Recenzie: Urgia și zorile (Urgia și zorile #1) de Renée Ahdieh

c1_urgia-si-zorile_fb1

Titlu: Urgia și zorile (Urgia și zorile #1)

Autor: Renée Ahdieh

Editura: Epica

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 416

Categorie: Literatură universală

Disponibilă: Libris

„- Ce-mi faci tu mie, pacoste de fată?”

Urgia și zorile (Urgia și zorile #1) de Renée Ahdieh este o carte de care am auzit foarte multe lucruri, are note bune pe Goodreads si multe recenzii care o lăudau.

Astfel am reușit sa pun și eu mâna pe acest roman care mi-a amintit de poveștile din cartea O mie și una de nopți pe care le citeam cu mare drag în copilărie.

     Intr-un tinut aflat sub domnia unui tanar rege insetat de sange, fiecare revarsat al zorilor sfasie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un baiat de optsprezece ani, e un adevarat monstru. In fiecare noapte, Khalid cere mana unei fete, ca apoi, in fiecare dimineata, sa curme viata noii lui mirese cu o franghie de matase. Cand cea mai buna prietena a Seherezadei ii cade victima lui Khalid, ea jura sa se razbune si, in ciuda varstei ei fragede, de doar saisprezece ani, se ofera sa-i devina mireasa califului din Khorasan. Seherezada este hotarata nu doar sa ramana in viata, ci si sa puna capat, o data pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid.

    Seara de seara, Seherezada il atrage in mrejele sale, tesand povesti incantatoare, ce-o ajuta sa mai traiasca inca o zi, desi stie prea bine ca urmatorul rasarit de soare ar putea fi ultimul. Dar lucrurile iau o intorsatura cu totul neasteptata: Khalid nu este nicidecum asa cum si l-a imaginat ea. „Monstrul” este doar un tanar cu sufletul zdrobit de o suferinta covarsitoare si indelungata. Iar Seherezada descopera ca, in pofida vointei sale, se indragosteste de el. Dar Seherezada este pregatita sa-i ia viata lui Khalid in schimbul celor curmate de el. Oare dragostea va birui?
Urgia si zorile de Renée Ahdieh , după părerea mea este un roman excelent pentru a ieși dintr-un reading slump sau a vă relaxa în serile friguroase de toamnă, care vă va ajuta să vă lămuriți unle aspecte despre lumea Șeherezadei și a lucurilor din viața ei.
Cartea este una foarte bine realizată, construită foarte armonios si bine conturată cu acele motto-uri la fiecare început de capitol care ne vor ajuta să deslușim ce va întâmplă pe parcursul capitolului.
Șeherezada,  o fata foarte isteață pentru vârsta ei. Își dorește să se răzbune  pentru moartea prietenei ei cele mai bune, însă inima ei o ia la galop fără să-si dea seama și-i dă planurile peste cap. Însă îmi place foarte mult evolutia personajului principal si modul ei de gândire si de a reuși să facă unele lucruri care nimeni nu le-a reușit sa le facă până atunci.
Regele, un băiat chinuit de trecutul său, care ajunge un tiran din cauza unor evenimente din copilăria sa care l-au marcat. Însă daca vom parcurge cartea vom descoperi ca este un băiat foarte bun, care stie sa devină un rege drept și apreciat daca are o persoană potrivită lângă el.
Stilul autoarea este unul foarte plăcut, care se parcurge foarte usor , cu o lirică foarte frumoasă. Din cauza acestor motive nu îți vei da seama când vei termina cartea.
 Sfârșitul cărți m-a lăsat cu multe întrebări, cu cât gândesc la această carte îmi dau seama că-mi doresc cu nerăbdare cel de-al doilea volum . Actiunea, personajele si intriga m-a atras în lumea magică si plina de poveste a Șeherezadei.
   Povestile din O mie si una de nopți împletite cu o lume nemiloasă, crâncenă si elemente fantastice reiese o minunatie de carte , care o vei uita cu greu. Nu prea îmi mai găsesc cuvintele despre cartea aceasta asa ca va indemn pe voi sa o citit deoarece trebuie să o parcurgeți fiecare, să o simțiți.
Pentru că este o cartea ca va urmări si dupa ce ati terminat-o de citit, nu veti rezista până la publicarea celui de-al doilea volum. Ori o citiți în engleză ori vă umpleți timpul cu alte cărți până la apariția celui de-al doilea volum.

„- Şi eu care am crezut, în tot acest timp, că sunteţi un om inteligent, spuse ea, imitându-i, în derâdere, tonul rece al glasului.

Ironia ei subtilă nu-i scăpă califului.

– Şi eu care am crezut, în tot acest timp…, că nu vrei să mori, îi răspunse el, cu o grimasă în colţul gurii.”

„- Mi-e teamă de moarte, îi răspunse ea, printre şuierăturile de vânt.”

Şi mi-e teamă că aş putea pierde acest război în faţa ta.

Multumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s