Recenzie: „Aristotel și Dante descoperă secretele Universului” de B. A. Sáenz

 

 

11227059_440803589455329_4084534480637985269_o

Titlu: Aristotel și Dante descoperă secretele Universului

Autor: B. A. Sáenz

Număr de pagini: 384

Editura: Trei

Anul apariției: 2015

Alt secret al universului: uneori, durerea e ca o furtună care apare de nicăieri. Cea mai limpede dimineață de vară se poate termina cu o ploaie torențială.Se poate termina cu fulgere și tunete.

   Vreau și eu un prieten așa bun sau poate cineva care să se semene cu Ari și Dante (dar poate l-am găsit și nu-mi dau seama). De ce spun asta? Deoarece relația de prietenia dintre Aristotel și Dante este una foarte specială, frumoasă și armonioasă. Oricine ar dori să aibă o asemenea prietenie. Dacă nu mă credeți atunci să vă cumpărați acestă carte  cât mai repede posibil și cred că o să aveți aceeași părere cu a mea.

Aristotel e un adolescent răzvrătit, cu un frate în închisoare.
Dante e un băiat sarcastic şi curios, cu un fel neobişnuit de a privi lumea.

Când se întâlnesc la piscină, cei doi nu par să aibă nimic în comun. Dar pe măsură ce încep să petreacă mai mult timp împreună, descoperă că prietenia dintre ei e specială – una dintre acelea care te schimbă profund şi durează o viaţă. Şi tocmai prin această prietenie, Ari şi Dante vor afla adevărurile cele mai importante despre ei înşişi şi despre ce fel de oameni vor să devină.

N-am mai citit de mult o carte care să mă facă așa mult să zâmbesc. Sunt atât de multe de spus că nici nu știu cu ce încep. Această carte  plină de emoții, te face să râzi, să plângi, să zâmbești, să fii nervos și confuz. Toate sentimentele ce sunt în carte, le poți simți odată cu paginile ce trec.

Un roman foarte drăguț, potivit pentru o după amiază de tomană. Autorul scrie foarte ușor și bine conturat. Chiar dacă are 300 și ceva de pagini , nici nu-ți vei da seama când ai terminat-o. În urma acestui roman, chiar vreau să citesc cât mai multe cărți de la acest autor.

Chiar am răs, plâns, am fost tristă și supărată din cauza acestor întâmplări din carte, care efectiv de bulversează. Pur și simplu ă să-ți placă cartea acesta, din simplu motiv că o să-ți placă personajele și acțiunea.

Un roman care îl poți termina într-o singură zi. De ce? Acțiune  te prinde cu ușurință , fluiditate frazelor și simplitatea cu care este scris acest roman, te face să o citești în continuu . Să vezi ce se întâmplă mai departe și  ce  năzbâtii mai fac personajele noastre principale. De protagoniști noștri   o să te atașezi foarte ușor și nu le vei uita foarte curând, deoarece sunt carismatice, pline de umor și inteligente.  O călătorie tandră și sensibilă a identități umane ,despre dragoste  care  este un sentiment pur și divin.

 

 De ce zâmbim? De ce râdem? De ce ne simțim singuri? De e suntem triști și confuzi? De ce citim poezie? De ce plângem când vedem un tblou? De ce inima ne-o ia razna când iubim? De ce ne simțim rușinați? Ce este acel lucru din adâncul stomacului tău numit dorință?

Recenzia a fost realizată în urma colaborării cu Editura Trei,  care mi-au trimis Aristotel şi Dante descoperă secretele universului de B. A. Sáenz și le mulțumesc de romanele minunate care le publică.

 

Cu drag,

Florinela.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s