Recenzie Marat de Natașa Alina Culea

marat-4297-2

Titlu:Marat

Autor: Natașa Alina Culea

Editura : Librex Publising

Anul apariției:2016

Număr de pagini: 247

Disponibilă: Librex

Se spune că acasă este acolo unde îți este inima, iar inima mea era lângă Marat acum.

Natașa Culea este una din autoarele care ar trebui citită de orice persoană care este pasionată de literatură. De cei care vor să înceapă o nouă carte și nu știu ce, una din cărțile Natașei este perfectă. Când vei deschide romanele dânsei vei spune cu mândrie asta-i româncă de-a noastră, deoarece cărțile dânsei sunt adevărate comori.

Pentru cei care nu știți nimic despre Natașa sau ce cărți a publicat am să vă spun eu. A publicat patru cărți la editura Librex Publising intitulate: Natașa, bărbați și psihiatrul, Marat, Sofia. Lupii trecutului și Nopți la Monaco. Eu vă îndemn să începeți cu cartea care vă atrage cel mai mult.

O poveste intensă, emoţii arzătoare, o iubire predestinată, regrete şi durere, trăiri şi vise. Un roman de o rară sensibilitate, ca un poem dedicat credinţei într-o iubire unică, preţioasă cât un milion de trandafiri.

Delicatese Literare

Cine este Marat? Un bărbat greu de găsit, greu de lăsat, imposibil de uitat și de înlocuit. Cartea este un bilet de călătorie. O călătorie fascinantă, surprinzătoare, unică spre iubire. Te va transforma în totalitate și pentru totdeauna.

Bookcaffe

Treceau pagini și pagini iar eu eram chinuită de gânduri, de întrebări, de… oare eu ce-aș fi făcut?! Marat va fi un roman pe care îl voi păstra mult timp aproape de inima mea!

Navigând printre suflete

Superb, superb, superb! Un roman pentru care nu cred că am suficiente cuvinte de laudă. Nu poți lăsa cartea din mâini până când nu afli care e destinul Alinei.

Thoughts about books

Alina , protagonista romanului , reprezintă genul de femeie care pare împlinită, deoarece are o carieră de succes , de la o frumoasă carieră în management devine un fotograf de excepție. Prietenele ei sunt mereu acolo s-o încurajeze și să o înțeleagă.

Cu siguranță vă întrebați de ce romanul se cheamă Marat , iar protagonista noastră este o femeie. Păi, ce să vezi , acest Marat este un bărbat misterios care apare într-o seara în China și îi taie respirației Alinei cum s-ar zice. Însă iubirea care se înfiripă între cei doi este foarte puternică și poate fi uitată.

Marat, este un om misterios, despre care nu se știu prea multe lucruri și nu face gesturi nesăbuite. Însă iubirea face multe ravagii, îi dereglează modul lui de a fi și face tot pentru persoana iubită , chiar dacă se vor reîntâlni peste mulți ani.

În cărțile Natașei vom descoperi subiecte foarte diferite de unele cărți publicate actual. Putem simți iubirea , pasiunea și devotamentul autoarei pentru ceea ce face . Fiecare frază și cuvânt al acestei cărți, de fapt sunt părți din ea, pa care le transpune pe hârtie pentru a schimba o mică părticică din noi.

Stilul autoarei este unul foarte plăcut, cursiv și ușor de parcurs. Îl puteți parcurge în orice moment al zilei sau al serii, în mașină sau tramvai. Dacă doriți o carte care să vă relaxeze , iar în același timp o să reușiți să vă puneți mii de întrebări.

Pot să vă spun că Marat este poveste unei iubiri adevărate care se împlinește peste ani și ani. Care se resimte în orice moment și îți este dăunătoare și ție dragă cititorule, deoarece vei dori și tu o asemenea iubire. Însă pentru ea avem nevoie de sacrificii. Dacă ești dispus să faci sacrificii pentru această iubire atunci cu siguranță o vei găsi.

Cu siguranță când vei închide romanul vei realiza că este o poveste tulburătoare de iubire, o carte care te a ajutat să îți deschizi ochii asupra unor aspecte ale vieții, că iubirea se  află oriunde și la orice pas. Că romanul este un amalgam de sentimente care vor rămâne mult timp în inima .

Romanul Marat este un roman al regăsiri interioare, a modului de a iubi persoana de lângă astfel încât să o lași liberă. Pentru ați da seama cine ești de fapt când ești stresat sau neputincios. Când ai nevoie de cineva care să-ți fie alături de tine chiar dacă aceasta se află la mii de kilometri distanță. Vei spera că într-o buni zi vă veți regăsi.

Pentru Natașa iubirea reprezintă un adevărat punct de plecare. Ea scrie din iubire, cărțile ei sunt despre iubire și mesajul lor este tot despre iubire. Acest lucru este reprezentat doar persoanelor care se dedică pasiunilor, chiar și în momente foarte scurte . Această dedicație și devotament  pentru frumos și lumea înconjurătoare denotă că este un autor care merită citit, deoarece cărțile lui sunt geniale și foarte complexe. Iar Natașa Culea se încadrează perfect.

În final pentru cei care spun că autori români nu au talent, ar trebui să înceapă cu romanul Marat, deoarece este de o complexitate și inspirație care cu siguranță te va cuceri, iar de îndrăznești să spui că autorii români nu au talent , înseamnă că n-ai început cu cine nu trebuie.

– Știi, Lili, că învățăturile lui Confucius au motivat asiaticii să mănânce cu bețișoarele? El fiind vegetarian, a spus că oamenii onorabili nu pot fi implicați în violență și a respins ideea de cuțit și furculiță la masă, ca fiind niște instrumente asociate cu agresivitatea și natura primitivă a omului. Mi se pare foarte frumoasă ideea. Totul a început din China.

Mulțumesc Editurii Librex pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s