Recenzie Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson

13101198_515486125320408_1017982975_n

Titlu: Tiger Lily

Autor: Jody Lynn Anderson

Editura :Booklet Fiction 

Anul apariției: 2016

Număr de pagini:288

Restul sunt numai povești, și poveștile au fost puse acolo unde le este locul.

Tiger Lily de Jody Lynn Anderson este cartea care îți amintește de copilărie și de basmele care te-au înconjurat până ai crescut. Despre magia și farmecul cu care erai obișnuit să descoperi noile lumi care te fascinau mereu și te lăsau cu amintiri frumose. Povești de care îți vei aminti mereu și îți vor rămâne în suflet.

Iar romanul ăsta îți va aminti de poveștile și cărțile copilăriei tale. Îți va reaminti de emoțiile cărților care te-au uimit la aceea vreme și de impctul lor asupra ta. Cartea asta îți va rămâne în inimă și în tine , așa cum ți-au rămas primele povești descoperite.

Îți vei aminti cu melancolie de tot ce ține de personajele de basm și desenele care te uimeau și încă te uimesc.

În centrul romanului îl avem pe vestitul Peter Pan și ghiciți , nu a fost mereu al lui Wendy, ci a fetei cu pană de corb care o cheama Tiger Lily.Persoanajele acestea două se potrivesc de minune, chiar dacă la prima vedere nu pare să fie adevărat, însă unul fără altul nu pot trăi . O să vă dați sema de ce vă spun asta pe parcursul recenziei.

Inainte ca Peter sa fie al lui Wendy, el a fost a fetei cu pana de corb… Inima lui Tiger Lily nu seama cu inima altor fete de cincisprezece ani : Ascunsa si neimblanzita, pare croita pe masura primejdiilor care pandesc la tot pasul in Tara de Nicaieri. Intalnirea cu Peter Pan face sa se nasca insa in sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci si o vurnerabilitate nebanuita. Iar cand pe insula soseste Wendy, fermecatoare si gingasa, Tiger Lily va afla cat de departe este dispusa sa mearga pentru al pastra pe Peter langa ea.

„O poveste absotul fascinanta.” – Kirkus Reviews

Peter , Peter aventurier cum îl știm cu toți, însă niciodată nu l-am văzut în postura de îndrăgostit, dar îl vom vedea în acest roman. Vom vedea lucruri care n-am auzit sau nici nu ne-am gândit despre el. Însă vom fi uimiți de simplitatea și dragostea lui pentru tot ce-l înconjoară.

Tiger Lily o fată orfană care a fost luată sub aripa ocrotitoare a șamunului Tic Tac care era conducătorul tribului Mâncătorilor de Cer. Aceeastă fată era diferită de celelalte. Îi plăcea să umble cu lucruri specifice unui băiat cum ar fi cu o toporișcă ( arma care o folosea de fiecare dată când voia să sperie vreun inamic), să se cațere  , să vâneze și multe alte lururi care vă las pe voi să le descoperiți.

Dar niciodată nu a reușit să-și exprime în mod direct sentimentele față de persoanele pe care le iubea și acest lucru o făcea să piardă. Dar lumea o iubea totuși pe această fetiță uitată de mamă și de tată.

Însă niciodată nu o să ghiciți din a cui perspectivă este scrisă cartea. Vă las 5 secunde să vă gândiți. 5, 4, 3, 2, 1. Gata , a trecut timpul. Cum spuneam n-ați ghicit. E din prisma minunatei zâne Tinker Bell. Ați rămas mască, așa-i?

Zâna prezintă cu atâta simplitate întâmplările încât vei fi mirată de ce îți spune draga de ea. Vei descoperi cum privește o zână lumea oamenilor și îți vor rămâne multe întâmplări plăcute în minte după terminarea cărți.

M-am îndrăgostit efectiv de toate personajele cărții. De la mica Tink până la nemernicul căpitan Hook (câteodată îmi venea chiar eu să-i fac aceleași lucruri care le plănuia). Cum să nu îndrăgești personaje atât de frumoase, care îți umplu viața de magie și te fac să râzi non-stop?

Iubirea nu era așa cum se așteptase ea. Era ca și cum ar fi căzut de la înălțime și te-ai fi sfărâmat în o mie de bucăți și numai o singură persoană din lume ar și știut cum să te repare la un loc.

Jody Lynn Anderson scrie într-un mod jucăuș și foarte simplu despre aventurile protagoniștilor noștri. Cuvinte simple, dar încărcate de emoții care îți vor lăsa cu lacrimi în colțul ochiului și cu un mic zâmbet pe buze.

J. L. Anderson este o scriitoare înăscută , o femeie care îți aduce aminte cu drag despre personajele preferate și aventurile copilăriei și pentru asta îi mulțumesc pentru tot ce a scris și va scrie, pentru că o face din inimă și acest lucru se simte. Iubirea, prietenia, grija pentru aproape, ura sunt simțite cu adevărat. O carte care este plină de emoți, care vă va încărca emoțional după ce o s-o terminați de citit. Eu așa am simțit.

Povestea de iubire dintre cei doi protagoniști este una aparte , ceva unic. Specific pentru două persoane total diferite, dar care se completează perfect, chiar dacă destinul îi desparte. Ei vor rămâne mereu în inima celuilalt și se vo iubi mereu cu aceași intensitate.

Tiger Lily și Peter Pan țin unul la altul într-un mod diferit, însă ceva care vă va deschide o nouă perspectvă în legătură cu acest sentiment pur.

Veți tânji să fie împreună chiar dacă se află în lumi diferite și nu se mai pot întâlni.

Vieți neprețuite se pierd.

Cuvintele mi s-au epuizat . Nici nu știu ce să mai spun despre cartea lui Jody Lynn Anderson, doar că m-a impresionat într-un mod plăcut și că mi-a făcut o deosebită plăcere să-i parcurg paginile și să-i descopăr povestea.

Am descoperit o carte plină de magia copilăriei, cu sirene , zâne și copii care rămân veșnici tineri ( dar în viața reală nu se întâmplă). Aventuri nemaipomenite care te uimesc cu fiecare rând citit.

În final vă îndem să parcurgeți romanul Tiger Lily de Jody Lynn Anderson, deoarece este un roman minunat care trebuie să-l simțiți, să-l trăiți în toată existența sa. Eu nu pot aduce mai nimic din ce am simțit când o citeam, pentru că nu sunt destule cuvinte să vorbesc despre cartea aceasta. Așa că vă îndem cu cea mai mare bucurie să o procurați în bibliotecile voastre și țin să vă spun că n-o să regretați

Uneori mă gândesc că suntem doar povești. Că am putea la fel de bine să fim cuvinte înșirate pe pagină, pentru că suntem numai ceea ce am făcut și ceea ce vom face.

Uneori dragostea înseamnă că nu suporți să-i vezi pe cei pe care-i iubești așa cum sunt, când ei se dovedesc a nu fi așa cum ai sperat.

Nu iubești de două ori la fel. Și n-am crezut că e posibil să ai inima frântă și totuși șă iubești cu ea atât de tare , încât să pară că-i întreagă.

N-aș fi surprins dacă s-ar dovedi că aa merg lucrurile, că toate au un sfărșit fericit.

Mulțumesc editurii Booklet Fiction pentru mi-au pferit această carte spre recenzie.

Cu stimă,

Florinela

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s