Recenzie Marile minciuni nevinovate de Liane Moriarty

Titlu: Marile minciuni nevinovate

Autori: Liane Moriarty

Editura: Trei

Anul apariţiei: 2015

Număr de pagini: 536

Disponibilă: Editura Trei

„Oare îl iubea la fel de mult pe cât îl ura? Îl ura la fel de mult pe cât îl iubea?”

Marile minciuni nevinovate de Liane Moriarty mi-a fost recomandată de un amic care pot să spun că are gusturi foarte bune în legătură cu literatura și multe alte subiecte.

Am fost foarte sceptică în legătură cu această carte deoarece foarte multă lume o lăuda. Și tot auzeai vai ce bună e cartea asta, vai ce acțiune , vai că nu știu ce și nu știu ce.

De la autoarea bestsellerului Secretul soţului

Cu Marile minciuni nevinovate Liane Moriarty îşi dă măsura talentului său.

Sirenele urlă. Oamenii ţipă. Directoarea e înmărmurită. Cineva a plătit cu viaţa.
E vorba de o crimă, un accident tragic sau doar de nişte părinţi care se poartă necivilizat?

Marile minciuni nevinovate e o poveste irezistibilă despre căsătorie, maternitate, viaţa familiilor moderne din clasa de mijloc şi, nu în ultimul rând, despre minciunile periculoase pe care ni le spunem ca să putem supravieţui.

Însă am rămas mască după ce am terminat-o de citit. Nici prin cap nu-mi trecea că o să fie atât de bună. Cu siguranță este una din cărțile mele preferate ever.

Chiar dacă am terminat-o cu câteva săptămânii în urmă cu siguranță o voi recomanda cu drag. Deoarece are în centru probleme de familie, mame care își cresc singure copii și  mame care sunt bătute din motive neserioase.

Liane Moriarty , o autoare care o voi citi cu drag de acum înainte . Fiindcă dacă intri în paginile unei cărți de-a ei cu siguranță nu vei mai putea ieși din romanele ei până nu îl vei termina .

Stilul alert, însă pline de descriere te ajută să înțelegi se află în inima mamelor. Modul de a nara și de a te ține captiv în lectură îi dă un alt plus autoarei. Gândirea și planurile care se desfășoară sunt foarte bine alese. Gândite într-un mod foarte strategic. Te felicit pentru asta.

Cele trei mame protagoniste sunt total diferite atât la aspect cât și la gândire. Madaline o femeie în floarea vârstei preocupată cu creșterea copiilor ei, având un soț iubitor și o prietenă care îi este mereu aproape. Însă cu probleme pe care o afectează, ca și pe oricine.

Jeane , o mamă singură care își crește copilul în vârstă de cinci ani. Se mută într-un loc care să-i spună acasă, să se simtă că aparține acelui loc și că mu poate trăi în altă parte. O mămică retrasă , care știe să se descurce și chiar reușește. Însă o problemă o afectează atât de rău încât nu știe cum să iasă din asta.

Celeste o femeie care întoarce privirile când intră într-o încăpere. Are tot ce își dorește doi copii minunați, un soț iubitor , o frumusețe răpitoare și foarte isteață. Însă în viața ei de cuplu nu e totul roz. Iubirea care i-o poartă soțul ei e ciudată. Din nesemnificative motive soțul o lovește. De ce? Vă las pe voi să descoperiți.

Însă trebuie să vă spun că acesta gașcă de mămici este foarte minunată. Vă veți îndrăgosti de ele  încât veți plânge, veți râde sau veți suferi împreună cu ele. Veți trăi nenumărate probleme prin prisma lor li veți afla perspectiva a trei mămici total diferite și moduri de a trăi neprevăzute.

Dacă doriți să vă petreceți câteva zile într-un montane russe plin de sentimente, intrigi și acțiune, năzbâtii și copilării atunci cartea acesta este pe gustul vostru. Și dacă o veți citi cu siguranță nu o să regretați. Vă asigur.

P.S trebuie să o citiți înainte de apariția filmului. Sper că v-am făcut și mai curioși.

„Peste tot în jurul ei erau culori aprinse, vii. Ea era singura pată cenuşie din toată casa.”

– De vină e faptul că respectul de sine al unei femei depinde de aspectul ei, spuse Jane. Ăsta e motivul. Fiindcă trăim într-o societate obsedată de frumuseţe, în care lucrul cel mai important pe care îl poate face o femeie e să devină atrăgătoare pentru bărbaţi.”

Mulțumesc Editurii Trei pentru exemplar.

Cu stimă,

Florinela

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s