Recenzie Chemarea monstrului de Patick Ness

2822

Titlu: Chemarea monstrului

Autor: Patick Ness

Editura : Trei

Anul apariției: 2015

Număr de pagini: 216

„- Cine sunt? continuă să urle monstrul. Sunt coloana vertebrală de care stau prinşi munţii! Sunt lacrimile plânse de râuri! Sunt plămânii prin care suflă vântul! Sunt lupul care ucide căpriorul, uliul care ucide şoarecele, păianjenul care ucide musca! Sunt căpriorul, soarele şi musca ce sunt devorate! Sunt şarpele acestei lumi, care îşi devorează propria coadă! Sunt tot ce este neîmblânzit şi tot ce nu poate fi îmblânzit!”

Chemarea mosntrului de Patrick Ness este despre redescoperirea sinelui și cine suntem de fapt. Ce facem în perioade critice ,  de stres și lucruri care ne vor marcha.

O care care ne învață despre iubirea familiei care se răsfînge asupra copilului, ce efecte tragice are o problemă care nu se mai poate rezolva asupra copilului. Și cam ce fac aceasta în viața de familie.

După o idee originală de Siobhan Dowd

„O capodoperă inegalabilă.” – Publishers Weekly

Monstrul a apărut după miezul nopţii. Aşa cum fac monştrii de obicei.
Dar Conor nu-l aşteaptă pe acesta, ci pe cel din coşmarul său, care-l bântuie aproape în fiecare noapte de când mama lui s-a îmbolnăvit. Cu bezna, vântul şi urletele.
Monstrul acesta care-l vizitează e diferit. Sălbatic şi neîmblânzit. Şi vrea de la Conor lucrul cel mai periculos.

Chemarea monstrului, roman dublu câştigător al Carnegie Medal (pentru ficţiune şi ilustraţii), spune o poveste extrem de emoţionantă despre dragoste, pierdere şi speranţă, după o idee a lui Siobhan Dowd, a cărei moarte prematură a împiedicat-o să dea glas poveştii.

O poveste originală, ilustrații pe măsură.

O carte care te va face să plângi cu siguranță. De ce?  Vă las pe voi să descoperiți fiindcă am să stric toată cartea și n-are rost.

Un roman plin de învățături. O carte care ne arată fața oamenilor în momente criză. Ce-ar face dacă vor să-și îndeplinbească visele, chiar dacă au ales o cale greșită.

Conor este un simplu băiat, închis în el cu cei din jurul său. Însă foarte afectuos cu persoanele din familia sa. Un băiat care va învăța multe lucruri în perioada în cara mama sa va avea probleme. Însă pentru a trece peste un hop din viața sa are nevoie de ajutor și acest ajutor este așa numitul monstru.

Mosntrul este un copac, vechi de mii de ani. Cunoaște evoluția pământului și toate faptele bune sau rele . Iar acesta îi arată fața a trei oaamenii prin trei povești care îl învață pe Conor cine este defapt și ce ar trebui să facă el când este într-o situație asemănătoare cu personajele prezentate.

Iarr poveștile monstrului sunt magnifice , veți descoperil umi apuse și evenimte care vă vor deschide ochii asupra sinelui și acelui care este lângă voi.

Patrick Ness scrie ingenios , pe înțelesul tuturor. Ne prezintă într-un mod foarte sumbru adevărul despre  mintea omului și ce se petrece în interiorul nostru în momente limită. Dialoguri indeidte, descrieri care ne ajută să înțelegem cum se simt persoanjele în momentele de criză și învățături pentru a ne descurca cu lumea meschină care ne înconjoară.

Cartea are ilustrații foarte măiestre. Prezintă foarte în detaliu povestea noastră și ne facem să înțelegem mai bine aventurile personajelor. Nu cred că altcineva ar fi putut să prezinte cu atâta măiestrie povestea.

Chemarea mosntrului de Patrick Ness este o poveste despre iubire, tragedie, ură și regăsirea sinelui. Cu siguranță veți fi triști după ce o veți termina , însă o să vă dați seama cât de impoirtante sunt exeste evenimte pentru tine și aceea persoană. V-o recomand cu drag.

Am să vă las mai jos câteva imagini ca să le admirați.

chemarea-monstrului2.jpgFotoFlexer_Photo.jpg

„- Dar cum poţi lupta cu aşa ceva? întrebă Conor, cu vocea răguşită. Cum poţi să te lupţi cu toate chestiile astea care apar în tine?

– Spunând adevărul, zise monstrul. Aşa cum faci tu acum.”

„- Nu întotdeauna există un personaj pozitiv. Aşa cum nu întotdeauna există un personaj negativ. Majoritatea oamenilor oscilează undeva între bine şi rău.”

Mulțumesc Editurii Trei pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s