Recenzie: Jumătate de rege de Joe Abercrombie (Marea sfărâmată #1)

joe-abercrombie-jumatate-de-rege

Titlu: Jumătate de rege

Autor: Joe Abercrombie 

Editura: Nemira

Număr de pagini: 312

Anul apariției: 2015

Categoria: SF & Fantasy

Disponibilă: Libris

– Victoriile glorioase inspiră cântece frumoase, Yarvi, dar cele lipsite de glorie nu devin mai puţin glorioase odată ce barzii au terminat cu ele. Înfrângerile glorioase, în acelaşi timp, sunt doar înfrângeri.

Am auzit de romanul Jumătate de rege de Joe Abercrombie care o recomand cu mare drag și spun că va fi o lectură excelentă. Însă până nu încerci chiar tu cartea n-ai de unde să-ți dai seama dacă va fi pe placul tău.

Am primit această carte în noiembrie , însă prea ocupată cu școala și alte evenimente n-am reușit să o termin foarte curând. Însă am reușit zilele acestea și n-am regretat (p.s când o să citiți recenzie o să fi terminat cartea de vreo 4-5 zile) , deoarece e o carte extraordinară

 

„Mă voi răzbuna pe ucigașii tatălui meu. Am jurat!“

Printul Yarvi a jurat să recâștige tronul pe care nu și l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supraviețuiască cruzimilor, lanțurilor și apelor dure ale Marii Sfărâmate. Și toate acestea cu o singura mana buna.

Înșelatul ajunge înșelător.

Mic și slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forța brută și sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau tine un scut, așa că trebuie să își ascuta mintea ca pe o arma.

Trădatul ajunge trădător.

În jurul lui Yarvi se strânge o frăție care îl va ajuta sa devina omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile și a răzbi în misiunea lui.

Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?

Personajul principal  Yarvi este fiul cel mai mic al unui rege care conduce un minunat imperiu după părerea mea. Însă acest băiat este subapreciat din cauza unui defect fizic care îl ajută să devină mult mai inteligent  față de alți amicii de-ai săi.

Însă un eveniment îi dă peste cap planurile. Numai poate să devină ce și-a dorit din fregată pruncie, ci trebuie să conducă tronul , fiindcă tatăl și fratele său, trădați fiind au fost uciși.

Evoluția personajului se poate observa cu fiecare progres a lecturii romanului. De la un băiat simplu, care nu reușea să-și facă prietenii, să conducă un batalion, acum a devenit un bărbat care știe să se comporte în evenimente în care se află sub presiune.

Stilul autorului este unul plăcut, încărcat cu descriere pentru înțelegerea personajului principal. Cu siguranță voi citi și celelalte cărți deoarece autorul de ține în interiorul cărții până la ultima pagină. Pentru cei care le place acest gen de carte atunci aceasta este una potrivită.

Pentru mine una modul cum povestește autorul m-a făcut să-mi dau seama cum e să trăiești prin ochii unui om cu o problemă fizică. Cum gândește acesta, cum se comportă persoanele din jurul său când îl văd cu acel defect. Însă își dau seama după cel cunosc că este un adevărat om de care nu ai vrea să te desparți.

Aventura și intriga este bine gândită , cu întorsături de situați care te lasă mască. Cu siguranță va fi o carte care trebuie citită atunci când n-ai chef de nici o carte sau nu știi cum să scapi de reading slump, atunci am soluția pentru voi. Citiți această serie și cu siguranță nu o să regretați.

Dacă volumele din seria Marea sfărâmată vor avea o intrigă la fel de bună ca primul volum sau mai bună atunci seria acesta va fi preferat mea. Deoarece ai ce învăța din seria aceasta.

Cel mai important exemplu ar fi personajul principal care deține un defect fizic care îl deranjează și este batjocorit din acest motiv, însă ajunge unde și-a propus și acest lucru este de admirat.

În final vă recomand cu mare drag primul volum din seria Marea sfărâmată de Joe Abercrombie pentru că este o carte care vă ajută să treceți peste defecte voastre.

 

 

Orice val zămisilit de Marea Mamă îl sălta, îl rostogolea, îi flutura veşmintele ude şi-l făcea să tresalte şi să se zbată, de parcă şi-ar fi adunat forţele pentru a se ridica. Orice val îi târa şuierând trupul pe plajă şi-l pedepsea abandonându-l, cu părul încâlcit şi plin de spumă şi de nisip, nemişcat precum un mănunchi de alge pe prundiş.

Yarvi se holba la el, întrebându-se cine era. Sau cine fusese. Băiat sau bărbat? Murise fugind sau luptase plin de curaj?

Ce importanţă mai avea acum?

Yarvi îşi lăsă mâna să cadă, realizând un moment mai târziu că îi cazuse peste mâna lui Sumael, care avea degetele ridicate, presate în palma lui. Se simţea bine aşa, cu pielea fierbinte acolo unde îl atingea ea. Nu şi-o îndepărtă. Şi nici ea.

– Alege-ţi duşmanii cu mai multă prudenţă decât îţi alegi prietenii, murmură Nimic, privind flăcările. Ei îţi vor fi alături pentru mai mult timp.

Încet, îşi strânse degetele în jurul degetelor ei.”

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s