Recenzie „Regatul umbrelor” de Leigh Bardugo

11794230_420589751476713_4830545413753974365_o

Titlu: Regatul umbrelor ( Grisha, vol I)

Autor: Leigh Bardugo

Editura: TREI

Număr de pagini: 344

Anul apariţiei: 2013

„Mi-am frecat cu degetul mare rana din palmă şi am auzit vocea lui Mal:
– O să fie bine, Alina. Ca de obicei.
– Aşa sper şi eu, Mal, am şoptit cu capul pe pernă, lăsând lacrimile să mă adoarmă.”

Un roman minunat! Palpitant, revigorant și potrivit penru o după-amiază frumoasă de vară-toamnă. M-a impresionant plăcut această carte și voi citi continuarea cât mai repede posibil.


Magnific. Epopeic. Irezistibil. Magic.

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monştri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă.
Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-şi ţara?
Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă îşi va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său şi cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân.
Însă în timp ce-şi contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

Sinceră să fiu acest volum m-a lăsat mască. Stilul autoarei m-a  surprins în felul cum a putut să  creeze o asemenea lume. Este acel gen de carte care pur și simplu te face să vizualizezi scenele ca într-un film.  Personaje care pe parcursul cărții evoluează treptat, dar care nu uita de unde au pornit.

Este o carte ușor de citit, deoarece nici nu-ți dai seama că ai parcurs mai mult de jumătate de carte într-un perioadă scurtă de timp. Trebuie neapărat să o citești atunci când ești liber , deoarece nu o mai poți lăsa din mână ( după părerea mea) .Am iubit povestea de dragostea dintre cei doi protagoniști.Aceștea doi se  potrivesc perfect, se potrivesc de minunte.

Autoarea scrie excelent, n-am ce obiecta , chiar știe să se joace cu mintea ta. Descrierea, personajele și acțiunea sunt minunate. A știut cum să le lege astfel încât să realizeze această lume minunată și fascinantă.Personajele sunt bine conturate și cu puteri foarte interesante.

Vă recomand cu mare drag  această carte tuturor şi sunt sigură că nu vă veţi plictisi citind-o. Vă v-a face curioşi, dornici să aflaţi mai multe despre Grishe, despre volcrele care odată se presupunea că au fost oameni paşnici și iubitori. Mulțumesc editurii Trei că mi-ați trimis acest roman și abia aștept să citesc și continuarea seriei.

  •  – Dar poate dacă aș avea un amplificator cu care ăa exersez…

-Doar știi că nu merge așa.
-Știu?

„— Aşteptaţi! am protestat eu, dar Întunecatul deja se întorcea cu spatele, aşa că l-am apucat de braţ, fără să iau în seamă icnetele de uimire ale grupului de Grisha din jurul nostru. E o greşeală la mijloc. Eu nu… nu sunt…
Vocea mi s-a stins, iar Întunecatul s-a întors lent spre mine, coborând privirea spre locul de unde îl apucasem de mânecă. I-am dat drumul, dar nu aveam de gând să renunţ atât de uşor.
— Nu sunt ce credeţi că sunt, am şoptit eu cu disperare.
Întunecatul s-a apropiat de mine şi mi-a spus cu glas scăzut, astfel încât numai eu să-l pot auzi:
— Nu cred că ai habar de ceea ce eşti.”

Nu se compară cu nimic din ce-am citit vreodată.
Veronica Roth, autoarea bestsellerului DIVERGENT

O (i)realitate ingenios construită, plină de himere şi mitologie, populată de personaje în întregime credibile. Regatul umbrelor, o carte ce abundă în imagini de o frumuseţe tulburătoare şi întâmplări ce au în centru o eroină de neuitat, este alegerea perfectă pentru fanii lui J.R.R. Tolkien. – Booklist

 

Cu drag,
Florinela.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s