Recenzie Miss Peregrine de Ransom Riggs

777371

Titlu: Miss Peregrine

Autor: Ransom Riggs

Număr de pagini: 392

Editura: Art

Anul apariției: noiembrie 2013

„Ne agățăm de basmele noastre până când nu ne mai permitem să credem în ele…”

   Am vrut să citesc acest roman fiindcă m-a fascinat subiectul abordat de către autor și modul în care a împletit-o cu pozele vechi cu copii cu puteri speciale care sunt ocrotiți de Pasărea sau Miss Peregrine.  O carte foarte bine scrisă din punctul meu de vedere și foarte documentată, astfel încât să nu te plictisești când o citești.

O insula misterioasă. Un orfelinat abandonat. O stranie colecţie de fotografii.

O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insula izolată. Aici descoperă ruinele căminului “pentru copii deosebiţi” al domnişoarei Peregrine. Pe măsură de Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele parăsite, îşi dă seama că  cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-I va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.

Misterul este întreținut în permanență,chiar și în momentele în care se fac dezvăluiri. Chiar și atunci când protagonistul nostru află răspunsuri la întrebările care îl frământă pe tot parcursul cărți. Autorul chiar știe să te țină în suspans și să te facă să citești cartea în continuu.

Jacob,un adolescent de 16 ani și  protagonistul romanului, a crescut înconjurat de poveștile  bunicului Abraham care  a stat la un orfelinat cu copii neobișnuiți, cum a luptat în război .  Avea chiar și fotografii cu prietenii lui din copilărie, însă pe măsură ce crește, Jacob își pierde încrederea în poveștile fantastice ale bunicului său , crezându-l nebun.

Suspansul în care este scrisă cartea te face să nu lași romanul din mână. Răsturnările de situație, peripețiile și întâmplările personajelor îți rămân întipărite în minte mult timp după ce termini romanul. Este un roman ușor de citit, care îl poți termina în câteva ore. De ce spun una ca asta? Deoarece stilul autorului e foarte ușor de citit și știe să te joace cu sentimentele tale, astfel încât să afli prin ce trec personajele. Să vzi cum se simt și ce gânduri au în legătură cu anumite teme despre viața omului.

O recomand celor pasionați de horror, plină de acțiune și suspans. Și celor care vor să afle  ce se va întâmpla cu Jacob. Dacă v-a găsi orfelinatul de pe insulă și răspunsurile  la întrebările care îl bântuie în legătură cu bunicul său.

“Riggs jongleză cu măiestrie cu fantezia şi realitatea, proza şi arta fotografică, pentru a crea o poveste terifiantă, dar în acelaşi timp încântătoare.” – Associated Press
„O poveste frumoasă şi excentrică, care se distinge prin personajele bine construite, un spaţiu realist şi nişte monşti care îţi dau fiori.” – Publishers Weekly
Recenzie a fost realizată datorită YoungArt, care în urma colaborării Miss Peregrine de Ransom Riggs  , mi-a oferit  și le mulțumesc.
Cu drag,
Florinela
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s