Recenzie Crimă în poziție de ofsaid de Ioana Dumitrachescu și Mircea Gavriluț

Promo Cover CIPDO

Titlu: Crimă în poziție de ofsaid

Autor: Ioana Dumitrachescu și  Mircea Gavriluț

Editura ; Celestium

Anul apariției: 2015

Număr de pagini: 205

Nimic nu e mai frumos decat iubirea ei. As da toata viata mea ca sa ramanem acum la acest moment. E a mea, e a mea si a mea va ramane pe veci!

Crimă în poziție de ofsaid de Ioana Dumitrachescu și Mircea Gavriluț este o carte polițistă minunată. Plină de suspans aventură și întorsături de situație.

Nici nu-ți dai seama că această carte este scrisă de doi autori rromînească

Nu ar trebui să lăudm doar literatura străină când avem atâtea edituri care promovează autorii care sunt cu adevărat talentați.

Ivan Marinescu are de rezolvat un caz al vieţii lui. Un fotbalist mort pe teren. Nu este pasionat de fotbal, chiar nu poate înţelege cum oamenii se uită la 11 trişti ce aleargă după o minge. Dar meseria este meserie.

Ce se face însă atunci când acest caz îi intră în suflet şi în trup? Nu mai ştie nimic altceva. Devine obsedat de acel criminal nemilos. Iar ea? Ce face ea?

Cum se poate resemna cu gândul că l-a pierdut definitiv? Pentru o meserie! Pentru o crimă!

Ea l-a pierdut iar el s-a pierdut.

Într-o crimă pe stadion.

Ioana Dumitrachescu și Mircea Gavriluț au un stil foarte potrivit cărților polițiste. Suspans , o lume plină de mister, aventuri pentru detectivul nostru și întorsături de situație care e vor lăsa în derivă.

Ivan Mariniescu este un comisar cunoscut în orașul său. A avut o viață grea , plină de lucruri rele care l-au ajutat să ajungă acolo unde este acum. Dintr-un băiat care era doar în locuri nepotrivite vârstei lui ajunge comisar, din fumător  devine un adevărat detectiv.

Și acest lucru prezintă adevărata evoluție a personajului nostru principal.

La începutul cazului toate pistele îl duc în zone greșite, nici o dată nu și-a dat seama cine cine este de fapt făptașul. Însă încetul cu încetul pistele au dus la cineva foarte drag lui, dar nimeni nu credea că persoana respectivă poate face lucruri așa de oribile.

Evoluția personajelor este una uimitoare. După fiecare pagină citită, evenimente din trecut relatate ne putem da seama că personajele au ajuns la un anumit nivel de maturitate.Ce sacrifii au făcut aceaștea pentru a ajunge unde și-au dorit sau ce minciuni au pus la bazele unei relații.

Cu fiecare pagină citită credeam cu siguranță că acele este făptașul însă nu am crezut că de fapt era altcineva. Cum a putut face acest lucru? Avea tot ce-și dorea iubire și fericire, însă a aruncat-o cum s-ar spune. Nu știu de ce ar face una ca astea anumite persoane.

Prin întorsăturile de situație și planurile bine gândite ale autorilor am citit cartea pe nerăsuflate. Am terminat-o în câteva ore într-o seară de vară. Cu ajutorul acestor lucruri puse cap la cap de către minunații creatorii ale acestiei cărți nici făptașul nu l-am putut descoperi ușor, deomanstrat în spusele mai sus.

Vă recomand cu mare drag Crimă în poziție de ofsaid de Ioana Dumitrachescu și Mircea Gavriluț deoarece pe mine m-a convis să citesc cât mai multă literatură românească și să promovez autorii români. Vă îndemn cu drag să citiți literaturaromânească și s-o recomandați dacă e pe gustul vostru.

Zilele deveneau foarte plictisitoare, făceam cam aceleaşi lucruri. Grădiniţă, casă, mamă şi cam atât.

Mulțumesc Editurii Celestium pentru exemplarul oferit.

Cu respect,

Florinela

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s