Recenzie Resurecție de Flavius Simion

10259289_10156460434965002_8853291259158656864_o

Titlu: Resurecție

Autor: Flavius Simion

Editura: Celestium

Anul aparitiei: 2015

Număr de pagini: 120

“Moartea nu se meditează. Nu ţine loc de durere dar nici de fericire. Moarte vindecă dar în acelaşi timp distruge. Nu plânge, lacrimile nu mai au niciun sens acum. Nu acum. Nu zâmbi pentru că moartea nu-ţi surâde, moartea te otrăveşte. Moartea te îmblânzeşte dar te şi iniţiază. Nu iubi moartea, că nu e nimic de iubit la ea. Nu o urî pentru că te va seca mai repede. Moartea e ca dragostea, te distruge şi niciodată nu te vindecă. Moartea e ca soarele, arde şi ucide. Moartea e ca o dependență, spui că poţi trece peste dar mereu trece ea peste tine şi te îmbrăţişează. Moartea e un simplu refugiu din durere. Moartea e esenţa vieţii. E finalul jocului pe care nu ai vrea să-l joci. E o cutie a Pandorei fără Speranţă. Moartea amăgeşte.”

Cartea lui Flavius Simion m-a făcut să plâng. Nici o carte nu m-a făcut să lăcrimez în halul ăsta. O carte plină de adevăr.

Ceva nou, ceva diferit, ceva plin de iubire și multe lucruri pline de ceva ce nu pot descrie cartea asta.

Iubire, ură, moarte, boală și părinți care suferă. Aceasta este cartea lui Flavius.

Ce este moartea cand viata oricum nu mai exista? Ea vine si nu te intreaba de ce. Te lasa in amaraciunea gandurilor tale. Te sufoca. Iti ia si ultima pozitivitate din tine. Si mai ales cand esti tanar. Cand ai atatea vise. Cand crezi ca toata lumea este a ta. Andi, are 17 ani. Dar se simte de parca ar avea 80. Totul se naruieste in viata lui, cand descopera ca are cancer. Boala aceea care nu te mai lasa nici sa respiri. Care iti fura si ultima picatura de iubire existenta in tine.
Andi invata ca poti avea sanse daca stii sa le traiesti. Cautand in tine „Adevarul” pe care ceilalti nu il vad. Dar el totusi exista. Iubirea insa, ar mai putea salva ceva? I-ar mai putea atinge inima care si asa bate fara niciun sens? Intalnirea cu Luana ii va schimba sau ii va distruge viata.
Moartea bate la usa intr-o lume in care oricat ai vrea sa traiesti o faci doar pentru tine
.

Eu nu știam nimic despre cartea lui Flavius și acest lucru este foarte bine pentru aintra neștiitor într-o lume aparte. Deoarece nu cred că o citeam în viitorul apropiat ( fiindcă îmi stârnea câteva amintiri neplăcute , dar totuși dragi sufletului meu). Însă acest lcuru nu a stat în calea lecturii, deoarece poți vedea perspectiva și din ochii altor oamenii.

Flavius Simion este un autor darnic, care îți dăruiește sentimente pe tavă. Te face să plângi, să râzi sau orice sentiment prin care trece personajul principal . Și acest lucuru este foarte bun pentru un debutant ( cu siguranță n-o să credeți că este o nouă voce în lumea editorială).

Îmi place foarte mult descrierea sa. Acest lucru ne ajută să înțelegem mai bine ce este în interiorul lui Andi – personajul principal – și trăirile prin care trece acesta.

Andi, un băiat care suferă de o boală care îi va aduce moarte foarte curând. Însă acesta învață să trăiască pe lângă toate aceste lucruri. El este un luptător, un exemplu pentru oricine care nu este bolnav și nu știe să-și trăiască viața.

Andi este un model care trebuie urmat. Trebuie să învățăm de el ce înseamna viața. Ce înseamnă părinții pentru , prietenia și lucrurile care ne fac viața mai frumoasă.

Cartea nu este despre moarte este despre redescoperirea noastră. Despre cum să ne trăim viața de fapt. Cum să respectem momentele care ni s-e ivesc în viața. Cum să ne bucurăm de noi înșină și de cei din jurul nostru.

Andi nu se simte împlinit, nu trăiește cu adevărat pâna n-o întânlenste pe Luana. Atunci cei doi se regăsesc și se vor redoscoperi cine sunt defapt. Iubirea va învinge și se vor împăca cu ceea ce sunt.

V-o recomand cu drag.

„Doar un zambet le mai ramase si acela era sfaramat in mii de bucati. Lacrimile vesniciei stateau undeva intre rai si pamant. Doar un cantec mort mai avea viata.”

„De ce iubirea de azi devine insomnia de mâine? De ce iubirea trebuie să se transforme în amintiri și parfumul fericirii trebuie să devină asfixiant. încerca să se adune. Dar cum puteai aduna un gol? Cum puteai trezi o moarte? Cum puteai declanșa iubirea? încerca să-și revină…dar cine putea să-și revină din singurătate? încerca să se trezească. Mai avea de ce? „

Mulțumesc Editurii Celestium pentru exemplarul oferit .

Cu respect,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s