Recenzie Regatul Luminilor de Leigh Bardugo

 

2743_c52b69f2

Titlu:Regatul luminilor (Triologia Grisha, vol III)

Autor: Leigh Bardugo

Număr de pagini:408

Editura: Trei

Anul apariţiei: 2015

„Nu a recunoscut momentul în care fata a încetat să-şi mai ducă slăbiciunea ca pe o povară şi a început s-o poarte ca pe o mască.”

Pentru cei care au auzit de seria Grisha acesta este ultimul volum , care se ridică la nivelul celolalte două volume din serie. Un roman plin cu răsturnări de situație, întâmplări senzaționale și finalul care îl voiam. O iubire frumoasă și un sacrificiu pe măsură.

Capitala a căzut. Întunecatul conduce Ravka din tronul său de umbre.

Acum, soarta ţării depinde de fragila Invocatoare a Soarelui, de o iscoadă căzută în dizgraţie şi de rămăşiţele unei armate magice, cândva măreaţă.
Pornită în căutarea ultimului amplificator al lui Morozova, Alina încheie noi alianţe şi lasă deoparte vechile rivalităţi.
Pe măsură ce află secretele Întunecatului, descoperă un trecut ce va schimba pentru totdeauna felul în care vede legătura lor, precum şi puterea cu care e înzestrată.
Numai pasărea de foc mai poate împiedica distrugerea Ravkăi, însă prinderea ei ar putea să o coste pe Alina viitorul pentru care luptă.

   Am încercat să citesc cât mai lent acest volum din motive foarte simple nu voiam să termin cu această serie așa repede. Voiam să mai stau un timp în lumea Întunecatului, a Alinei și a lui Mal. Să văd prin ce întâmplări mai trec aceste personaje oropsite din cauza puterilor care le au.

   Pe tot parcursul am realizat cât de mult s-au maturizat personajele noastre și noi informații aflate despre trecutul Întunecatului. Cel mai mult mi-a plăcut cum s-au maturizat Mal și Alina, devnind încrezători și putrernci când este cazul, dar vulnerabili și neputincioși când nu-i observa nimeni.

   Alina  a devenit puternică , încrezătoare în puterile ei și curajoasă. Îți riscă viața pentru a salva țara care o iubește, pe persoanele care au ajutat-o pe tot parcursul încercărilor care i-au ieșit în cale. Făcând funerarii pentru cei care au murit pentru a salva  Ravka. Protagonista ne demonstrează că orice e posibil dacă am avem voință și încercăm să schimbăm lumea în care trăim.

  Mal un soldat model, dar un bărbat curajos,  demn și respectuos. Cel mai mult mi-a plăcut la Mal este faptul că își dă viața pentru persoana iubită, chiar dacă știe că va suferi. Un lucru foarte curajos și demn pentru un soldat. Dar cu sacrificiul propriei vieții, a salvat un oraș întreg.

  Autoarea se joacă pur și simplu cu sentimentele noastre te face să plângi, să râzi sau  să fii fericit. Realizează o lume complexă, bine conturată și o iubire doar ca în povești.  O acțiune foarte bine structurată și un subiect foarte frumos. Leigh Bardugo a realizat un univers fabulos, care îl vei iubi și îl vei purta în suflet mereu.

  Vă recomand din suflet această serie, dar trebuie să vă luați toate volumele dacă doriți să pășiți în lumea magică a Alinei și să luați parte la acțiune.

  Mulțumesc Editurii Trei pentru că mi-au trimis acest roman pentru recenzie.
Cu drag,
Florinela.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s