Recenzie Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw

45-avanpremiera

Titlu: Fata cu picioare de sticlă

Autor: Ali Shaw

Editura: Litera

Anul apaiţiei: 2011

Număr de pagini: 336

Cred că locurile în care trăim pun stăpânire pe noi şi ajungem simple elemente de peisaj…căci îi preluăm capriciile şi nebuniile.

O carte care am citit-o pe nerăsuflate în mai puțin de două zile! O carte plină de iubire, suferinţă şi ură. Lumii fascinante care te lasă cu gură căscată!

Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw este o carte despre boală, suferinţă, iubire şi cărţi. Oh, da cărţi! Ei.. Un personaj principal care iubește să citească! Un lucur frumos n-am ce spune.

În arhipelagul St. Hauda’s Land se petrec lucruri neobișnuite. Ceața dezintegrează orizontul în straturi nemișcate de aer, stânci amenințătoare îți întorc privirea, în mlaștini nesfârșite zboară vite cu aripi de fluture și se ascund secrete întunecate, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă. Căutarea unui leac pentru această boală neobișnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om. O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile și indeciziile trecutului lor, iar iminența morții pare aproape tangibilă. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabulă magică despre destin, este o combinație emoționantă de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy și un debut promițător.

Ali Shaw este un autor care prezintă cu o frumusete aparte boala protagonistei şi iubirea dintre ea si baiatul care il intalneste într-un loc aparte.

Cartea prezintă povestea a doi tineri care sunt încercați de multe probleme. Însă se detașează de aceste lucruri și se înfiripă o minunată poveste de dragoste.

Iubirea dintre cei doi este ceva aparte. Ceva diferit de ce am descopeit eu până acum. Iubirea lor este pură, necondiționată și fără un strop de dulcegărie.

Când am început nu știam ce mă așteaptă. Însă am descoperit o lume aparte. Plină de evenimente ciudate, care m-au învățat multe lucruri. Cum ar trebui să mă comport cu cei din jurul meu și ce să fac când unii oameni au probleme foarte grave de sănătate. Mai exact cum să mă comport cu ei.

Acțiunea, stilul și descrierea au făcut cartea mai intereseantă. Îți stârnea interesul pentru a afla ce se întâmplă cu protagoniștii noștri.

Veți descoperi o poveste dramatică despre o iubire imposibilă. Veți descoperi viața unei familii care nu-și poat rezolva probleme . Iubirea pentru lucruri care par cu totul ciudate. Și multe alte lucuri care vă vor bucura .

Romanul este unul care vă va determina să apreciați cea ce aveți lângă voi. Să vă spuneți părerea, să vă transmiteți sentimentele și să aveți grijă de persoanele din jurul vostră. Să apreciați cine sunteți și cea ce sunteți.

Vă recomand cu mare drag Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw dacă doriți să citiți ceva diferit, ceva nou și care vă va învăța lucuri despre lumea care ne înconjoară.

„- Atunci,ce ai fotografiat?

– Midias ridică din umeri.

– Ai putea spune că lumina.

– Pot să mă uit mai atent?”

 „ Privirea îi reveni asupra cizmelor ei. Nu erau doar mari. Erau ENORME pentru o fată atât de slabă. Aproape că îi ajungeau până la genuchi.

 -Dumnezeule,arăt oribil! Atât de încețată.

Oftă și lasă aparatul să cadă. Midas se îndreptă și făcu ușurat un pas înapoi, holbându-se în continuare la cizmele ei.

-Au fost ale tatălui meu. Era polițist. Au fost făcute special pentru munci grele.

-Aa! Ahaa!

-Uite! Își deschise geantă și scoase din portofel o fotografie cu colțurile îndoite care o înfăța în pantaloni scurți de blugi, tricou galben și ochelari de soare. Stătea pe o plajă pe care Midas o recunoscu.

-Asta-i Golful Shalhem, spuse el, lângă Gurmton.

-De vară trecută, ultima dată când am venit pe St.Hauda’s Land.

 Îi întinse poză ca să se uite mai atent. În fotografie ,pielea ei era bronzată, iar părul de-un blond rumen. Purta o pereche de șlapi, iar picioarele îi erau mici și zglobii.

-Ești bolnavă?

Ridica din umeri. O picătură de ploaie se lovi cu zgomot de piatră. O altă picătură căzu pe una dintre cizmele de piele, creând , deasupra degetelor de la picioare, un punct în care te puteai oglindi.

-Nu știu,oftă ea.

Mulțumesc Editurii Litera pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s