Recenzie „Cartea clanului din Baltimore” de Joël Dicker

cartea-clanului-din-baltimore_1_fullsize

Titlu: Cartea clanului din Baltimore

Autor: Joël Dicker

Editura: Trei

Anul aparițiri: 2016

Număr de pagini: 488

Ne-a luminat existențele în cursul următorilor doi ani.

Cartea clanului din Baltimore de Joel Dicker este o carte despre regăsirea sinelui , cine suntem noi după pierderea persoanelor imporatamnte din viața noastră.

Cum vom reuși să trăim cu acele amintiri, ce se vor întampla cu relațiile care le avem în cerul rescpectiv de prieteni și cât de importante sunt aceste amintiri pentru cei rămați în viață

Până în ziua Dramei, au existat două familii Goldman: Goldmanii-din-Baltimore și Goldmanii-din-Montclair.

Goldmanii-din-Montclair, al căror descendent este Marcus Goldman, autorul romanului despre profesorul Quebert, aparțin clasei de mijloc și locuiesc într-o casă mică din Montclair, New Jersey.

Goldmanii-din-Baltimore sunt o familie înstărită, care locuiește într-o casă de lux dintr-o suburbie bogată din Baltimore, și de care Marcus este fascinat.

Ambele familii ascund însă secretele lor, amintiri mai mult sau mai puțin fericite, iar viața îi încearcă pe toți deopotrivă, fără să țină cont de avere, prestigiu, poziție socială.

Joel Dicker este autorul meu preferat după ce ma terminat de citit această carte, pot să spun că te va atrage în lumea lui prin modul de a scrie și gândirea sa. Scrisul este simplist, dar cu încărcătură emoțională, pasaje care ne vor deschide ochii asupra lucurilor care ne înconjoară.

O carte perfectă pentru ultimele zile de vacanță prima săptămâna de școală deoarece ne v-a prezenta aspecte a celor trei protagoniști în trei școli diferite și universități imporatante. Ne prezintă lucrurile imporatnte care ne ajută după ce terminăn o școală.

Marcus Goldman este naratorul și ne povestește despre el și familia sa. Legărurile de frăție cu cei doi verișori ai lui. Cum îți petreceau ei vacanțele și timpul împreună. Viața din casa unchiului său și a familiei lui. Și efectele dramei asupra lui și cine este el după aceea pățanie.

Evenimetele care s-au efectuat în jurul lui l-au format pe Marcurs. Și-a deschis noi porți în lumea scrisului , verișorii lui se vor afla mereu lângă  el.

Cartea este foare ușoară de citit. Alternața trecut prezent este una bine gândită și frumos structurată. Primul fir narativ începe în anul 1985 și cel al prezentului este  anul 2012.

Ideea de alternață narativă este una care mă îmncâtă mereu la o carte, deoarece îmi place să văd evoluția oamenilor în timp, evoluția tehnologiei și evenimtele care marchează familiile implicate în acțiune.

O să citesc cu siguranță prima carte tradusă la editura Trei scrisă de acest autor deoarece mi-a stârnit interesul de a afla cât mai despre stilul și gândirea autorului în cărțile sale.

La această carte îmi place foarte mult cum sunt construite personajele, cum se simt după evenimente tragice , cum trăiesc când nu mai sunt persoanele importante lângă ele. Evoluția lor peste timp, modul cum îi modelează societatea sau simple minciuni.

În final vă recomand cu căldură Cartea clanului din Bleatmore de Joel Dicker pentru o lectură ușoară intr-o după amiezele târzii de toamnă sau pentru a va relaxa după o zi încărcată.

 Dragii mei veri, dacă ați mai fi și voi aici, ne-am povesti unii altora cum am fost subjugați de ea.

Mulțumesc Editurii Trei pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s