Recenzie Înainte de ispită de Peter Robinson

14017826_555017521367268_1682320293_n

Titlu: Înainte de ispită

Autor: Peter Robinson

Editura: Leda

Categorie: Literatură universală

Anul apariției: 2013

Număr de pagini: 509

“Peter Robinson îşi merită pe deplin locul în liga, dacă nu chiar la topul ligii celor mai mari scriitori britanici de romane poliţiste.” – The Times

“…o intrigă labirintică şi personaje excelent construite”- Observer

Înainte de ispită de Peter Robinson este un roman minunat! Plin de răsturnări de situație și evenimente care îți vor marca modul de a gândi.

Când am dat prima dată peste acastă carte nu credeam că o să-mi placă așa de mult, dar s-a dovedit contrariul .

Romanul începe într-un mod sumbru, pentru gustul meu. Pentru cei care adoră scenele puțin horror, care îți doresc să afle mai multe despre perioada războiului și experiențele care se făceau la aceea vreme acest roman este foarte potrivit

Grace Fox si-a otravit sotul in ianuarie 1953

A fost judecata pentru crima si apoi spanzurata.

Dar a fost cu adevarat vinovata?

Intrerupandu-si o cariera de succes la Hollywood, unde ani la rand a scris muzica pentru filme de Oscar, Chris Lowndry se intoarce in Yorkshire-ul natal pentru a locui in conacul izolat Kilnsgate si a-si gasi linistea dupa moartea prematura a sotiei sale. Tot ce vrea acum e sa-si compuna sonata pentru pian. Dar curand afla de tulburatoarea istorie a conacului si e sedus de povestea tragica a lui Grace Fox, petrecuta in urma cu saizeci de ani. Si cu cat descopera mai multe despre viata acesteia, cu atat devine mai obsedat sa aduca la lumina adevarul despre acea misterioasa noapte de ianuarie si sa demonstreze nevinovatia lui Grace.

O explorare fascinanta si plina de suspans a culpabilitatii, a limitelor responsabilitatii personale, a sacrificiului de sine si a mantuirii, culminand cu o uluitoare si cutremuratoare revelatie!

Cel mai mult m-a impresionat la acest roman alternața trecut prezent. Romanul începe cu o întâmplare din anul 1953 și se alternează cu prezentul care se desfășoară în anul 2010,unele pasaje din trecut sunt și din anul 1946 , de la începutul celui de-al doilea război monndial.

Genul acesta de cărți mi-au plăcut enorm de mult. Felul cum descoperi modurile de gândire a diferitelor generații, modul de a trăi, a comunica și a munci.

În primplanul acestui roman îl avem pe Chris Lowndry , un om care a scris muzică la filmele de succes ale Hollywood-ului, acesta își ia concediu și se întoarece pe meleagurile natale, într-un conac care ascunde un mare mister.

În perioada războiului în acel conac trăia doctorul Fox cu soția sa, care trăiau într-o armonie perfectă până într-o seară când totul se destramă, iar Chris dorește să afle acel mister care învăluie casa în care trăiește.

Peter Robinson scrie într-un mod alert, cu descriere care să-ți stârnească imaginația despre acea perioadă plină de fast. Într-un mod în care să-și stârnească curiozitatea și să nu poți lăsa cartea din mînă.

Ce să vă mai spun? Nici eu nu știu, din cazuă că nu am reușit să trec peste evenimentele care s-au petrecut în roman.

Partea care mi-a plăcut sunt părțile din jurnalul lui Grace Fox. Am descoperit cum gândea o asistentă medicală pe front, o soție de doctor și o mamă. Acest lcuru m-a învățat să apreciez ceea ce am , să nu imi irosesc ideile și sentimentele cu persoane care nu merită.

În final vă recomand Înainte de ispită de Peter Robinson, deoarece veți descoperi lumi de mult apus, evenimnte care vă vor marca, iubir imposibile și diferența de gândire ale generațiilor.

Muțumesc Librăriei Online Libris pentru exemplarul oferit.

Cu stimă,

Florinela

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s