Recenzie Cămașa lui de Augustina Șiman

camasa-lui-3025-2

Titlu: Cămașa lui

Autor: Augustina Șiman

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 160

” Libertatea este abilitatea de a te înlănţui de ceea ce iubeşti „

Cămașa lui de Augustina Șimar este o carte desprea regisrea ta . Cine ești tu de fapt ca femeie și cum trebuie să te comporți. Când de importantă este în locul unde se află și ce fel de urme lasă cînd pleacă.

Cămașa lui este un roman despre cum ar trebui să se comporte un bărbat cu o femeie, cu femeia care o iubești.

Pot să spun că îmi place cum a cuprins autoarea unele aspecte de gândire unei femeii.

 Semnat de catre tanara autoare de doar 24 de ani, Augustina Siman, romanul de dragoste Camasa lui a fost numit de criticii literari “cartea care iti va schimba destinul.” Prin acest volum incearca revolutionarea literaturii, prin tematicile abordate si noile forme pe care le aduce cititorilor: recitaluri audio si videoclipuri literare. Este prima carte in baza careia a fost facut un videoclip literar bazat pe unul dintre capitolele cartii. Augustina este responsabila pentru acest nou trend inovativ in arta denumit eseul cinematografic sau videoclipul literar.

    Definit de catre autoare ca fiind un proiect literar unic, videoclipurile literare reprezinta asocierea artistica intre discursul eu-lui narativ cu imagini care oglindesc cele spuse, cel putin intr-un fragment de carte audio-video.
    Cartea a fost realizata in trei ani si este, in esenta o culegere de solilocvii, de texte scurte, care exploreaza conexiunea dintre femeie si barbat, la un nivel intim, aproape sacru.
Augustina Șimar scrie într-un mod foarte simplu, dar cu încărcătură emoțională. Felul cum a scris cartea și cugetările ei îți stârnesc câteva gânduri foarte puternice în legătură cu lumea care ne înconjoară și cine sunt de fapt femeile.
Pe lângă aceste cugetări și evenimente care ni le prezintă autoare, cartea mai are imagini reprezentative pentru acele aspecte despre care ne vorbește autoarea.
Cartea este împărtită în două părți. Prima parte prezintă în mare lucruri despre ce rol are femeia în familia sa și  persoanelor din viața ei. A doua parte conține cugetări despre lumea care ne înconjoară și multe lucruri care ne vor ajuta să fim mai buni.
Eu pot să spun că m-am regăsit mai bine în a doua parte a cărți. Parcă a fost mai pe gustul meu, deoarece prima parte nu ma-m simțit în latgul meu când am descoperit-o. Însă dacă o voi citi peste câțiva ani voi vedea diferit lucruruile.
Cartea aceasta a încput cu un fragment despre dragoste din Biblie. Acest luccru este minunat deoarece o carte care începe cu un citat din Sf Scriptură demonstrează că auorul/autoarea are mare încredere în Domnul și încearcă după părerea mea să ofere ce mai bun din el cititorilor. Încearcă să-i învețe ceva bun să-i aducă pe calea cea dreaptă.
Ideile, sentimentele și explicațiile autoare îți vor ajuta să ajungi unde ți-ai propus. Vei descoperi cât ești de importantă pentru unele persoane, cât de bine este să te simți cu adevărat bine îm pielea ta și să iubești din tot sufletul să te încrezi cu adevărat în persoana iubită.
Vă recomand cu drag cartea Augustinei Șiman pentru că vețo descoperi o carte despre cine sunței voi și ce imporatante sunteți pentru persoanele din jurul vostru.

Află cele mai interesante lucruri despre Cămașa lui și despre autoarea sa, Augustina Șiman!

1. La doar 24 de ani, Augustina Șiman a adus cititorilor români “Cămașa Lui”, cea mai bine citită carte din Republica Moldova.

2. Cămașa lui aduce o nouă inovație în literatură: este prima carte în baza căreia a fost făcut un videoclip literar bazat pe unul dintre capitolele cărții. Augustina este responsabilă pentru acest nou trend inovativ în artă denumit eseul cinematografic sau videoclipul literar.

Definit de către autoare ca fiind un proiect literar unic, videoclipurile literare reprezintă asocierea artistică între discursul eu-lui narativ cu imagini care oglindesc cele spuse, cel puţin într-un fragment de carte audio-video.

Șapte este o revoluție în modul în care înțelegem cărțile. Este al doilea videoclip literar din istoria literaturii, plin de metafore și simboluri, gata de descifrat pentru cei îndeajuns de curajoși să le înțeleagă semnificația.

3. Cartea a fost realizată în trei ani și este, în esență o culegere de solilocvii, de texte scurte, care explorează conexiunea dintre femeie și bărbat, la un nivel intim, aproape sacru.

Este o cercetare a modului în care conexiunea evoluează, cronologic, din punct de vedere sentimental: speranță, neîncredere, salvare, trădare și un amalgam de sentimente care nasc conceptul de cuplu, pînă la definirea unei certitudini: există viaţă chiar şi atunci cînd nu mai există Cămaşa lui.

Mulțumesc Librărie Librex pentru exemplarul oferit.

Cu stimă.

Fliornela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s