Recenzie Regăsire de Raluca Butnariu

regasire-de-raluca-butnariu-editura-celestium-700x700

Titlu: Regăsire

Autor: Raluca Butnariu

Editura: Celestium

Anul apariției: 2015

Număr de pagini: 247

 Nu există o tortură mai nemărginită pentru om ca propriile gânduri.  John Webster

 Niciodată este un cuvânt prea mare pentru a fi folosit cu atâta ușurință.

O epocă de mult apusă , un roman bine realizat și o aventură de neuitat.

Regăsire de Raluca Butnariu este o carte despre redescoperirea sinelui, despre persoanele care se regăsesc și nu se mai despart. Despre cine suntem noi de fapt în momente critice și cum reușim să fim duși de nas.

O carte plină de învățături și lucruri adevărate.

Cine dorește să citească o carte depre perioada victoriană , despre pretențiile unei mame, despre un soț crud și orgolios, despre regăsirea a două peroane care se iubesc enorm, chiar trebuie să citiți acest roman.

Iubirea nu uită niciodată. Indiferent câți ani au trecut.

Indiferent cu cine ai fost sau ce ai făcut.

Iubirea adevărată rămâne acolo, în inimă și suflet.

Nicolle este guvernantă la Wilton House și are grijă de 3 copii răsfățați și răi pe care îi educă și îi transform în adevărate diamante. Apariția lui Jonathan Stamford la conac îi va provoca răni interioare. El este bărbatul care în urmă cu 7 ani de zile a gonit-o și și-a bătut joc de ea. Ea însă nu poate uita îmbrățișările lui. Săruturile pasionale. Îl iubește și îl urăște în același timp. Iar ceea ce o frământă cel mai tare este secretul pe care îl ascunde de el.

Cum poți uita trecutul și mai ales să începi de la început, atâta timp cât el stăruie în mintea ta?

Pot să spun că mi-am dorit de mult să citesc această carte, deoarece am aflat foarte multe lucruri bune despre ea. În ultima perioadă îmi place enorm să citesc autori români, deoarece au talent și cărțile lor îmi stârnesc interesul pentru literatura noastră.

Regăsire este una din cărțile care te stârnesc pentru a descopei lumea scriitorilor din România . Vei dori să citești cât mai multe cărți de la această autoare și orice de la autorii noștri.

În centrul romanului o avem pe Nicolle , o guvernantă , cu un statut foarte frumos , contesă. Este o fire puternică, încercând să-ți ascundă evenimntele care i-au marcat viața. O femeie care știe ce-și dorește și știe să fie diferită de femeile din acea perioadă. Îți dorește să-și întrețină familia prin căi respectabile.

Jonathan Stamford un bărbat misterios, cu un statut important și cu multe regrete când află adevărul despre fosta lui soțe. Acest sir reușește să-și repare greșele făcute cu mult timp în urmă reușind să aducă fericire în viața persoanelor care le-a jignit.

Raluca Butnariu are un stil de scrie foarte elegant. Scrie într-o manieră care te atage în lumea epocii victoriene, a balurilor și statutelor sociale.

Descrierea și entuzoasmul pentru o lume de mult apusă se observă în cartea Ralucăi Butnariu. Autoarea s-a informat foarte bine despre această perioadă.

Cu siguranță voi citi toate cărțile Ralucăi Buntariu care au apărut la editura Celestium.

În concluzie vă îndem să citiți literatură românească deoarece veți descoperi oamenii talentați și care vă vor stârni interesul pentru lectură.

— Andrew, ti-l prezint pe marchizul de Stamford, un gentleman care ne-a facut candva un serviciu imens… A renunțat la noi cu putin timp inainte de a te naște.

Pentru Jonathan, onoarea, corectitudinea și simțul datoriei erau lucruri esențiale, vitale chiar.

Mulțumesc Editurii Celestium pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s