Recenzie În inima mării. Incredibila poveste a vasului Essex de Nathaniel Philbrick

15871420_619933541542332_1270879977_n

Titlu: În inima mării. Incredibila poveste a  vasului Essex

Autor: Nathaniel Philbrick

Editura : Corint

Anul apariției:2015

Număr de pagini: 368

Categorie: Aventură

Disponbilă: Libris

 Iată-l, corpul negru al balenei, scânteind în soare. Nara pentru răsuflare se afla în față, pe partea stânga a capului, iar jetul aruncat îl acoperi pe Lawrence cu o ceata pestilențiala care-i urzica. pielea. Aruncând harponul, el va transforma aceasta uriașa și liniștita creatura intra-un monstru mânios, cuprins de panica, gata să-l mature cât colo cu o singura smucitură a cozii sale enorme.

În ultima perioadă cărțile care le-am parcurs au în centrul ei războaie , evenimente tragice din istoria unor corăbii și a unor oamenii de pe diferite insule și istoria românilor. Însă pentru cei care mă cunosc aceste cărți sunt pe gustul meu , deoarece mă ajută să mă dezvolt și să descopăr diferite caractere care mă vor ajuta în viață.

Una din cărțile care m-a ajutat să descopăr cât de frumoasă este istoria, dar cât de tragice sunt  unele evenimente și cum suferă oamenii în urma acestor evenimente. Cartea se numește În inima mării. Incredibila poveste a  vasului Essex de Nathaniel Philbrick , o carte care am citit-o pe nerăsuflate.

 

În 1820, nava Essex a fost atacata ți scufundata de un cașalot înfuriat, echipajul disperat ajungând sa plutească în deriva, în trei bărci mici, mai mult de nouăzeci de zile. Nathaniel Philbrick folosește documente puțin cunoscute și prezintă detalii vii ale tradiției vânătorii de balene din Nantucket pentru a evidenția aspectele terifiante ale acestui dezastru maritim înfiorător. În inima marii plasează pentru totdeauna tragedia vasului Essex în canonul istoric nord-american.În carte sunt relatate adevăratele evenimente care stau la baza celebrului roman Moby Dick de Herman Melville.

În inima mării. Incredibila poveste a  vasului Essex de Nathaniel Philbrick prezintă tragedia vasului Essex și oamenilor aflați la bord. Un vas cu renume, cu un echipaj care știe cum e viața pe mare ajunge să devină victime ale naufragiului.

Cine a reușit să distrugă acest  vas? Prin ce moduri? Cum a reacționat echipajul la vederea acestuia? Dacă v-aș spune nu o să mai aibă farmec așa că vă las pe voi să descoperiți lumea și trăgea vasului Essex.

Personajele principale sunt adevărați oamenii care sunt obișnuiți cu mare și tragediile ei. Știu cum trebuie să se comporte în  momente limită și să devină adevărați vânătorii de balene. Fiecare membru al echipajului este diferit și percepe diferit modul de naufragiu a vasului.

Stilul autorului este foarte detaliat pentru a ne prezenta perfect sentimentele echipajului. Cum trăiesc acestea când sunt în largul mării și neajutorați. Atunci când nava lor este distrusă și modul cum aceștia acceptă naufragiu. Detaliile exacte și documentarea face din cartea aceasta o adevărată capodoperă literară.

Modul în care se împart echipajul este unul echilibrat . Făcându-și reguli și importându-și mâncarea și apa salvată de vas. Se chinuie să-și facă tot posibilul pentru salva tot echipajul.

Însă soarta nu este foarte favorabilă cu toți oamenii care s-au urcat pe vas. Deoarece este testat că oamenii pot trăi o anumită perioadă fără mâncare și apă , până la un anumit punct în care vot ajunge să se deshidrateze și să facă lucruri nesăbuite. Însă sunt salvați doar o parte din echipaj. Restul vă las pe voi să descoperiți.

Pentru cei care au citit romanul Moby Dick de Herman Melville trebuie să citească acest roman. Deoarece evenimentele din În inima mării stau la baza romanului Moby Dick.

O carte plină de aventură, mister și multe evenimente tragice care îi încearcă pe aventurierii noștri . Vom afla cum vor evolua aceștia deoarece sunt doar novici. O carte la care nu o aveți lăsa din mână. O veți iubi, o veți recomanda tuturor persoanelor care le cunoașteți.

Pentru dragostea de istorie și literatură vă îndemn să citiți și să o aveți în bibliotecă. Și nu vă uitați la film prima data deoarece veți fi c un pas înainte dacă o să citiți romanul înainte să admirați filmul în regia lui  Ron Howard

 

După cum s-a dovedit, echipajul lui Chase a fost cel mai rapid în acea zi și nu după mult timp a ajuns la o aruncătura de harpon de balena. Acum toate privirile erau pe cârmaci, care vâslise mai bine de o mila cât li ținea puterile. Mâinile lui erau umflate de efort, iar mușchii brațelor tremurau de oboseala.

Mulțumesc Librăriei online Libris deoarece în urma colaborării mi-au oferit un exemplar din  În inima mării. Incredibila poveste a  vasului Essex de Nathaniel Philbrick.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s