Recenzie Elixirul Vietii (Ucenicia lui Viktor Frankenstein #1) de Kenneth Oppel

IMG-20170322-WA0015

Titlu: Elixirul Vieții (Ucenicia lui Viktor Frankenstein #1)

Autor: Kenneth Oppel

Editura: Leda

Anul apariției:2012

Număr de pagini:400

Categorie:SF&Fantasy

Disponibilă: Libris

„În preajma ei ma simt ca un fluture plăpând. Tot ce pot sa fac e să-i evit flacăra.”
„Frumuseţea ta ar opri și soarele sa apună.”
 Hmm, nu știu ce să vă spun despre această carte. Sau mai bine de unde să încep și ce să scriu despre ea chiar dacă am citit-o în câteva ore, elibărându-mă de stresul clasei a XII-a, de teste sau proiecte, acest roman m-a ajutat să mă relaxez.
Chiar dacă am văzut pe toate librăriile online niciodată n-am reușit să-mi fac rost de ea , deoarece mereu apăreau tentații noi și mereu uitam să mi-o cumpăr și pe aceasta. Dar a sosit și  momentul ei și pot să spun că m-a ajutat foarte mult să-mi revin din perioada stresantă, devenind mult mai relaxată.

Cele mai bune intenții pot da naștere celor mai întunecate obsesii.

Viktor şi fratele lui geamăn, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete şi camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu excepţia uneia.
Biblioteca Întunecată adăposteşte tomuri străvechi, misterioase, scrise în limbi ciudate şi pline de cunoştinţe interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor vizita niciodată biblioteca, însă în clipa în care Konrad cade grav bolnav, Viktor înţelege că trebuie să descopere cartea ce conţine reţeta pentru legendarul Elixir al Vieţii.
Elixirul necesită doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit pun în pericol, la fiecare pas, reuşita strădaniilor lui. Viktor ştie că nu poate să dea greş. Însă sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii şi cât de mult este dispus să sacrifice.
 Autorul te captează din primele pagini, te introduce într-o lume minunată a castelelor , a vechilor epocii victoriene pline de secrete. Vei fi prins în mrejele romanului doar citind descrierea. Te vei întreba dacă vot reuși să-și salveze fratele și prin ce mod.
Stilul autorului este foarte fascinant , nu este încărcat cu înflorituri este scurt și la obiect, astfel încât să te facă să iubești această serie. Glumele, sarcasmul și toate elementele pe care le inserează autorul te fac să-ți dorești cu nerăbdare să citești ce-al de-al doilea volum. Scrisul e modul în care autorul îți transmite o minunată poveste care te va face să te gândești la multe aspecte ale vieții.
Când află că fratele lui geamăn este bolnav Viktor face orice e posibil pentru al pune pe picioare. Încalcă promisiuni, încearcă să facă orice să-l aibă lângă el chiar dacă el este mai bun ca el. Trec prin o serie de evenimente destul de grele care îi pun la încercare atât pe el cât și pe a lui prietenii.
Pentru a afla prin ce încercări a trecut Viktor vă las pe voi să descoperiți deoarece trece prin câteva aventuri foarte periculoase care ăi pun viața în pericol. Însă iubirea care i-o poartă fratelui său îl determină să facă acest lucru . Avem de învățat cât de importantă este iubirea pentru frații noștri și că trebuie să mergem până în pânzele albe pentru cei care ne sunt aproape.
Cei doi frați sunt atât de asemănători fizici încât i-ai încurca de la prima vedere dacă nu-i cunoști. Dar se aseamănă și din punct de vedere intelectual chiar dacă unul este mai modest ca altul.  Dar legătura dintre cei doi este foarte puternică, sunt un întreg dar despărțite în două. Iubirea dintre ei este foarte puternică și trebuie să fie un exemplu pentru orice familie cu mai mulți copii.
Pentru cei care vor să înțeleagă adevărată relație dintre frați și cât de importatnt este să facă fiecare dintre ei câte un sacrificiu atunci vă recomand cu drag Elixirul vieții, iar dacă vă plac romanele gotice, trailler, aventură și presărată cu puțin horror, mister și iubire atunci romanul acesta este pe gustul tău.

– Elizabeth.., am început eu, simţind furia din tonul ei.

– ..sau să visez la ultima modă de la Paris.

– Polidori a spus că e foarte înalt copacul.

– Precum cel din care te-am salvat eu acum câţiva ani?

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s