Recenzie Doamna cu părul roșu de Maria Dimian

14658175_581070615428625_288335021_n

Titlu: Doamna cu părul roșu

Autor: Maria Dimian

Număr de pagini: 93

Anul apariției: 2013

Oamenii nu înțeleg niciodată problemele noastre, pentru că nu se străduiesc să o facă, pentru că nu le pasă.

Doamna cu părul roșu este o carte care trebuie să o înțelegi , să pui cap la cap ideei ca să vezi ce se întâmplă cu adevărat în romanul Mariei.

O carte care la prima vedere îți dai cu părerea că ar fi tradusă, însă când sesizi că este scrisă de un autor romând rămâi mască. O să vezi cât de buna este cartea Doamma cu părul roșu.

A doua carte de proză a adolescentei autoare Maria Dimian reconfirmă semnle unui talent eruptiv, cu indubitabilă ( înnăscută! ) vervă psihanalitică, pe un registru prozo-poematic avînd darul de a cuceri, prin coparticipare afectivă. amintind jocul de măști, umbre și chipuri, ale teatrului. Unica nedumerire este preferința de a da nume străine personajelor sale, dar și acestea pare a fi motivată de autoare, prin impactul terifinat al emoționalului cu internet-ul.

Cartea se recomandă singură, iar repovestirea ei ar di doar un exercițiu sentențios, așa cum îl constatăm noi înține , în această nouă eră a psihologilor.

O felicit și îi doresc cale nouă , în hățișul de cărări ale literaturii generațiiei post-decembriste.

Doamna cu părul roșu este o carte despre obsesie, despre cum o atașare prea mare ne duce la lucuri are ne vor marca. Sau ceva care ne vor transforma într-un om plin de sine și pentru acel lucru sau persoană.

Față de celalte două cărți ale autoarei această este foarte diferită. Ne prezintă într-un mod foarte realist ce este omul când acesta nutrește o obsesie nebună pentru o persoană.

Sofia , o simplă fată care își dorește să fie favorizată de către profesoara ei de franceză, din acest simplu lucru se transormă într-o adevărată obsesie.

Maria Dimian prin această carte ne demonstrează cum ar trebuie să se scrie o carte de excepție. Care te va uimi prin complexitatea ei, chiar dacă după ce vei termina cartea nu vei înțelege mare lucru.

Deoarece trebuie să faci conexiuni cu cele patru capitole . Să le legi multe lucruri ca să înțelegi ce dorește să-ți transmită autoarea.

Doamna cu părul roșu este diferită de cele două cărți ale autoarei. Fiindcă că urmărește evoluția interioară a unei fete care nutrește o obsesie ucigașă, care îi va nărui viața.

Nu prea am cuvinte să vă vorbesc despre cărțile Mariei deoarece sunt puternice, cărți adevărate care ne vor ajută să trecem peste momente care ne vor marca viața. Ne vor deschide ochii pentru a nu face aceleași greșeli pe care le-au făcut personajele.

Finalul cărți m-a făcut să reflectez în legătură cu speța umană . Să înțeleg de ce unii oamenii recurg la asemenea lucruri și vor să se ajute de cei din jurul pentru binele lor.

Maria s-a informat foarte bine pe partea de psihologie și acest lucru se observă în carte. Și pentru acest fapt vă îndemn să citiți cartea ca să descoperiți lumea fascinată a Sofiei.

 

Viața e dreaptă. Oamenii nu sunt. / Viața e frumoasă.Oamenii nu sunt./Viața vrea să fii fericit. Oamenii nu vor.

Mi-ar fi plăcut să fiu una dintre cele șapte zâne frumoase, bune care aruncă în stânga ți dreapta cu puțină oulbere magică de zână , iar lumea să fie dintr-o dată așa cum ar trebui să fie.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s