Recenzie: Nepotul Magicianului de C.S. Lewis

cronicile-din-narnia-i-nepotul-magicianului-cover_big

Titlu: Nepotul magicianului (Cronicile din Narnia 1)

Autor: C.S Lewis

Editura: Arthur

Anul aparitiei: 2015

Număr de pagini: 192

Categorie: Fantasy

Disponibila: Libris

Înspre răsărit, cerul se preschimba din alb în rozaliu, şi apoi în auriu. Vocea deveni tot mai puternică, până când aerul începu să vibreze. Şi, în clipa în care se auzi sunetul cel mai puternic şi mai măreţ de până atunci, răsări soarele.

Chiar dacă  Cronicile din Narnia este o serie dedicată  copiilor, uneori acel sentiment de nostalgie te îndeamnă să citești cărți pentru copii  pentru ați aminti de minunatele tale călătorii din copilăria ta în lumea feerică a basmelor și poveștilor lui Grimm, Anderson și mulți alți.

Când citesc aceste cărți îmi amintesc cu nostalgie și cu dragoste despre primi mei pași în lumea cărților. Cu câtă emoție și stânjeneală pășeam în lumea minunată a cărților. Cât de mult iubeam lumea basmelor și poveștilor care mă bucurau la fiecare pas.

Nepotul magicianului este o carte potrivită în orice moment al anului, pentru a vă ajuta să vă relaxați , să vă destindeți după o zi grea de lucru. Atunci când  doriți o serie ușor de citit și să fie scrisă într-un mod simplist pentru a vă determina să citiți seria dintr-o răsuflare.

 

Digory Kirke si Polly Plummer nici nu ajung sa se cunoasca bine cand, pe neasteptate, pornesc in cea mai spectaculoasa aventura a vietii lor. Obligati de unchiul Andrew sa ia parte la experimentul lui magic, cei doi copii ratacesc pe taramuri dintre cele mai stranii, stapanite de forte malefice insetate de putere. Dar cand deznadejdea isi face simtita prezenta, cantecul miraculos al leului Aslan da nastere unei noi lumi, Narnia, unde imposibilul devine posibil, iar bunatatea si iubirea sunt rasplatite insutit.

Cartea ne prezintă aventurile lui Digory și Polly în lumi neașteptate, descoperă locuri fascinante, trec prin întâmplări care nici prin cap nu le treceau că vor fi martori sau protagoniști, dar devin cei mai buni prietenii în urma acestor aventurii. Putem observa strânsa lor legătură din primele paginii. Însă ca orice copil se mai ceartă se mai împacă, dar aceste lucruri nu sunt impedimente.

Cele mai minunate peripeții ale copiilor încep în momentul în care se reîntorc în lumea magică descoperită de unchiul Andrew și participă la cererea Narniei. Copii , unchiul Andrew și birjarul pot să privească cu uimire cum acest leu fermecat construiește o adevărată lume în care să trăiască în pace toate vietățile pământului.

Dar procesul, uimirea personajelor și multele detalii vă las pe voi să le descoperiți,  deoarece ar fi de prisos să vi le spun, deoarece ar duce la spoilere și ar însemna că nu ar mai avea nici un farmec de a citi această serie.

Pot să consideri primul volum al seriei chiar un basm cu o lungime de o sută și ceva de pagini. Cu acțiune simplistă, care o poți urmări în orice moment al zilei sau al serii, atunci când ești prea obosit sau chiar nu ai chef de cine știe ce carte complexă. Atunci cartea acesta este alegerea perfectă.

Stilul lui C. S.Lewis este unul simplu, foarte potrivit pentru copii pentru a înțelege cu exactitate ce se petrece în lumea fascinată a lui Digory. Felul cum descrie crearea  Narniei și aventurile în lumea cea nouă a celor doi , mă determină să  citesc și alte cărți semnate de acest autor, care cu siguranță, vor fi pe placul meu.

Poate pentru mulți o să vă pară o pierdere de vreme , însă dacă doriți o serie ușoară de citit și de parcurs pentru serile de iarnă friguroase, Cronicile din Narnia este alegerea perfectă. Deoarece are elementele magice pentru o seară magică și o călătorie spre locuri nebănuite pentru a vă fi inima plină de melancolie și dor.

Cronicile din Narnia va fi una din seriile mele preferate , deoarece prin modul în care sunt scrise, aventurile personajelor îmi vor aminti cu drag de primi pașii în lumea cititului. Cu siguranță va avea un loc importantă în biblioteca mea. Iar dacă ați citit-o , spuneți-mi cum vi s-a părut.

 

 

“Unchiul Andrew si biroul lui disparusera cat ai bate din palme. Apoi,pret de o clipa, totul deveni neclar.Digory se trezi invaluit de o lumina verde,blanda, pornita de deasupra lui, pe cand dedesubt era bezna”

“In tot acest timp, cantecul Leului si plimbatul lui maiestuos dintr-un loc in altul, inainte si-napoi, continuau neintrerupt”

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s