Recenzie Legenda de Marie Lu

13220006_516474225221598_220105264_n

Titlu: Legenda

Autor: Marie Lu

Editura: Booklet Fiction

Anul apariției:2016

Număr de pagini: 320

 Dintr-o dată, dorul de ea mă copleșește.

Legenda de Marie Lu este o carte despre care am auzit pe multe canale de youtube și o autoare dragă mie care mi-a recomandat-o, deoarece i-a plăcut enorm de mult . Doresc să-i mulțumesc din suflet pentru recomandările minunate.

Însă nu știam că este tradusă la noi, până într-o zi când am văzut-o pe pagina de facebook a edituri și mi-am dorit-o foarte mult.

Când am primit cartea, am pornit în călătoria personajelor cu pași înceți și cu un firicel de teamă-n mine. Deoaece nu credeam că v-a ajunge la nivelul așteptărilor mele, dar m-am înșelat. M-a uimit , m-a fascinat. Aștept cu nerăbdare următoarele volume pentru a vedea ce se v-a mai întâmpla cu protagoniștii noștri și prin ce întâmplări vor mai trece.

N-am cuvinte să vă descriu cartea autoarei Marie Lu. Nu știu de unde să încep și unde să termin, însă am să încerc să mă adun și să vă spun câte ceva despre Legenda lui Marie Lu.

Lumea s-a schimbat definitiv. Statele Unite s-au scindat; partea de vest ocupata acum de republica, o natiune mereu pe picior de razboi cu vecinii sai. June si Day sunt doi adolescenti care  vin din medii radical diferite.

Nascuta intr-o familie republicana bogata, June se pregateste pentru o cariera de succes in armata. O imensa conspiratie face ca destinul ei sa se intersecteze cu acela al lui Day, cel mai cautat infractor din republica.

Tradari, torturi, asasine – Orice devine permis pentru ca tinerii sa nu poata ajunte la sursa tuturor minciunilor.

„Amestec de actiune alerta si SF. Legenda este lectura perfecta pentru fanii Jocurilor Foamei” – Voya

„Nu doar se ridica la inaltimea asteptarilor, ci realmente le depaseste” – The New York Times

Perspectiva duală este foarte bine construită . Are un stil alert și antrenant de a te ține în lectură pâna la ultima pagină și nu te vei plictisi deloc pe parcusul evenimentelor. Cu ajutorul acestei perspective vei înțelege mai bine sentimentele și gândurile personajelor noastre principale.

Day și June doi adolescenți diferiți, însă care se completează perfect și vor face lucruri mărețe, însă până să se întâlnească sunt multe evenimente care le schimbă viața.

Day un băiat din suburbie , care devine un infractor pentru a-și întreține familia . Își trăiește o parte din viață pe străzi, însă acest lucur nu-l schimbă pe băiatul care era cândva, însă îl face mai puternic și îl determină să facă orice pentru familia sa. Dar pentru lucrurile car le face v-a deveni cel mai căutat infractor din Republică. Însă știe să-și acopere urmele și să fie de neoprit.

June, o fată care trăiește cu fratele ei, copilul minune al republici. Cel mai mare punctaj la examen, cel mai tânăr soldat care își termină studiile. Însă viața e împotriva ei. Fratele ei pățește cel mai rău lucru cu putință și trebuie să afle persoana care i-a făcut acest lucru

Marie Lu , o autore de excepție care reușește să te transpună în carte . Romanul este plin de farmec și acțiune care se îmbină excelent cu o intrigă bine construită . Nu te vei plictisi de aventurile lui Day și ale lui June. Vei aștepta cu sufletul la gură cel de-al doilea volum pentru a afla peripețiile îndrăgostiților.

O lume construită cu măiestre despre curaj, sacrificiu, iubire, trădare , loialitate și iubirea față de cel drag. Și sumt multe aspecte importante ale acestei cărți  care nu le pot cuprinde în cuvinte, lucrurile respective trebuie simțite.

Trebuie să simți ce-i în inima lui June când îți pierde familia, în inima lui Day când își vede mama împușcată, iar fratele în stadiul cel mai înaintat al bolii. Când ei află ce pune la cale Republica , îți vot uni forțele cu oamenii care îi v-a ajuta să o doboare.

Pentru a înțelege trebuie să citiți cartea cu atenție și mare grijă . Atunci, veți știi prin ce trec protagoniștii noștri. Prin simplu fapt că este scrisă în perspectivă duală și presonajele își expun cu exactitate gândurile și sentimentele.

Povestea dintre Day și June este una aparte. Un sentiment care îi sperie pe amândoi, însă așa de puternic încât să-i aducă împreună, pentru mult timp de acum încolo. Trec peste multe obstacole pentru a fi împreună și vor mai trece chiar și când vor fi unul lângă altul. Vor avea grijă de fiecare împarte, chiar dacă nu-și cunosc statul social.

Însă se completează perfect ,  își vorbesc prin priviri , iar dacă sunt despărțiți se simt goi pe dinăuntru. Nu se simt compleți, iar sentimentul acesta este specific persoanelor destinate să fie mereu împreună și care vor trece prin încercări grele.

Încet, încet îmi pierd cuvintele și nici nu mai știu ce să spun despre lumea construită de Marie Lu și de personajele care m-au învățat ceva ce îmi poate fi de folos în viață. Însă vă spun că orice carte  bună despre lucururi care te ajută să-ți schimbe perspectiva lucrurilor care te înconjoară, atunci vei ști că ai găsit o carte bună. Iar Legenda de Marie Lu este una din cărțile care se încadrează în această categorie.

Închei această recenzie cu următoarele cuvinte citiți , citiți cărți care vă vor ajuta pe viitor. Cărți care vă vor rămâne în inimă mereu și vă vor aminti de o perioadă frumoasă a vieții voastre. Vă veți aminti cu drag despre acele lumi care le-ați parcurs cu mult timp în urmă și care v-au marcat existența, iar Legenda va fi sigur una din aceste cărți. Vă recomand cu drag cartea și aștept cu nerăbdare continuarea.

„Fiecare zi înseamnă o nouă serie de douăzeci și patru de ore. Fiecare zi înseamnă că totul e posibil din nou. Trăiești în prezent, mori în prezent, iei totul așa cum vine în fiecare zi. (…)
-Încerci să pășești în lumină.”

Mulțumesc editurii Booklet Fiction pentru Legenda de Marie Lu. Puteți găsi cărțile în librăriile partenere.

Cu stimă,

Florinela

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s