Recenzie Între pământ și apă de Raluca Andreea Chiper

14741234_581540838714936_1171986086_n

Titlu: Între pământ și apă

Autor: Raluca Andreea Chiper

Editura: Quantum Publishers

Număr de pagini: 370

Anul apariției: 2016

Disponibilă: Quantum Publishers

Ajungi cu timpul să înțelegi că adevărații prieteni sunt nenumărați și că cel care nu luptă pentru ei, mai devreme sau mai târziu se va vedea înconjurat doar de false prietenii.

Între pământ și apă de Raluca Andreea Chiper este o carte plină de sentimante care ne vor umple inima cu mii de fluturași. Cărțile de genul acesta trebuie păstrate cu mare plăcere în bibliotecă.

Nu știu  cu ce să încep și cu ce să termin. Am terminat cartea acum câteva seri și nici acum nu-mi pot reveni. Cartea te va ajuta să vezi multe din trăirile interioare ale artiștilor , mai ales ale pictorilor și forografilor. Prin ce trec balerinele pentru a ajunge unde și-au propus.

Karina Baldin, o tânără balerină ce promite să lumineze cele mai cunoscute scene ale lumii cu talentul său, se îndrăgostește de noul fotograf al Academiei de balet. Pentru inima ei neîncercată până atunci de astfel de sentimente, emoțiile acestei iubiri se dovedesc covârșitoare, mai ales că legătura dintre cei doi nu este dintre acelea pe care societatea să le vadă cu ochi buni.

Scriitoarea Raluca Andreea Chiper, un talent indiscutabil al literaturii contemporane, ne poartă cu a sa măiestrie magică în mânuirea cuvântului scris, în lumi care ne captivează în totalitate. Între pământ și apă este o lectură la care cititorul se va gândi multă vreme după ce a întors și ultima pagină.

Karina este o  fată de 18 ani, care dorește să ajungă o mare balerină. Prin dorința care o are și talentul care-l deține pentru balet va ajunge o mare balerină, chiar dacă destinul o va duce pe căi nebănuite.

Evoluția Karinei este una vizibilă, chiar dacă mai greșește.  Pentru  că este încă tânără și fiecare om greșete.

Raluca Andreea Chiper este o autoare tânără care te va pune pe gânduri după ce vei termina cartea ei de citit. Autoarea scrie cu sensibilitate aparte, care te va face să te gândești la sentimentele care te înconjoară.

Îmi place mult cum, scrie Raluca Chiper și voi citi cu mare drag fiecare carte a ei pentru că are un talent aparte de ați prezenta pe tavă sentimentele personajelor principale. Modul cum descrie fiecare sentiment te va uimi și te va ajuta să înțelegi ce e în inima protagonistei.

O să iubiți , o să o urâți, o să plângeți la fiecare întâmplare la care este supusă protagonista. Veți realiza prin câte evenimnte plăcute sau mai puțin plăcute va trece și cum se simte când acesta va suferi.

Iubirea care se naște între cei doi este una aparte. Karina și Dragos se completează, chiar dacă nu pot fi împreună. Nu pot fi văzuți niciodată amîndoi, dar nu pot trăi unul fără celălalt.

Măiestrea prin care i-a construit autoarea este unul aparte. Un bărbat talentat la desen și forogrofie și o fată telantată la balet. Mari artiști se atrag unul pe celălalt și sunt nedespărțiți. Iubirea îi va purta pe căi nebănuite.

Sfărșitul cărți,  sfărțitul cărți m-a ruinat. M-a distrus. Mi-a tăiat răsuflarea. Nici acum nu-mi pot să-mi revin. A fost un sfărșit care m-a sfâșiat pe dinăuntru cu nerușinare. Nu voi putea trece peste el , abia după mult timp voi reuși.

Am plâns, dar ce-am mai plâns însă  vă las pe voi să descoperiți. Cu fiecare carte de genul acesta descopăr cu câtă greutate pot să trec peste ele. Ce o să mă fac? Cu siguranță voi suferi alături de perosnajele principale , pentru sunt  o parte din mine.

Cartea Ralucăi m-a cutremurat. M-a făcut să mă gândesc la ce se petrece în jurul nostru și cum ar trebui să ne comportăm ca să nu pierdem persoanele imporatnte din viața noastră.

În final vă îndemn să  citiți câtă mai multă literatură contemporană românescă. Să descoperiți oamenii talentați, care vor reuși să vă țină în cărțile lor până o să le terminați. Una din cărțile acestea esre Între pământ și apă care vă va fermeca . Dacă o s-o citiți nu veți regreta.

-Karina… ești ciudată! Chiar nu vrei să-ți revii?

Nu era ușor să-ți dai deama ce simte cel de lângă tine când viața ta se scurge lin pe cărări drepte, lipsite de obstacole.

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s