie autoarea e super tare, simplu, dar la obiect, te include în lumea scrisă de ea , prin simple cuvinte cu o încărcătură emoțională aparte. Când vei parcurge paginile cărții, vei sesiza că ești chiar tu acel personaj, pe tine te-a folosit drept matriță (model) . Aceste lucruri fac povestea mult mai reală, mai aproape de tine, astfel încât te vei regăsi în poveste.

Stilul este încărcat de emoție, dăruire și dorință de a aduce ceva nou. O carte care te va ajuta să te relaxezi, dar în același timp să-ți pui destule întrebări despre tine. Trebuie să citești Zuzu dacă vrei să vezi evoluția personajelor și în ce punct ajunge prietenia lor.

 

Durerile sunt doar căi prin care ne eliberăm sufletul pentru a deveni mai puternic. Am răsărit în cuvinte, am crescut prin ceea ce am exprimat cu ajutorul lor, însă toți zorii au un apus. Bucură-te de fiecare moment ca și cum ar fi ultimul, astfel nu vei simți niciodată ultimul moment, iar fiecare clipă de fericire o vei putea prelungi în eternitate.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Un gând despre “Recenzie – „Zuzu” de Anida Lasto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s