Recenzie Anotimpul iubirii de Rodica Mijaiche

1072942

Titlu: Anotimpul iubirii

Autor: Rodica Mijaiche

Editură: Librex Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini:180

Categorie: Literatură Română

Disponibilă: Libris

„…ți-am oferit doar răgazul necesar pentru a-ți da seama că, fără mine, viața ta este goală, asa cum este și a mea, fără tine.”

Pentru cei care vor să citească o carte în care problemele se țin lanț, despre puterea iubirii și de a trece peste greutățile vieții. Anotimpul iubirii este cartea în care te vei regăsi cu siguranță, chiar dacă viața  nu ți-a dat lovituri foarte grele, încât să nu reușești să treci peste ele.

Rodica Mijaiche prin ajutorul acestui roman îți transpune viața a trei personaje care au suferit foarte mult și destinele lor se intersectează într-un anumit punct, astfel încât să se salveze unul pe celălalt. Dar , nu vă spun mai mult deoarece vă las pe voi să descoperiți

 

Tragicul accident care-i răpește Anamariei familia, o transforma dintr-o tânără plina de viată și eminentă studenta la Drept, într-o ființă închisă și plina de amărăciune.
Plecarea lui Adrian pe frontul din Irak li face sa devina dintr-un băiat rebel și într-o permanenta stare de nemulțumire, intra-un bărbat adevărat, dar plin de cicatrici sădite adânc în suflet și tatuate pe corpul lui puternic.
Întâlnirea dintre Adrian si Anamaria, scoate la iveală sentimente pe care ambii le-au ținut ascunse între zidurile ridicate din teama de a nu suferi.

Iubirea lor nu ține cont de legi.

Anamaria, pe parcursul romanului îi urmărim trăirile interioare despre evenimentele care și-au  pus amprenta asupra caracterului ei. Putem observa evoluție a acesteia modul cum reacționează aceasta în momente tragice , care viața îți mai dă o palmă pentru a suferi, însă pentru răbdarea care o ai vei primi o răsplată pe măsură.

Însă romanul are trei perspective care se intersectează. Prima este a Anei care ne vorbește despre tragicul eveniment în care a murit familiei ei. A lui Adrian un fost soldat, cu traume psihice și fizice, care nu știe nimic despre moartea fratelui său și cea a Melaniei în care ne vorbește o mamă singură, deoarece soțul îi moare în războiul din Irak.

Cei trei sunt legați prin tragicele evenimente care îi leagă. Însă când cei trei să în  întâlnesc se formează între ei o legătură foarte puternică, încât vor fi de nedespărțit. Împreună vor trece peste încercările din trecut și vor reuși să-și formează un viitor strălucit.

Chiar dacă cartea are în jur de 130 de pagini, vă spun să vă așteptați la o carte foarte complexă, deoarece pe parcursul romanului fiecare personaj este foarte frumos construit, evoluează, modul prin care  sunt prezentate fiecare care gând ale celor trei personaje principale, redă o notă de complexitate romanului. Acțiunea la început simplă și oarecum clișeiză , îți va da dorința de a o lăsa din mână, dar să nu îndrăzniți acest lucru.

Rodica Mijaiche pot să spun că este o autoare care îți dă tot interesul pentru a realiza o carte emoționantă, în care să-ți curgă lacrimi sau să te răscolească foarte mult. De acea pot să spun că este o autoare deosebită, care își dă tot ce are mai bun pentru  pasiunea ei.

Stilul foarte frumos , plin de iubire și emoții, care te vor determina să citești și următoarele cărți care vor apărea scrise de această autoare.

Eu pot să spun că în urma parcurgeri acestui roman mi-am dat seama cât de important este să ne împăcam cu ideea că cineva drag a plecat dintre noi, însă iubirea care i-o purtăm o resimte de acolo unde se află. Iar viața ne va oferi un moment în care să  întâlnim persoanele potrivite de a ne petrece viața și să reușim să reușim împreună să trecem prin încercările vieții care ne vor ieși în întâmpinare.

Cărțile Rodica Mijache le vei termina în format fizic, dar emoțiile pe  care le transmite autoarea nu îți vor da pace mult timp după terminarea romanului. Îți vor dăinui toate sentimentele în inimă ca și cum ar fi a tale, te vei lega atât de iubirea dintre cei doi protagoniști și cum vor trece ei peste anumite aspecte din viața lor.

Pentru cei care vor să trăiască un adevărat mountain rousse de sentimente , să realizeze când de importante sunt persoanele de lângă noi și cum ne vom simți când acestea vor muri.  Dacă doriți o carte care vă va face să plângeți, să râdeți sau să fiți în culmea fericirii atunci , acest roman este unul pe placul vostru.

 

 

“Era singură pe stradă.

Tocurile ei răsunau în liniștea serii reci de Noiembrie, fiind întrecute doar de ploaia care cădea în valuri peste ea, încercând parcă să-i spele durerea și tristețea profundă ce o învăluiau ca două brațe ale unui îndrăgostit.”

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s