Recenzie Saga dinastiei Romanov de Jean des Cars

jean-des-cars-saga-dinastiei-romanov-corint-2014-l-709450-299x299

Titlu: Saga dinastiei Romanov

Autor: Jean des Cars

Editura: Corint

Anul apariției: 2013

Număr de pagini: 400

„Rusia este o şaradă învăluită în mister.” – Sir  Winston CHURCHILL

„Lacrimile curg şi prin aur.” – Lev TOLSTOI

Cine n-a auzit de vestita distanie Romanov? Cine nu știe sfârșitul tragic al ultimului țar al Rusiei? Cine nu vrea să afle cât mai multe despre aceasta dinastie importanta care a condus ani de-a rândul Rusia?

Doar cineva cu adevărat intrigat de acesta lume minunată, străveche și de mult apusă îl  va fascina nespus de mult . Chiar dacă nu ești pasionat de această materie , în urma citiri cărți, cu siguranță vei citi cu plăcere multe alte cărți de genul acestea.

Saga dinastiei Romanov de Jean des Cars este un roman istoric care m-a fascinat de la descrise. Mi-am dorit foarte mult sa o citesc.

Am citit-o pe parcursul a aproximativ trei săptămâni , deoarece nu am vrut sa o termin foarte rapid pentru ca lumea Romanovilor m-a fascinat de la ora de istorie.

La 17 iulie 1998, în timpul înhumării rămăşiţelor pământeşti ale familiei ultimului ţar, asasinat la Ekaterinburg în 1918, Boris Elţin, preşedintele de atunci al Federaţiei Ruse, a cerut public iertare pentru „crimele bolşevismului şi stalinismului”. Martor al acestei ceremonii deosebite, jurnalistul francez Jean des Cars a pus pe hârtie povestea dinastiei Romanov, care a domnit în Rusia timp de trei secole şi care şi-a găsit din nou locul meritat în istoria oficială după ani de uitare, minciună şi dezinformare.

Saga dinastiei Romanov ne prezintă momente importante din viaţa şi domnia suveranilor care au stat, de-a lungul secolelor, pe tronul Imperiului Rus: Petru cel Mare şi Ecaterina a II-a, Elisabeta şi Pavel I, sau, mai aproape de vremurile noastre, Alexandru I şi Nicolae al II-lea, ultimul Romanov, ucis cu sălbăticie de bolşevici.

Într-un stil alert, adăugând amănunte picante şi încercând să ne facă să înţelegem psihologia fiecărui suveran şi felul în care a influenţat aceasta modul său de a guverna, autorul ne provoacă să aflăm mai multe despre istoria plină de vicisitudini a unei ţări fascinante, care a reprezentat şi continuă să fie o voce majoră în concertul naţiunilor.

De la domnia lui Petru cel Mare până la domnia lui Nicole al II-lea am învățat foarte multe lucruri, care pe mine una m-au fascinat. Am aflat foarte multe lucruri despre Rusia si țarii ei.

Fiecare tar este diferit , face alegeri diferite, însă se aseamănă intre ei când vor binele tării care o conduc. Cea mai glorioasă domnie dupa părerea mea a fost a lui Petru cel Mare, dar îmi place si ce a făcut Nicolae al II-lea pentru patria sa.

Chiar dacă nu este o carte istorică pe placul tuturor, cu siguranță nu te vei plictisi când o s-o citesti. Modul in care autorul iti povesteste despre lumea regala te fascinează si nu-ti mai da drumul din mreje.

Detaliile bătăliilor, a alegerilor interne si externe sunt foarte importante pentru a ne lămuri anumite lucruri care ne sunt neclare. Cu singuranță în urma lecturii acestei cărți vei citi cât mai multe romane istorice care îți vor îmbogăți cunoștințele despre mari oamenii ai istoriei care au avut o  importantă în formarea anumitor lucruri.

Jean des Cars este un autor care te ține în suspans și nu te lasă să ieși din cartea lui până nu vei termina de citit. Un stil alert , plin de farmec și o frumusețe care cu siguranță ne va face să citim orice carte a acestui autor.

După părerea mea familia Romanov este una din familiile mele regale preferate. Deoarece de la această familie de țari putem să învățăm ce este iubirea pentru țară, iubirea care o oferă patriei și supușilor. Demnitate și verticalitate, înțelepciune și iubire pentru țară după părerea mea acestea sunt câteva din calitățile cele mai importante a conducătorilor.

Suspans, intrigi, aventuri și învățături. Prin aceste patru cuvinte pot descrie romanul Saga dinastiei Romanov de Jean des Cars. O recomand tuturor pasionaților de istorie și celor care vor să afle foarte multe lucruri despre tradițiile rușilor.

 Ar fi indecent! Să mai adăugăm că Alexandru al III-lea nu uitase, la fel ca întreaga curte, că soţiile ţarilor asasinaţi, Pavel I şi Alexandru al II-lea, erau tot principese de Hessa. Aceste femei aduceau nenorocire Rusiei… Dar Nicolae, nebuneşte îndrăgostit de Alix, înlăturase toate aceste obiecţii. Nu conta decât fericirea sa. Fericirea lor.

Mulțumesc Librăriei TârgulCărții pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s