Recenzie Ultimul avanpost vol. 3 Renașterea de Lavinia Calina

ultimul-avanpost-vol-3-renasterea

Titlu: Ultimul avanpost vol. 3 Renașterea

Autor: Lavinia Calina

Editura: Herg Benet

Anul aparitiei: 2016

Număr de pagini: 272

Categorie: Literatura Românescă

Disponibila: Libris

Ai avut vreodată coșmarul acela groaznic în care stai față în față cu un adversar puternic, te uiți în ochii lui și știi că orice ai face nu ai cum să-l învingi? Coșmarul acela în care indiferent cât de mult ai luptat, indiferent câte sacrificii ai făcut, indiferent câte persoane dragi ție ai pierdut… totul a fost în zadar?

Acum că am terminat de citit volumul 3 din seria Ultimul avanpost , trebuie să aștept cuminte în banca mea până va apărea continuarea. Da , sper că va fi și o continuare deoarece finalul este unul wow , care ne lasă cu multe întrebări și  cu un gol în stomac.

Pentru cei care nu au reușit să-și facă rost de această serie sau sunt nesiguri în legătură cu procurarea ei, atunci nu mai stați pe gânduri. Intră în prima librărie care îți iese în cale, așteaptă o reducere excepțională de pe un site online de cărți și cumpără seria Laviniei (dau orice carte scrisă de ea) , deoarece merită toți bani.

 

Din nou captivă a prințului Alex, Diane este nevoită să supraviețuiască unei lumi în care nu crezuse că se va mai întoarce vreodată. Dar pentru ea trecutul nu înseamnă doar amintiri vechi și dureroase, pierdute în negura uitării, ci chiar substratul clipelor din prezent. Odată cu intenția guvernului dictatorial al Regatului României de a înființa Clinicile Renașterea, experiențele din copilărie ale Dianei revin cu intensitate la suprafață.

Decizii radicale, alianțe aparent imposibil de imaginat, trădări și jocuri de putere: lupta rebelilor din E.S.C.U trebuie să continue cu orice preț.

O continuare pe măsura așteptărilor! Cărțile Laviniei mă uimesc de fiecare dată!

În volumul trei al seriei putem urmări evoluția Dianei. Protagonista reușește să devină o femeie puternică, care știe ce-și dorește , față de primul volum al seriei. Înțelege care sunt treburile  murdare a lui Alex și încearcă să le oprească . Ai putem observa dorința și puterea de a trece peste întâmplări cutremurătoare pentru  ai salva pe cei dragi.

Chiar dacă Alex a reușit să o captureze și să o țină sub observație, Diane reușește să descopere lucruri care o determină să facă lucruri foarte importante pentru țara ei și o ambiționează pentru a ajuta la înlăturarea prințului de la tron României. Dacă reușește, trebuie să citiți chiar voi pentru a nu strica farmecul.

Putem observa în acest volum al seriei gândurile diabolice ale lui Alex și modul lui de a concepte unele aspecte ale vieții sunt foarte diferite . Felul lui de dori să-și păstreze demnitatea, să-și formeze o nouă armată îți vor tăia respirația. Acest personaj nu are deloc conștiință. Ar face orice pentru a-și îndeplini scopurile, prin orice mijloace.

Cu ajutorul grupări E.S.C.U, Diane va plănui o adevărată lovitură pentru casa regală . Micile planuri și evenimente vă las pe voi să le descoperiți, pentru a evita riscul de a da vreun spoiler.

Însă pot să spun că pe mine , aventurile Dianei m-au uimit, deoarece îmi pot da seama cât de mult s-a schimbat . Dintr-o fată răsfățată, care îți dorea mai tot timpul oamenii care să o ajute, acum reușește să se descurce singură, să interacționeze cu ei astfel încât să-și îndeplinească scopurile și să ajute acolo unde e nevoie pentru a scăpa de tirania casei regale.

Deja cum suntem obișnuiți cum Lavinia ne uimește cu întorsăturile de situație, replici pline cu acid și sarcasm, evenimente care îți vor tăia răsuflarea. Stilul alert cu situații care te fac să zâmbești , să meditezi asupra vieții și a lumi. Puținele serii sunt adevărate minunații și care merită să-ți ocupi timpul , iar seriile Laviniei fac parte din categoria cărților care o să le păstrezi cu loc de cinste.

Dacă doriți ceva care să vă țină în suspans , ceva nou și scris de autori români , atunci seria Ultimul avanpost va fi pe placul vostru, deoarece se încadrează perfect în categoriile menționate mai sus. Să vă spun cât o să iubiți acesta serie? Și cu câtă ardoare o să urmăriți apariția unui nou volum? Trebuie să aflați chiar voi.

 

Tuturor ne place din când în când să retrăim amintiri sau să vizităm locurile din copilărie, indiferent că avem amintiri plăcute din acel loc sau nu.

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Cu stimă ,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s