Recenzie Urlet în tăcere de Marina Neagu

14699762_581540438714976_371771653_n

Titlu: Urlet în tăcere

Autor: Marina Neagu

Editura: Quantum Publishers

Număr de pagini: 238

Anul apariției: 2016

Disponibilă: Quantum Publishers

„- Frumoasă şi tăcută. Uite o combinaţie la care niciun bărbat nu poate rezista, a spart tăcerea unul dintre gemeni.

– Taci din gură, Luci! l-am auzit pe celălalt spunând răstit.

– Pe bune, dacă o tipă arată ca ea şi nu poate să îţi pună creierii pe bigudiuri cu trăncăneli inutile, atunci e aproape perfectă, a continuat Luci.

Damian s-a întors cu faţa spre el.

– Realizezi că poate să te audă, nu?”

Urlet în tăcere de Marina Neagu este o carte care te va face să te gândești cu adevărat la ce se petrece în jurul tău și cu tine. Să înțelegi ce simți cu adevărat în momente de cumpănă.

Să reușești să te împaci cu ceea ce ai fără să cârtești. Să știi că unele lucruri sunt menite să se întâmple pentru a te face mai puternic.

Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor, jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută. Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers.

Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată în mod misterios. Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.

Marina Neagu, cu stilul ei binecunoscut, pregătește cititorilor săi încă o poveste trăită cu sufletul la gură. De pe marginea prăpastiei, personajele îți vor da dependență și, la final, te vei trezi dorind mai mult.

Cartea această te capturează de la primele pagini. Acțiune bine construită cu o intrigă pe măsură care te va ajuta să te descoperi pe tine și să te transpui în pielea persoanejelor și să vezi cum ai reacționa tu în locul lor.

Sara , o simplă adolescentă, care în urma unei traume nu mai poate să vorbească. Chiar dacă au trecut cinci ani de la aceea dramă și acum este afectată și încearcă să se integreze.

Modul cum este construită protagonista noastră este pur și simplu minunat. Îmi place gândirtea Sarei, cum reușește să se bucure de persoanele care o înconjoară. Să devină mai bună și să încerce să ajute, chiar dacă nu poate.

Stilul Marinei Neagu m-a cucerit de la primele pagini. Stil alert, cu descriere care ne va ajuta să înțelegem mai bine cum gândește personajul principal. Un subiect foarte interesant și frumos conturat.

Acțiunea presărată cu întorsăturile de situație sunt foarte bine poziționate. Niciodată nu știi ce o să te aștepte la fiecare pagină citită.

Pe mine una m-a fascinant lumea cosntruită în cartea  Urlet în tăcere, deoarece îmi place ideea de a construi o fată care nu poată să vorbească, însă înceacrcă să treacă peste acest aspect ca să se integreze.

Când veți citi cartea această veți simți mii de emoții. Veți trece de ura la compasiune, de la iubire la dezamăgire, acestea fiind puținele din sentimente prezentate în carte . Însă ca să le simțiți trebuie să citiți cartea pentru a descopri lumea Sarei.

Iubirea este un lucru foarte greu, Sara dându-și seama de acest fapt. Iubirea dintre ea si Markus este una imposibilă, chiar dacă este foarte puternică. Iubirea dintre cei doi fiind imposibilă., însă nu pot trăi unul fără celălalt.

Când am terminat această carte am rămas pe gînduri. Prin simplu fapt că romanul Urlet în tăcere este o carte foarte bună care merită descoperită de fiecare cititor român. Și un al doilea fapt este că nu am al doilea volum să văd ce se petrece în contiunare.

Vă anunț de pe acum când veți termina această carte veți aștepta cu sufletul la gură cel de-al doilea volum. Pentru că finalul cărții are mult suspans și o dorință neastâmpărată de a vedea ce se va întâmpla.

Deci vă las pe voi să o citiți deoarece mă tem că voi da spoiler și nu voi risca. Iar dacă vă faceți rost de ea nu veți regreta pentru că este o carte bună care vă face să vă gândiți la cine sunteți de fapt și cum ar trebuie să ne comportom cu persoane care au probleme.

„Ţi-ai dorit vreodată ceva atât de mult, încât să simţi că nimic, absolut nimic nu are sens dacă nu îl ai? Simplul gând te ţine treaz noaptea. Eşti aproape amorţit. Nu poţi să respiri, nu poţi să gândeşti şi te afunzi într-o negură ce îţi controlează şi modifică tot ceea ce ştiai că este normal, îţi dizolvă barierele şi schimbă toate normele. Eşti atât de acaparat de acea dorinţă, încât nimic altceva nu mai contează şi îţi dai seama că toate regulile autoimpuse nu mai au nicio valoare dacă nu poţi să dobândeşti ceea ce vrei?”

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Un gând despre “Recenzie Urlet în tăcere de Marina Neagu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s