Recenzie Eleanor şi Park de Rainbow Rowell

12028730_439126592956362_3251680293756799834_o

Titlu: Eleanor şi Park

Autor: Rainbow Rowell

Număr de pagini: 368

Editura: Art

An apariţie: mai 2015

„Eleanor avea dreptate: nu era drăguţă. Arăta ca o operă de artă, iar arta nu trebuie să fie drăguţă; trebuie să te facă să simţi ceva.”

   O carte foarte frumoasă despre iubirea dintre doi adolescenți foarte diferiți. O fată cu probleme de greutate care este jignită prin felul cum se îmbracă și comportamentul  ei. Un băiat care îi place să fie singur cu benzile  desenate și muzica lui preferată. Un roman frumos despre iubire adolescentine, neînțelegeri între copii și părinții și legături foarte frumoase între frați.

Eleanor a fost dată afară din casă şi, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, fraţii şi tatăl ei vitreg. O şcoală nouă, unde nu cunoaşte pe nimeni şi toată lumea pare s-o urască. Nu-şi face nicio speranţă că şi-ar putea găsi prieteni şi, când se-aşază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-şi asculte muzica şi să-şi citească benzile desenate, nu se-aşteaptă la mare lucru.

Însă unele poveşti de dragoste încep fără mari aşteptări şi se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste. Deşi sunt suficient de deştepţi să ştie că prima iubire nu durează, Eleanor şi Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci şi în ce are mai amuzant, mai naiv şi mai stângaci.

Chiar dacă este descriere și merge foarte lent cartea, n-o poți lăsa din ăâna efectiv. Deoarece e foarte frumoasă și bine scrisă.

Mi-a plăcut foarte mult modul în care s-au cunoscut protagoniști  și felul în care au ajuns sa fie iubiți. Mai întâi buni prieteni, apoi, când s-au cunoscut și s-au plăcut, au trecut la un alt nivel. Nu e genul de iubire clișeică  de care suntem atât de sătui în ultima vreme.
Personajele mi-au plăcut foarte mult, deoarece parcă ar fi două persoane din lumea reală, nu ca toate romanele contemporane cu iubiri clișeice, unde băiatul îți bate joc de fată care îl place și după o întâmplare o place și devin iubiți. acestă carte este total diferită.

Autoarea scrie foarte frumos și te transpune foarte bine în această lume creată de ea. Chiar îmi place cum scrie aceasta și cu siguranță voi citi orice carte de la ea, fiindcă sunt foarte frumoase și merită descoperite.

Nimeni nu trebuie să treacă prin ce a trecut protagonista noastră, deoarece nimeni nu știe cât suferă această persoană din cauza acestor jigniri. Dacă au probleme trebuie să-i ajutăm să aibă încredere în ei, nu să-i  jignim ca să-și piardă și ultima speranță pe care o au despre cine cred că sunt ei defapt.

Romanul este narat din două perspective care sunt paralele, dar se intersectează din când în când. În cazul ambelor perspective este folosită narațiunea la persoana a treia, iar modul de expunere care predomină este dialogul.

‘Eleanor & Park’ e o carte pe care nu o poți descrie. Vă o recomand cu drag.

Recenzie a fost realizată datorită YoungArt, care în urma colaborării, mi-a oferit Eleanor şi Park de Rainbow Rowell și le mulțumesc.

Cu drag,

Florinela.

 

 

Reclame

2 gânduri despre “Recenzie Eleanor şi Park de Rainbow Rowell

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s