Recenzie: Jurnalul unui Adam de Bogdan Marcu

15218714_600880696780950_1013009367_n1

Titlu: Jurnalul unui Adam

Autor: Bogdan Marcu

Editura: B.M.Personal

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 252

Disponibilă: Bookzone

„- Timpul nu alege. Oamenii aleg ce se întâmplă cu ei. Așadar, te rog, ai grijă de noi, așa cum voi face și eu. Cred că dacă am ști să păstrăm, nu să aruncăm cât colo, am putea scrie o poveste cel puțin interesantă.”

Jurnalul unui Adam de Bogdan Marcu nu este o carte pentru oricine si de citit în orice moment al vieții noastre. Este o carte care nu o recomand tuturor.

Jurnalul unu Adam este potrivit pentru acei oamenii care nu respectă relațiile . Pentru cei care frâng inima fetelor fără să știe ce mult rău le fac când se despart de ele așa brusc. Sau pentru cei care îți las iubita pentru altcineva.

„Jurnalul unui Adam” este un roman despre evoluția unui bărbat în raport cu sexul frumos, cu femeile. Toți bărbații, asemenea femeilor, au greșit la un moment dat. Unii au învățat ceva, alții continuă să repete greșelile. Să iubești o femeie înseamnă, dincolo de ceea ce este deja evident, să îi pătrunzi în suflet și, la rândul tău, să o lași să pășească în al tău. Este un roman despre dragoste, despre greșeli, despre lecții învățate, scris fără perdea, căci trebuie să fim sinceri măcar față de noi.
Sunt sigur că „Jurnalul unui Adam” este și povestea ta!

O carte în paginile căreia tot mai mulți adolescenți se regăsc, care prezintă întocmai primele interacțiuni, primele atracții dintre un băiat și o fată și evoluția acestora. O carte care se potrivește tinerilor, aflați la „început de drum” cât și persoanelor „trecute prin viață”, deoarece fiecare va regăsi în personajele romanului ceva asemănător sieși.

Bogdan Marcu vorbește într-un limbaj uzual despre schimbările ce se produc în viața noastră, a tuturor, despre modul în care simțim iubirea și ajungem să prețuim persoana de lângă noi în raport cu evoluția timpului și cu maturizarea noastră.

Pe Adam îl vei iubi, îl vei urî, vei plange și vei suferi alături de el, te vei bucura alături de el, dar mai ales vei rămâne cu sufletul la gură pentru a afla deznodămâtul relației cu Andrada.

În centrul romanului avem un băiat pe nume Adam care pe parcursul cărți evoluează dint-un băiat care știe să frângă inimii, să aprecieze persoanele care se află lângă el.Chiar dacă la început nu-și dă seama cât de importantă e iubirea în final își schimbă părerea.

Cartea este una foarte ușoară. E perfectă de citit în momentele aglomerate din viața noastră. Însă să avem starea necesară să citim ceva foarte ușor care ne va relaxa și ne va face să ne gândim asupra unor aspecte din viața noastră.

Însă această carte nu este pentru oricine și nu aș recomanda-o tututor cititorilor. Pentru că pe alocuri sunt unele evenimente care nu sunt benefice vârstei, pe mine una cartea asta nu a fost pe placul meu.

Bogdan Marcu este un autor tânăr la început de carieră care a reușit să publice o carte care va fi placul unora și la polul opus al altor cititori. Stilul simplist, grija cu care scrie despre sentimentul de iubire și despre lumea care îl înconjoară este de remarcat.

Pe parcursul lecturii vom întâlni câteva citate care ne vor deschide ochii asupra unor aspecte din viața noastră și a celor din jurul nostru.De ce unii băieții se comportă într-un fel cu o fată și alți total opusul.

Adam este un simplu băiat care pe parcursul cărții evoluează și se maturizează. Modul în care vorbește despre aventurile din tinerețea sa și se simte scârbit de ele, ne putem da seama că regretă unele din evenimentele care le-a săvârțit.

Din cartea aceasta putem învăța cum trebuie să se comporte o fată cu un băiat care nu o merită sau mai bine spus un băiat cu fata care o iubește.

În final dacă doriți să citiți Jurnalul unui Adam de Bogdan Marcu trebuie să vă pregătiți pentru o carte trebuie să aveți o vârstă necesară pentru a o citi.

„Dacă o iubești, iubește-o ca și cum nu ar exista un final de drum pentru voi. Iubește-o de 86 400 de ori pe zi!”

Mulțumesc Librăriei Bookzone pentru exemplarul oferit.🙂

Cu stimă,

Florinela

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s