Recenzie Ghici cine moare primul de M.J.Arlidge

2730_bec21652

Titlu: Ghici cine moare primul

Autor: M.J.Arlidge

Editura: Trei

Număr de pagini: 408

Anul apariţiei: 2015

Fiecare om are o limită. O linie peste care nu se trece. 

O carte plină de suspans, care te lasă cu gura căscată. La fiecare pagină citită descoperi ceva nou, ceva care îți v-a spulbera din temeli cea ce credeai până-n acel moment.

Ghici cine moare primul de M.J.Arlidge este foarte lăudată pe blog-urile pe care le urmăresc și am vrut foarte mult să o citesc, în cele din urmă dorința mi-a devenit realitate.

Pot să spun că este o carte care m-a șinut în suspans de la primele pagini până la ultimile rânduri , deoarece este un roman bine excelent.

Unul trăieşte, celălalt moare. E singura soluţie.

Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui. Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună. Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte.

Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber“.

Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima?

Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singura cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară.

Protagonista romanului, Helen Grace, este o femeie puternică, care știe ce își dorește . Are o funcție imporatantă în descoperirea criminalilor, acest lucuru o face mândră. Are grijă să descopere făptașul cu orice preț , iar acest lucru îi reușește, datorită dorinței și pregătirii pe care o are.

M.J.Arlidge scrie într-o manieră simplă care îți stârnește interesul de a citi în continuu.Un stil alert, plin de suspans care te uimește la fiecare pas, îți dăunează atât de grav timpului pe care îl ai, deoarece efectiv n-o să poți lăsa din mână.

Intriga, evenimentele și persoanjele create de autoare sunt efectiv minunate. Tu, ca cititor nici nu-ți dai seama când dai paginile. Fiindcă capitolele sunt structurate foarte minunat, care te intrigă la fiecare propoziție. O să citești cartea pe nerăsuflate în câteva ore, iar când ajungi la final îți dorești cu nerăbdare continuarea.

Când o să crezi că anticipezi ceva și crezi că ai găsit criminalul și încercei  să ajungi la pistă sigură , te înșeli. Autoare își dă peste nas! Dar nu o singură dată, de cel puțin 5 ori! Dar acest lucru nu îți va sta în cale să citești romanul, deoarece îl face mai intrigant și mai delicios de parcurs.

Ghici cine moare primul este o carte despre putere, tărie de caracter , iubire față de cel de lângă tine, sacrificiu și în ultimul rând dorința de trăi , chiar dacă acest lucru este imposibil din cauza unui psihopat.

Nu știu ce să mai spun despre această carte deoarece pe mine m-a lăsat fără glas. O carte cu personaje complexe, răsturnări de situație pe măsura evenimentelor și cel mai important la o carte cu crime, un detectiv pe măsura așteptărilor mele.

În concluzie Ghici cine moare primul de M.J.Arlidge este o carte perfectă pentru a fi citită în perioada de vară , deoarece ce vă va lăsa mască. Atenție! Acest roman va da dependență.

Trebuie să aveți ambele volume când o să începeți seria, deoarece veți fi dornici de câte mai multe aventuri ale detectivei Helen Grace.

„Încrederea e un lucru fragil – greu de câştigat şi uşor de pierdut.”

„E nostim, dar odată ce ţi-ai pus în cap să faci ceva rău, te simţi de-ndată mai bine. Te ia ameţeala, eşti euforic şi liber. Nu ştie nimeni ce pui la cale. Nimeni nu te poate opri. E micul tău secret murdar.”

Cu stimă,

Florinela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s