Recenzie: Băiatul care vorbea cu corbii (Neîmblânziții #1) de Jacob Grey

Titlu: Băiatul care vorbea cu corbii (Neîmblânziții #1)

Autor: Jacob Grey

Editura: Nemira ( Nemi)

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 296

Categorie: Literatură universală

„- Caw, oamenii aceia nu te pot ajuta. Duşmanii cu care ne confruntăm sunt la fel ca noi. Sunt neîmblânziţii.

Cuvântul rămase în aer, purtând cu el ceva vechi, ceva puternic. Era în mod straniu familiar, deşi Caw era sigur că nu-l mai auzise vreodată.

– Cei care vorbesc cu animalele, spuse Crumb. Cred că ai mai întâlnit alţi trei deja.”

Băiatul care vorbea cu corbii (Neîmblânziții #1) de Jacob Grey este o carte adresată în special copiilor , însă este potrivită pentru orice vârstă .

Dacă ești adolescent , adult, părinte sau un simplu om pasionat de lectură și dorești să citețti ceva ușor cartea Băiatul care vorbea cu corbii (Neîmblânziții #1) este una potrivită.

Dacă dorți să cititți ceva îtr-o după-amiază ploioasă trebuie să începeți această carte. Trebuie să vă pregătiți penru aventuri de neuitat și să participați împreună cu persoanejele construite la evenimnte care vă vot ajuta să descopriți cine sunt oamenii și lumea care ne înconjoară.

Baiatul care vorbea cu corbii este primul volum dintr-o trilogie intunecata (Neimblanzitii), plina de actiune si suspans, ce aduce aminte, pe de o parte, de Cartea cimitirului, de Neil Gaiman, si, pe de alta, de atmosfera din Batman.

Abandonat de parinti la varsta de cinci ani, Caw nu s-a intrebat niciodata de ce poate vorbi cu corbii. Dar, dupa ce salveaza o fata pe nume Lydia de un atac primejdios, descopera ca sunt si altii ca el: oameni ce au puterea de a controla si comunica cu animalele. Neimblanziti. Unii prefera sa se ascunda sub aparentele unor oameni obisnuiti, unii aleg o viata solitara, unii sunt proscrisi, iar altii… ei bine, altii ar face orice pentru a aduce intunericul inapoi in Blackstone.

Craw este un băiat orfan care își descoperă o putere uimitoare. Poate vorbi cu corbi ,fiind un neîmblânzit. Îmi place evoluția personmajului principal pe parcursul cărții. Un simplu băiat cae a trăit de la vârsta de 5 ani cu corbi.

Este împăcat cu situația sa până când o întâmplare îi dă peste cap orice știe despre el și familia sa.

Jacob Grey scrie cu o pasiune de nedescris. Se observă că îți dă tot  interesul pentru a scrie ceva noi, deosebit de ce este scris până acum pe piață. Și acest lucru se observă. Modul simplu, dar alert, cu aventuri de nedescris și personaje pe măsură.

Lucruri simple care le vor înțelege și copii, însă pe alocuri ar mai trebui explicate.

Îmi place foarte mult această carte primodul ei caree este construită , felul cum sunt plasate răsturnările de situație.  Personajele care îl ajută pe protagonist să evolueze și să devină cine este el la final.

Lydia este o fată foarte drăguță. Mereu descurcăreață în problemele care intră. Acest personaj secundar este unul pe placul meu. Pentru modul care își ajută pritenul și cum ncearcă să-l salveze pe el și persoanele importamte din viața ei.

Relația din Lydia și Craw după părerea mea este una foarte strânsă. Și se observă aceasta din primele evenimnete care le încearcă prietenia. O relație puternică de prietenie care ar trebuie să fie luată ca exemplu de copii. Acești doi copii îmi sunt foarte dragi și abia aștept să le citesc aventurile din volumele următoare.

Pe lângă strânsa legătură dintre cei doi fiecare doreste să-l învețe unul pe calălalt ceva, mai ales Lydia. Dorește să-l învețe să citească, să scrie și s-și amintească tot înainte să stea cu corbi. Însă dacă reușește vă las pe voi să descoperiți.

Băiatul care vorbea cu corbii (Neîmblânziții #1) de Jacob Grey este o carte desprea scraficiul părinților și iubirea pentru pruncul lor. Cum prietenia adevărată reușește să dăinuiască mereu  și să se întărească cu fiecare etapă trecută împreună. Abia aștept să citesc continuarea , deci v-o recom,and cu drag.

„Un singur corb rămăsese alături de el din acea zi, cu opt ani în urmă, Milky cel mut, orb şi cu pene albe. Cu Glum era coleg de cuib de cinci, iar cu Screech de trei. Unul care nu avea nimic util de spus, unul care nu avea nimic vesel de spus şi altul care nu zicea nimic niciodată.”

Mulțumesc Librăriei Online Libris pnetru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s