Recenzie: Frumoasa adormită și fusul de Neil Gaiman

988662

Titlu : Frumoasa adormita si fusul

Autor: Neil Gaiman

Editura: Nemira

Număr de pagini: 68

Anul apariției:2016

Categorie: Literatură universală

Disponibilă: Libris

„Fiecare lovitură de ciocan suna ca o bătaie de inimă.”

O repovestire minunată a umei Frumoasei adormite într-o manieră modernă de Gaiman cu ilustrații care ne vor uimi prin frumuseșea cu care sunt construite.

Este a doua carte citită de la Neil Gaiman și pot să spun că mi-a plăcut mai mult decât cealaltă. Poate și din cauza basmului care stă la baza poveștii, însă și din cauză că este scrisă într-un mod mai plăcut decât cealaltă.

O senzationala repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman si ilustratorul Chris Riddell tes impreuna un fel de Alba-ca-Zapada si, aproape, o Frumoasa adormita, cu note subtile de magie intunecata, ce-i va tine pe cititori vrajiti de la inceput pana la sfarsit.

In ajunul nuntii sale, o tanara regina pleaca pentru a salva o printesa din mrejele unei vraji intunecate. In locul rochiei de mireasa isi pune camasa de zale, isi ia sabia si, alaturi de trei pitici curajosi, strabate tunelurile intunecate de sub munti pentru a ajunge la regatul adormit. Iesind din tiparele basmelor clasice, regina decide sa-si construiasca singura destinul, iar tanara adormita nu este nici ea ceea ce pare.

Elemente familiare ale basmelor clasice se combina cu subtile tuse moderne, iar rezultatul este o poveste savuroasa, captivanta si intunecat-amuzanta. Originali si surprinzatori, cei doi autori isi cuceresc cititorii prin ceea ce ar putea fi culmea colaborarii lor artistice. Prin povestea minunat scrisa si datorita minunatelor ilustratii ale lui Chris Riddell, bogate in detalii pretioase, cartea poate fi un cadou cu adevarat special si rafinat.

Povestea are mai multe basme împletite. O Albă ca zăpada , o Frumoasă adormită și câțiva oameni somnabuli nebuni. Veți descoperi o poveste aparte de ceea care o cunoasșteți.

Este un basm care conține un fel de magie neagră prin modul cu care este construit. Un fir magic, cu evenimente pe măsura basmelor cu care suntem obișnuiți,dar cu unele elemente moderne.

Stilul lui Gaiman este unul alert care te ține în priză și cu întorsături de situație care nu te vor lăsa până nu termini cartea. Cum ne-a obișnuit cu elemente fantastice și magie, așa o să întâlnim și în acest basm țesut cu măiestrie.

Cartea este ilustrată într-un mod foarte plăcut și ne vor stârni interesul pentru lectură. Autorul ilustrațiilor este un artist desăvârșot. Se observă că-și dă interesul foarte mult pentru a creea o lume fascinantă și plină de suspans.

Personajele construite sunt curajoase , plină de înțelepciune, împărține în rău și bine. Putem observa cum evoluează lucurile asupra personajelor și cum evoluează ele.

Îmi place foarte mult aventurile personajelor până la castelul Frumoasei Adormite și miracolele care le văd ei. Oamenii care dorm de sute de ani îi urmăresc. Lumii care nu știau, magie neagră amestecată cu evenimnete inocente.

Unele aspecte ale acestei povești nu mi-au plăcut, acest lucru a depunctat-o foarte mult din perspectiva mea. Fiindcă nu sunt de acord cu acest aspect al vieții. Însă nu vă destăinui mai mult deoarece vă las pe voi să descoperiți.

În final vă îndem să citiți această carte dacă vreți să citiți ceva ușor, plin de suspans și care îți aduce aminte de copilărie.

„Numele sunt extrem de puține în povestea noastră.”

„Dar se înşela. Nu se trezea nimeni.

Totuşi, oamenii se ridicau încet în picioare şi făceau paşi şovăielnici şi stângaci. Paşi de somnambuli, care trăgeau după ei pânzele de păianjen. Pentru că pretutindeni păianjenii îşi urzeau plasele acelea diafane.”

Mulțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s