Recenzie Hendrik de Mol și Planeta de Jad de K.J. Mecklenfeld

IMG-20170322-WA0014

Titlu: Hendrik de Mol și Planeta de Jad

Autor: K.J. Mecklenfeld

Editura: Univers

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 304

Mi-am dat seama că nimeni nu se naște violent, ci vede la alții cum să se exprime prin violență. Am învățat pe pielea mea, însă, că obții rezultate mai bune dacă ești pașnic și refuzi să fii violent.

Cât de mult am iubit primul volum, atât de mult m-am atașat de-al doilea volum. Iar acum îmi trebuie cel de-al treilea volum pentru a mai petrece ceva  timp prețios al adolescenței, cu aventurile  personajele principale.

Pot să spun sau mai bine zis declar cărțile cu Hendrik de Mol  preferatele mele. Le voi recomanda oricărei persoane, le voi spune celor care spun că avem autori talentați.

Hendrik de Mol s‑a întors cu bine de pe Planeta de Aur și acum merge la școală ca orice băiat de 11 ani. Dar totul se schimbă într‑o clipă: mama lui dispare, maleficul unchi Severin îl amenință că îl va trimite la orfelinat și, pe deasupra, Floris și gașca lui îl terorizează. Transformat din nou într‑o cârtiță de pluș, dar de data aceasta cu o navă spațială nemaipomenită la dispoziție, Hendrik decide să se întoarcă în spațiu pentru a‑și regăsi părinții. Planeta de Jad nu este ce pare a fi, ursuleții de pluș sunt războinici încercați în bătălii, monștrii pufoși se dovedesc mai puțin primejdioși decât se zvonise, iar situația se răstoarnă (cu susul în jos, chiar) spectaculos. Aventurile lui Hendrik de Mol continuă!

Hmm, cu ce să încep și cu ce să termin! Hendrik rămâne cu mama și unchiul său, iar dorul său de bunicul  e nemărginit, deoarece nu mai este alături de el. Chiar dacă are amenințări la tot pasul, atât acasă, cât și la școală. La școală este hărțuit de Floris , iar  acasă de unchiul său, deoarece mama sa dispare iarăși misterios.

Dar Calavera apare de niciunde și oricând este nevoie să-și satsifacă nevoile personale. Acesta oriunde se află va face doar rele și va încerca orice pentru a-și îndeplini scopurile. Însă mereu forțele răului sunt învinse de cei care sunt de partea binelui.

Hendrik , Berend și Hildegard pornesc într-o nouă aventură pentru oprirea scheletului Calavera . Pe parcursul romanului vom descoperi unde este ținut ascuns tatăl lui Hendrik și ce plan pun la cale pentru al scoate din mâinile maleficului Calavera.

Înainte să plece în călătorie Hendrik, mama lui dispăruse , fără să lasă un bilet sau un mesaj , însă pe Planeta Monștrilor se întâlnește cu mama sa și păpușa lui Hildegard, care aveau scopul de al găsi pe tatăl său.

Pot să spun că al doilea volum este mult mai alert decât primul, iar personajele evoluează foarte mult pe parcursul celui de-al doilea volum. Autorul știe să te țină în suspans , să te prindă în mrejele romanelor sale și să nu-ți mai de-a drumul până nu-i parcurgi fiecare pagină, ajungând la finalul lor să-ți dorești mai mult.

În acest de-al doilea volum avem mai multe personaje , care ne ajută să vedem cu o nouă perspectivă evenimentele. Acestea ne ajută să înțelegem unele evenimente ale vieții , chiar prin intermediul autorului , care include diferite sfaturi sau lucruri psihologice ( astfel încât să le înțeleagă orice copil) putem învăța foarte multe lucruri care să ne ajute pe noi peste ani și ani.

O carte care te va fascina , te va face să descoperi copilul din tine și îți vei aduce aminte cu melancolie despre aventurile copilăriei tale, dar vei fi dorit  să fi avut și tu aventuri asemănătoare cu ale personajelor principale. Te vei atașa de ele și vei dori cu ardoare o continuare sau mai bine aventurile lui Hendrik de Mol și a jucăriilor de pluș să nu se oprească niciodată.

Dacă cunoști copii care pasiunea lor este cititul și se apropie ziua lor , iar nu tu știi cadoul perfect , eu îți spun că l-ai găsit, fă-i rost de cărțile cu Hendrik de Mol. Iar dacă ești părinte și vrei să-i citește seara înainte de culcare o carte care îi va plăcea la nebunie trebuie să încerci această serie.

— Ei, ei, ușurel, zise Hendrik încruntat. Nu este momentul să facem educație, suntem în misiune…
— Ba este, spuse Hildegard neclintită. Momentul să înveți ceva nou nu este unul special, ci unul ca oricare altul. Începi acum, nu mai amâna.
— Am învățat ceva, să știi, în aventura asta. Orice acțiune are o reacție pe măsură. Mai devreme sau mai târziu, vei primi înapoi exact ceea ce ai dat. De aceea am ales să nu fie omorât. Nu am vrut să îl avem pe conștiință. Oricât de mult rău a făcut, este și el o ființă cu un suflet.
Mulțumesc autorului pentru exemplar.
Cu stimă,
Florinela

 

Reclame

2 gânduri despre “Recenzie Hendrik de Mol și Planeta de Jad de K.J. Mecklenfeld

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s