Recenzie „Tuturor băieţilor pe care i-am iubit” de Jenny Han

11419088_572759589530821_610857232_n

 

 

Titlu: Tuturor băieților pe care i-am iubit

Autor: Jenny Han

Anul apariţiei: 2015

Editura: TREI

Număr de pagini: 392

Îi mulțumesc în primul rând  Editurii Trei pentru că mi-au trimis această carte pentru a-i face o recenzie . Înainte ca să-mi scriu gândurile și părerile despre acest roman, am să vă las în rândurile următoare tema acestei cărți dacă nu știi încă nimic despre ea  :

Când iubirile secrete ies la iveală…

Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei… în acelaşi timp?

Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa.

Scrisori pe care însă… nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.

Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.

Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.

Protagonista, Lara Jean o fată cuminte , simpatică și cu capul în nori mai tot timpul , este total diferită de surorile ei, dar au o legătură foarte strânsă, numindu-se fetele Song .În următoarele câteva rânsuri am să las părerea mea despre cele două surori a ei : Kitty cea mai mică în vârstă de 9 ani, (care pot să spun în unele momente pare mai sigură pe sine  și mai matură decât Lara) și Margot, sora mai mare care este un exemplu de urmat pentru că îți pune familia pe locul întâi  (  până pleacă în Scoția pentru a studia , dar totuși îi lipsește casa ). Mi s-a părut interesant să urmăresc drama unei familii rămase fără mamă și se vede că fiecare fată în parte este afectată într-un fel sau altul. Atitudinea lui Margot care o are când își îngrijește surorile și le învață anumite lucruri pentru a se descurca de unele singure, e ceva ce doar o mamă ar fi trebuit să o facă nu un copil.

„De obicei, când vine în sfârșit momentul să vă vedeți, recuperați doar lucrurile importante; ar fi prea de tot să vorbiți despre lucruri mărunte. Dar lucrurile mărunte sunt cele care dau farmec vieții.”

Fetele Song  au relația de invidiat cum s-ar spune, însă când apar unele secrete care pun în pericol acest lucru plus distanța dintre surori, acesta reprezentă o răcire între ele .  Niciun personaj nu este perfect însă până mai înspre finalul cărții, Margot mi-a displăcut pentru felul cu a reacționat la unele vești . Nu același lucru îl pot spune despre Lara și Kitty, despre tatăl lor, despre Peter sau Josh,  care sunt personaje imporatnte în cadrul acțiunii.

Felul inocent a protagonistei care nu știe nimic despre iubire, este foarte drăguță în relația ei falsă . Această carte cred că m-a atras  prin simplitatea cu care a fost scrisă, autoarea reușind să vorbescă despre  problemele din viața unei adolescente: problemele în familie dar mai ales problemele existențiale cu dragostea!

Vă recomand carte cu mare drag, chiar dacă vă amintește de Crăciun și pregătirea prăjiturilor pentru această sărbătoare.

 „Scrisorile mele sunt pentru momentul în care nu mai vreau să fiu îndrăgostită.Sunt de rămas-bun. Pentru că, după ce termin scrisoarea, sunt consumată de propria dragoste care devorează totul…Scrisorile mă eliberează. Sau cel puţin ar trebui.”

Felul de a fi al Larei Jean – cu capul în nori, timidă, capabilă de emoţii puternice şi complet naivă când vine vorba de băieţi – sporeşte farmecul acestei poveşti speciale. – Publishers Weekly

O emoţionantă explorare a iubirii adolescentine. Kirkus Reviews

„- Am ajuns, Lara Jean.
Verific. Rochia și bluza le țin strâns la piept ca pe o pătură protectooare, iar renul meu e în poală. Noile mele comori. Mă simt de parcă tocmai am jefuit o bancă și asta ar fi prada.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s